Фетел је побиједио, али није задовољан!

Возач Ферарија отворено признао да није сигуран да ли ће са болидом који не показује максимум моћи да се бори са Луисом Хамилтоном за титулу Формуле 1.

Остали спортови 02.04.2018 | 20:30
Фетел је побиједио, али није задовољан!
Сезона Формуле 1 тек је почела, Ферари је тријумфовао у првој трци у Аустралији, али победник Себастијан Фетел није задовољан.

Немац је признао да је однео победу захваљујући срећи и сигурносном возилу. Оно што њега много више брине је то што његов ауто није на највишем нивоу.

"Наш болид има огроман потенцијал, али ја то још нисам осетио. Ако се поредимо са Мерцедесом, мислим да смо слабији. Аутомобил није на потребном нивоу и то је оно што мене не чини срећним као возача", признао је Фетел.

Он је рекао да то што је свестан да Фераријев аутомобил још увек не пружа најбоље на стази утиче и на његову вожњу.

"Желим да болид буде на правом месту кад стиснем кочницу или скрећем, а тренутно у том погледу нисам срећан. Морамо да покушамо да превазиђемо проблеме, али ако се ја питам волео бих да је ситуација мало другачија. Кад верујеш у свој болид, то прави велику разлику. Тада ни секунд не размишљаш о томе шта треба да радиш да би било најбоље, већ само изађеш на стазу и возиш. Тренутно није тако. Сада превише размишљам о томе, а надам се да на следећим тркама то више нећу радити", поручио је возач Ферарија.

Мерцедес сада зна слабе тачке конкурента, али да ли ће их и искористити видеће се већ на наредној трци, за Велику награду Бахреина, 8. априла на стази Шакир.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар