"Gvardiola živi u strahu, nije mogao da me podnese!"

Hans-Vilhem Miler-Volfart, čuveni lekar minhenskog Bajerna, kaže da Đozep Gvardiola misli da sve zna najbolje, ali i da živi u strahu.

Fudbal 04.04.2018 | 09:00
"Gvardiola živi u strahu, nije mogao da me podnese!"
Sedamdesetpetogodišnji stručnjak, koji je bio na čelu medicinskog tima Bavaraca gotovo četiri decenije, odlučio je da se 2015. godine povuče sa funkcije jer se nekoliko puta sukobio sa Špancem, koji ga je čak i javno ismevao na meču Kupa Nemačke.

"Gvardiola u potpunosti nipodištava lekarsku profesiju. Njemu nije bilo važno da se igrač oporavi od povrede, već samo da ga oslobodimo bola. Tako nešto se u potpunosti kosi sa mojom filozofijom", napisao je u svojoj autobiografiji.

Sadašnji menadžer Mančester Sitija smatrao je da je Miler-Volfart, koji je karijeri je lečio mnoge vrhunske sportiste, među kojima i aktuelnog rekordera i olimpijskog šampiona u sprintu Jamajčanina Juseina Bolta, a pritom je bio i lekar nemačke reprezentacije, pogrešnim metodama doprineo većem broju povređenih igrača.

"Potcenio me je i želeo da mi bude nadređeni, da mi komanduje. Istovremeno, precenio je samog sebe smatrajući da sve zna bolje od drugih. A, to je glavni znak za nesigurnost. Bio sam previše 'veliki' za njega. Imao sam podršku kluba, tima i sveukupno predivan status. Takve stvari se prosto dogode, ne možete da maštate o njima ili da za njima posegnete. Nije mogao da podnese da imam isti status kao on, pa je koristio svaku priliku da me distancira i nasamari", ističe Miler-Volfart.

Nemac se u međuvremenu vratio na svoje mesto na Alijanc Arenu, odmah pošto je Pep preuzeo Siti.

"Mislim da je Pep Gvardiola osoba sa slabim samopouzdanjem, koja pritom čini sve kako bi to sakrila od drugih ljudi. Upravo zbog toga, deluje da živi u konstantnom strahu. Ali ne zbog poraza, već zbog zebnje da ne ostane bez moći i autoriteta".



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar