Хапшење Ђурића - шамар Европи!

- Хапшење директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића на Космету и парада баханалија и силе коју је извела приштинска власт није само понижење за Србију, већ и шамар за Европску унију, рекао је вечерас, у емисији „Пулс“ БН телевизије, некадашњи предсједник Црне Горе и премијер СРЈ Момир Булатовић.

Србија 29.03.2018 | 21:13
Хапшење Ђурића - шамар Европи!
Он је истакао да је напад на Ђурића очекиван слијед догађаја који су почели да се дешавају још у вријеме распада СФРЈ.

"Проблеми на Балкану се не рјешавају бомбама већ преговором, али тај преговор мора да почива на међународном праву", јасан је Булатовић.

Изостанком адекватне реакције ЕУ на насиље Албанаца на Космету Европа је послала поруку приштинским властима да раде шта хоће и да на Космету нема права и правде. Амерички став – итекако очекиван, тврди некадашњи предсједник Црне Горе и премијер Савезне Републике Југославије Момир Булатовић.

„Приштина, да је тако назовемо, понаша се у смислу размаженог дјетета иза кога стоји највећа свјетска сила која може да му допусти и покаже правила понашања. Разумијем америчко понашање на овим просторима јер је то њен геостратешки интерес. Америка на овим просторима годинама проводи политику контролисаног хаоса. Све што се догодило се могло и очекивати, и ништа се неће ријешити“, објашњава Булатовић.



А неће се ријешти јер се константно предлаже рјешење у корист једне стране.

„Треба инсистирати на дијалогу, али не можете да кажете да је рјешење да вам неко насилно откине дио ваше територије. То је почетак краја једне државе. То руководство Србије осјећа, а српски народ дубоко у себи зна“, јасан је некадашњи предсједник Владе СРЈ.

Он наглашава да је висока представница ЕУ за спољну политику и безбједност симпатична, али да даје поруке које су смјешне и самом руководству ЕУ.

„Балкан јесте Европа и ако неко жели да овдје буде мир онда не смије да подстиче једну страну, обећавајући јој брда и долине момо свих правних принципа, а другу страну да понижава да она то више не може да издржи.“

Закључак се намеће сам. Сукобу ће доћи крај када се Балкан врати балканцима.

„Ми бисмо се договорили са Албанцима. Нису ни они блесави да гину. Имају и они своје резоне и знају колика права објективно могу да имају. Геополитички процес се прелама на овој тачци. Да ли ми трпимо посљедице геополитичких снага – да. Овдје постоје и утицаји Турске, а и Њемачке“, каже Булатовић.

Дипломатска помоћ Русије и Кине је сан СРЈ који се остварио Србији, тврди Булатовић. За то вријеме Црна Гора се суочава са политичком кризом и ружном сликом у огледалу пред нове изборе.

„Мене не боли ко ће бити предсједник Црне Горе. Боли ме то што тај предсједник не може да уради ни једну ставр из своје главе и у интересу свога народа јер их нико ништа не пита. Када су признали Косово, што је велика брука и застида, питао сам, знајући да су трговци, шта су добили за то признање!? Ништа! Сада су протјерали и почасног конзула Русије. Ко би то урадио у земљи гдје руски туристи представљају најзначајнију групацију“, пита Момир Булатовић.

Црна Гора данас плаћа дуг бећарске економије засноване на принципу продај и потроши, тврди некадашњи црногорски предсједник и подвлачи да ће поновни избор Мила Ђукановића за предсједника бити почетак краја и Мила Ђукановића, и Црне Горе.




БН телевизија

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

драги Бозе

29.03.2018 19:16

Момире... Заустави се... Испаде ти ко јање невин... Сви криви само ми и ти исправни... И престани се смијати док прицас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.03.2018 04:58

Браво. Његова и Слобина политика је довела до тога да се све распало. Како је водио ЦГ да се и она једва цекала осамосталити. Зато не рисе.

Name

хола

29.03.2018 19:19

Није самар европи него самарцина Србији и неспособном водји као и народу који игра и пјева по сплавовима. Самар Србији земљи нерадника, превараната и сјецикеса, ситним дусама који оцевину и своје највазније продају за мало славе и пара....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобода

29.03.2018 20:03

Потписујем. Вјецити неко други крив и вјецито нас Србе неко напада. А толико смо склони смицалицама.

Name

ста је јадо

29.03.2018 19:20

Немас пара па би велис мало около.Мрс и ти и твој мило уста пуста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@

30.03.2018 04:35

Овај цовјек ми се висе никако не свидја. Памти добро имена људи, али догадјаје изврце...

Name

Дејан

29.03.2018 20:56

Цовјек говори истину, свака констатација је на мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дејан

29.03.2018 21:36

Зависи шта је о за кога истина.

Name

Ре

29.03.2018 22:20

Вјероватно гледас само ртрс, дакле отвори оци процитај страну стампу продји по еуропи па тек онда несто реци.

Name

Смоки

30.03.2018 04:37

Води га себи кући

Name

милос

29.03.2018 21:26

А ста је Косово требало да уради након Вуцицевих провокартивних ријеци упуцених у петак из Брисела након сусрета са Тацијем: "Дјуриц и Селаковиц у понедељак иду у Митровицу без обзира имали или немали дозволу, а нека се Косово усуди да их спријеци' А епилог је био да је Дјуриц који је а нивоу министра јавно осрамоцен и понизен тзв 'Перп wалком'

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сцепо

29.03.2018 21:49

Ста је онда убиство Оливера Ивановица Европи,кад је хапсење Дјурица-самар?Срби су страдали под Милосевицем и нису извукли поуке,сами себе униставају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбор

30.03.2018 00:38

Тај исти који хе нападао Дубровник и говирио како како је то ослободилацки рат за велику Србију.Такви као ти су Југославију унистили зелеци вјециту доминацију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босан@ц

30.03.2018 04:50

"Проблеми на Балкану се не рјешавају бомбама већ преговором, али тај преговор мора да почива на међународном праву" БАС СИ МИ ПАМЕТАН. ГДЈЕ СИ БИО 1992-1995. Или можда за БиХ ово правило не важи? Лупетас глупости као и до сада. Милошевићев ПОТРЧКО.

ОДГОВОРИТЕ