Fetel je pobijedio, ali nije zadovoljan!

Vozač Ferarija otvoreno priznao da nije siguran da li će sa bolidom koji ne pokazuje maksimum moći da se bori sa Luisom Hamiltonom za titulu Formule 1.

Ostali sportovi 02.04.2018 | 20:30
Fetel je pobijedio, ali nije zadovoljan!
Sezona Formule 1 tek je počela, Ferari je trijumfovao u prvoj trci u Australiji, ali pobednik Sebastijan Fetel nije zadovoljan.

Nemac je priznao da je odneo pobedu zahvaljujući sreći i sigurnosnom vozilu. Ono što njega mnogo više brine je to što njegov auto nije na najvišem nivou.

"Naš bolid ima ogroman potencijal, ali ja to još nisam osetio. Ako se poredimo sa Mercedesom, mislim da smo slabiji. Automobil nije na potrebnom nivou i to je ono što mene ne čini srećnim kao vozača", priznao je Fetel.

On je rekao da to što je svestan da Ferarijev automobil još uvek ne pruža najbolje na stazi utiče i na njegovu vožnju.

"Želim da bolid bude na pravom mestu kad stisnem kočnicu ili skrećem, a trenutno u tom pogledu nisam srećan. Moramo da pokušamo da prevaziđemo probleme, ali ako se ja pitam voleo bih da je situacija malo drugačija. Kad veruješ u svoj bolid, to pravi veliku razliku. Tada ni sekund ne razmišljaš o tome šta treba da radiš da bi bilo najbolje, već samo izađeš na stazu i voziš. Trenutno nije tako. Sada previše razmišljam o tome, a nadam se da na sledećim trkama to više neću raditi", poručio je vozač Ferarija.

Mercedes sada zna slabe tačke konkurenta, ali da li će ih i iskoristiti videće se već na narednoj trci, za Veliku nagradu Bahreina, 8. aprila na stazi Šakir.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar