Tavambino proljeće: Kamerun, Partizan, golovi...

Napadač Partizana Leandre Tavamba, posle gola Bačkoj, osvrenuo se na uspešan period, u kojem uživa.

Fudbal 03.04.2018 | 19:45
Tavambino proljeće: Kamerun, Partizan, golovi...
Leandre Tavamba uživa u proleću...

Kamerunac nastavlja da živi najlepše dane u kerijeri, a golom u Bačkoj Palanci, kojim je potvrđena pobeda "parnog valjka" (2:1) u 29. kolu Superlige, još više je ukrasio period kakav je samo poželeti mogao. Debi u reprezentaciji nije ga opio, što je i pokazao već na prvoj narednoj klupskoj utakmici.

Gol Bačkoj bio je 12. u Superligi ove sezone...

"Peta uzastopna pobeda i veoma važan niz za nastavak sezone. Drago mi je da smo i posle reprezentativne pauze pokazali da kod nas ništa nije slučajno, da je sve što se dešavalo bila mala rezultatska i psihološka kriza i da je Partizan uvek Partizan", počeo je Tavamba za klupski sajt.

Kamerunac je istakao da svi u klubu razmišljaju samo o prvom narednom koraku, jer ne žele da se opterete presudnim duelima u Superligi i Kupu.

"Idemo utakmicu po utakmicu, hrabro, u nove pobede. Nema šta, zna se, sve što kažemo kaźemo na terenu, jer mi smo, ipak, osvojili 'duplu krunu'", kratko odgovara napadač Partizana.

Nedavno se vratio iz Kameruna, gde je imao priliku da debituje za reprezentaciju.

"To je velika stvar za mene, ne samo za karijeru, već pre svega za mene kao osobu. Bilo mi je potrebno 18 godina da bi san postao stvarnost i samo mogu da prenesem reči oduševljenja sa željom da tako nastavim da radim i da održim dobru formu za sledeći poziv".

U reprezentaciji Kameruna dobio je nešto povučeniju ulogu u timu.

"Igrali smo u sistemu 4-1-2-3 i igrao sam kao drugi ofanzivni vezni. Na toj sam poziciji inače igrao pre nekoliko godina", objasnio je Partizanov golgeter.

Igrama u Partizanu i u reprezentaciji usrećio je i porodicu, za koju je mnogo vezan.

"Moja porodica je presrećna zbog svega što mi se dešava u Partizanu, kao i zbog debija za reprezentaciju. Dobijao sam mnogo poruka podrške, a posebno od mojih saigrača u klubu, koji su mi po povratku u Srbiju, uz stručni štab i zaposlene, čestitali na debiju kao i na novoj poziciji. Bili su pozitivno iznenađeni sto sam debitovao u veznom redu", otkrio je Lenadre Tavamba.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar