Ново име за нови Интер!

Лаутаро, Асамоа и Де Фрај договорени, следећи је Стротман… Биће великих промена у Пинетини.

Фудбал 04.04.2018 | 00:00
Ново име за нови Интер!
Интер је решио да наредног лета направи велику реконструкцију тима. Како год да се заврши ова сезона…

Претпоставке су да ће Интер продати Маура Икардија наредног лета и да ће од тог трансфера финансирати већи део куповина. Нека појачања су обезбеђења, а а неким се ради. Последње у низу имење Кевин Стротман из Роме. Спалетијев миљеник из времена када су сарађивали у риму, али и Интерова давнашња жеља.

Подсетимо, Интер је већ осигурао довођење Лаутара Мартинеза из аргентинског Расинга као једног од највећих појачања. Суперталентовани нападач је био најтраженији играч аргентинског првенства и Интер је у борби за његов потпис победио Реал и Атлетико плативши нешто више од 25.000.000 евра за трансфер. Лаутаро би требало да замени Икардија. Потом је постигнут договор са Стефаном де Фрајом који долази као слободан играч из Лација за плату од 4.200.000 евра годишње. Близу је и Јувентусов леви бек Квадво Асамоа којем такође истиче уговор са Бјанконерима. Ради се и на довођењу бразилског офназивног везисте Бернарда из Шахтјора. И он ће на лето бити слободан играч… У току су и преговори са младим украјинским голманом Андирјом Лунином из Зорије којег жели и Јувентус, али он је појачање у перспективи.

Ипак, капитално појачње би требало да буде Стротман. Интер га је желео пре доласка Спалетија, а доласком искусног стручњака се та жеља само појачала. Одлично су сарађивали у Роми и Спалети жели да наставе у Интеру. Ни Стротман није баш најсрећнији у Роми што подргева шансе за летњи трансфер.

Холанђанин има откупну калузулу од 32.000.000 евра што у време данашњих цена на тржишту и није много. Али јесте за клуб оптерећен дуговањима и финансијским фер-плејом што је Интеров случај. Неразури прво морају да продају да би куповали. План је да Стротманов трансфер финансирају продајом неког од двојице везисте: Марцела Брозовића или Жоао Марија.

Брозовић је већ неко време на излазним вратима Неразура, али се није нашао адекватан купац. Интер га процењује између 20.000.000 и 25.000.000 евра. Исту цену је Интер одредио и за Португалца који је на позајмици у Вест Хему. Жоао Марио је плаћен 40.000.000 евра пре скоро две године и Интер покушава да извуче што се извући може… Али је неизвесно да ли ће га Вест Хем откупити с обзиром да и не блиста у дресу Чекићара.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар