Hapšenje Đurića - šamar Evropi!

- Hapšenje direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića na Kosmetu i parada bahanalija i sile koju je izvela prištinska vlast nije samo poniženje za Srbiju, već i šamar za Evropsku uniju, rekao je večeras, u emisiji „Puls“ BN televizije, nekadašnji predsjednik Crne Gore i premijer SRJ Momir Bulatović.

Srbija 29.03.2018 | 21:13
Hapšenje Đurića - šamar Evropi!
On je istakao da je napad na Đurića očekivan slijed događaja koji su počeli da se dešavaju još u vrijeme raspada SFRJ.

"Problemi na Balkanu se ne rješavaju bombama već pregovorom, ali taj pregovor mora da počiva na međunarodnom pravu", jasan je Bulatović.

Izostankom adekvatne reakcije EU na nasilje Albanaca na Kosmetu Evropa je poslala poruku prištinskim vlastima da rade šta hoće i da na Kosmetu nema prava i pravde. Američki stav – itekako očekivan, tvrdi nekadašnji predsjednik Crne Gore i premijer Savezne Republike Jugoslavije Momir Bulatović.

„Priština, da je tako nazovemo, ponaša se u smislu razmaženog djeteta iza koga stoji najveća svjetska sila koja može da mu dopusti i pokaže pravila ponašanja. Razumijem američko ponašanje na ovim prostorima jer je to njen geostrateški interes. Amerika na ovim prostorima godinama provodi politiku kontrolisanog haosa. Sve što se dogodilo se moglo i očekivati, i ništa se neće riješiti“, objašnjava Bulatović.



A neće se riješti jer se konstantno predlaže rješenje u korist jedne strane.

„Treba insistirati na dijalogu, ali ne možete da kažete da je rješenje da vam neko nasilno otkine dio vaše teritorije. To je početak kraja jedne države. To rukovodstvo Srbije osjeća, a srpski narod duboko u sebi zna“, jasan je nekadašnji predsjednik Vlade SRJ.

On naglašava da je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost simpatična, ali da daje poruke koje su smješne i samom rukovodstvu EU.

„Balkan jeste Evropa i ako neko želi da ovdje bude mir onda ne smije da podstiče jednu stranu, obećavajući joj brda i doline momo svih pravnih principa, a drugu stranu da ponižava da ona to više ne može da izdrži.“

Zaključak se nameće sam. Sukobu će doći kraj kada se Balkan vrati balkancima.

„Mi bismo se dogovorili sa Albancima. Nisu ni oni blesavi da ginu. Imaju i oni svoje rezone i znaju kolika prava objektivno mogu da imaju. Geopolitički proces se prelama na ovoj tačci. Da li mi trpimo posljedice geopolitičkih snaga – da. Ovdje postoje i uticaji Turske, a i Njemačke“, kaže Bulatović.

Diplomatska pomoć Rusije i Kine je san SRJ koji se ostvario Srbiji, tvrdi Bulatović. Za to vrijeme Crna Gora se suočava sa političkom krizom i ružnom slikom u ogledalu pred nove izbore.

„Mene ne boli ko će biti predsjednik Crne Gore. Boli me to što taj predsjednik ne može da uradi ni jednu stavr iz svoje glave i u interesu svoga naroda jer ih niko ništa ne pita. Kada su priznali Kosovo, što je velika bruka i zastida, pitao sam, znajući da su trgovci, šta su dobili za to priznanje!? Ništa! Sada su protjerali i počasnog konzula Rusije. Ko bi to uradio u zemlji gdje ruski turisti predstavljaju najznačajniju grupaciju“, pita Momir Bulatović.

Crna Gora danas plaća dug bećarske ekonomije zasnovane na principu prodaj i potroši, tvrdi nekadašnji crnogorski predsjednik i podvlači da će ponovni izbor Mila Đukanovića za predsjednika biti početak kraja i Mila Đukanovića, i Crne Gore.




BN televizija

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

dragi Boze

29.03.2018 19:16

Momire... Zaustavi se... Ispade ti ko janje nevin... Svi krivi samo mi i ti ispravni... I prestani se smijati dok pricas.

ODGOVORITE
Name

Re

30.03.2018 04:58

Bravo. Njegova i Slobina politika je dovela do toga da se sve raspalo. Kako je vodio CG da se i ona jedva cekala osamostaliti. Zato ne rise.

Name

hola

29.03.2018 19:19

Nije samar evropi nego samarcina Srbiji i nesposobnom vodji kao i narodu koji igra i pjeva po splavovima. Samar Srbiji zemlji neradnika, prevaranata i sjecikesa, sitnim dusama koji ocevinu i svoje najvaznije prodaju za malo slave i para....

ODGOVORITE
Name

Sloboda

29.03.2018 20:03

Potpisujem. Vjeciti neko drugi kriv i vjecito nas Srbe neko napada. A toliko smo skloni smicalicama.

Name

sta je jado

29.03.2018 19:20

Nemas para pa bi velis malo okolo.Mrs i ti i tvoj milo usta pusta.

ODGOVORITE
Name

@

30.03.2018 04:35

Ovaj covjek mi se vise nikako ne svidja. Pamti dobro imena ljudi, ali dogadjaje izvrce...

Name

Dejan

29.03.2018 20:56

Covjek govori istinu, svaka konstatacija je na mjestu.

ODGOVORITE
Name

Re Dejan

29.03.2018 21:36

Zavisi šta je o za koga istina.

Name

Re

29.03.2018 22:20

Vjerovatno gledas samo rtrs, dakle otvori oci procitaj stranu stampu prodji po europi pa tek onda nesto reci.

Name

Smoki

30.03.2018 04:37

Vodi ga sebi kući

Name

milos

29.03.2018 21:26

A sta je Kosovo trebalo da uradi nakon Vucicevih provokartivnih rijeci upucenih u petak iz Brisela nakon susreta sa Tacijem: "Djuric i Selakovic u ponedeljak idu u Mitrovicu bez obzira imali ili nemali dozvolu, a neka se Kosovo usudi da ih sprijeci' A epilog je bio da je Djuric koji je a nivou ministra javno osramocen i ponizen tzv 'Perp walkom'

ODGOVORITE
Name

Scepo

29.03.2018 21:49

Sta je onda ubistvo Olivera Ivanovica Evropi,kad je hapsenje Djurica-samar?Srbi su stradali pod Milosevicem i nisu izvukli pouke,sami sebe unistavaju.

ODGOVORITE
Name

Rambor

30.03.2018 00:38

Taj isti koji he napadao Dubrovnik i govirio kako kako je to oslobodilacki rat za veliku Srbiju.Takvi kao ti su Jugoslaviju unistili zeleci vjecitu dominaciju.

ODGOVORITE
Name

Bosan@c

30.03.2018 04:50

"Problemi na Balkanu se ne rješavaju bombama već pregovorom, ali taj pregovor mora da počiva na međunarodnom pravu" BAS SI MI PAMETAN. GDJE SI BIO 1992-1995. Ili možda za BiH ovo pravilo ne važi? Lupetas gluposti kao i do sada. Miloševićev POTRČKO.

ODGOVORITE