Тачи наредио хапшење Ђурића

Генерални секретар Алијансе за ново Косово, Рахим Пацоли, оптужио је председника привемених косовских институција, Хашима Тачија, да је протекле недеље направио неред на политичкој сцени и угрозио безбедност Косова!

Србија 30.03.2018 | 15:43
Тачи наредио хапшење Ђурића
Рахим Пацоли је за портал Арбресх.инфо, близак Алијанси за ново Косово, чији је лидер министар спољних послова Беџет Пацоли, рекао да је Тачи без претходних консултација, још у петак 23. марта, припремио сценарио за хапшење шефа владине Канцеларије за КиМ у Косовској Митровици, Марка Ðурића.

Према писању портала Арбресх.инфо, Тачи је директно наредио директору Косовске полиције, Шпенду Макхунију, да у понедељак ујутру пошаље елитне полицијске јединице у северни део Митровице, где је, како се наводи, спектакуларно ухапшен Ðурић.

Штавише, сумња се да је Тачи користио полицију и јуче, када је рано ујутру ухапшено шест турских држављана, припадника покрета ФЕТО Фатула Гулена, који су затим протерани у Турску, пише овај медиј.

Тај потез изазвао је реакције Рамуша Харадинаја, председника парламента Кадрија Весељија и других политичких представника у Приштини, који су рекли да о овој акцији нису били обавештени.

То је, како се наводи, довело до одлуке Харадинаја да смени министра Фламура Сефаја и шеф КИА, Дритона Гасхија.

(Ало)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дијагноза

30.03.2018 15:13

Једино су ови гори од наших у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Секретар

30.03.2018 18:00

Нема зезања није то Босна да мозе и геноцид и урбицид .