Novo ime za novi Inter!

Lautaro, Asamoa i De Fraj dogovoreni, sledeći je Strotman… Biće velikih promena u Pinetini.

Fudbal 04.04.2018 | 00:00
Novo ime za novi Inter!
Inter je rešio da narednog leta napravi veliku rekonstrukciju tima. Kako god da se završi ova sezona…

Pretpostavke su da će Inter prodati Maura Ikardija narednog leta i da će od tog transfera finansirati veći deo kupovina. Neka pojačanja su obezbeđenja, a a nekim se radi. Poslednje u nizu imenje Kevin Strotman iz Rome. Spaletijev miljenik iz vremena kada su sarađivali u rimu, ali i Interova davnašnja želja.

Podsetimo, Inter je već osigurao dovođenje Lautara Martineza iz argentinskog Rasinga kao jednog od najvećih pojačanja. Supertalentovani napadač je bio najtraženiji igrač argentinskog prvenstva i Inter je u borbi za njegov potpis pobedio Real i Atletiko plativši nešto više od 25.000.000 evra za transfer. Lautaro bi trebalo da zameni Ikardija. Potom je postignut dogovor sa Stefanom de Frajom koji dolazi kao slobodan igrač iz Lacija za platu od 4.200.000 evra godišnje. Blizu je i Juventusov levi bek Kvadvo Asamoa kojem takođe ističe ugovor sa Bjankonerima. Radi se i na dovođenju brazilskog ofnazivnog veziste Bernarda iz Šahtjora. I on će na leto biti slobodan igrač… U toku su i pregovori sa mladim ukrajinskim golmanom Andirjom Luninom iz Zorije kojeg želi i Juventus, ali on je pojačanje u perspektivi.

Ipak, kapitalno pojačnje bi trebalo da bude Strotman. Inter ga je želeo pre dolaska Spaletija, a dolaskom iskusnog stručnjaka se ta želja samo pojačala. Odlično su sarađivali u Romi i Spaleti želi da nastave u Interu. Ni Strotman nije baš najsrećniji u Romi što podrgeva šanse za letnji transfer.

Holanđanin ima otkupnu kaluzulu od 32.000.000 evra što u vreme današnjih cena na tržištu i nije mnogo. Ali jeste za klub opterećen dugovanjima i finansijskim fer-plejom što je Interov slučaj. Nerazuri prvo moraju da prodaju da bi kupovali. Plan je da Strotmanov transfer finansiraju prodajom nekog od dvojice veziste: Marcela Brozovića ili Žoao Marija.

Brozović je već neko vreme na izlaznim vratima Nerazura, ali se nije našao adekvatan kupac. Inter ga procenjuje između 20.000.000 i 25.000.000 evra. Istu cenu je Inter odredio i za Portugalca koji je na pozajmici u Vest Hemu. Žoao Mario je plaćen 40.000.000 evra pre skoro dve godine i Inter pokušava da izvuče što se izvući može… Ali je neizvesno da li će ga Vest Hem otkupiti s obzirom da i ne blista u dresu Čekićara.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar