Tači naredio hapšenje Đurića

Generalni sekretar Alijanse za novo Kosovo, Rahim Pacoli, optužio je predsednika privemenih kosovskih institucija, Hašima Tačija, da je protekle nedelje napravio nered na političkoj sceni i ugrozio bezbednost Kosova!

Srbija 30.03.2018 | 15:43
Tači naredio hapšenje Đurića
Rahim Pacoli je za portal Arbresh.info, blizak Alijansi za novo Kosovo, čiji je lider ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, rekao da je Tači bez prethodnih konsultacija, još u petak 23. marta, pripremio scenario za hapšenje šefa vladine Kancelarije za KiM u Kosovskoj Mitrovici, Marka Ðurića.

Prema pisanju portala Arbresh.info, Tači je direktno naredio direktoru Kosovske policije, Špendu Makhuniju, da u ponedeljak ujutru pošalje elitne policijske jedinice u severni deo Mitrovice, gde je, kako se navodi, spektakularno uhapšen Ðurić.

Štaviše, sumnja se da je Tači koristio policiju i juče, kada je rano ujutru uhapšeno šest turskih državljana, pripadnika pokreta FETO Fatula Gulena, koji su zatim proterani u Tursku, piše ovaj medij.

Taj potez izazvao je reakcije Ramuša Haradinaja, predsednika parlamenta Kadrija Veseljija i drugih političkih predstavnika u Prištini, koji su rekli da o ovoj akciji nisu bili obavešteni.

To je, kako se navodi, dovelo do odluke Haradinaja da smeni ministra Flamura Sefaja i šef KIA, Dritona Gashija.

(Alo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dijagnoza

30.03.2018 15:13

Jedino su ovi gori od naših u BiH.

ODGOVORITE
Name

Sekretar

30.03.2018 18:00

Nema zezanja nije to Bosna da moze i genocid i urbicid .