"Гвардиола живи у страху, није могао да ме поднесе!"

Ханс-Вилхем Милер-Волфарт, чувени лекар минхенског Бајерна, каже да Ђозеп Гвардиола мисли да све зна најбоље, али и да живи у страху.

Фудбал 04.04.2018 | 09:00
"Гвардиола живи у страху, није могао да ме поднесе!"
Седамдесетпетогодишњи стручњак, који је био на челу медицинског тима Бавараца готово четири деценије, одлучио је да се 2015. године повуче са функције јер се неколико пута сукобио са Шпанцем, који га је чак и јавно исмевао на мечу Купа Немачке.

"Гвардиола у потпуности ниподиштава лекарску професију. Њему није било важно да се играч опорави од повреде, већ само да га ослободимо бола. Тако нешто се у потпуности коси са мојом филозофијом", написао је у својој аутобиографији.

Садашњи менаџер Манчестер Ситија сматрао је да је Милер-Волфарт, који је каријери је лечио многе врхунске спортисте, међу којима и актуелног рекордера и олимпијског шампиона у спринту Јамајчанина Јусеина Болта, а притом је био и лекар немачке репрезентације, погрешним методама допринео већем броју повређених играча.

"Потценио ме је и желео да ми буде надређени, да ми командује. Истовремено, преценио је самог себе сматрајући да све зна боље од других. А, то је главни знак за несигурност. Био сам превише 'велики' за њега. Имао сам подршку клуба, тима и свеукупно предиван статус. Такве ствари се просто догоде, не можете да маштате о њима или да за њима посегнете. Није могао да поднесе да имам исти статус као он, па је користио сваку прилику да ме дистанцира и насамари", истиче Милер-Волфарт.

Немац се у међувремену вратио на своје место на Алијанц Арену, одмах пошто је Пеп преузео Сити.

"Мислим да је Пеп Гвардиола особа са слабим самопоуздањем, која притом чини све како би то сакрила од других људи. Управо због тога, делује да живи у константном страху. Али не због пораза, већ због зебње да не остане без моћи и ауторитета".



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар