Додиковци били за НАТО савез

Из Партије демократског прогреса саопштили су да СНСД данас држи лекције о патриотизму и војној неутралности, док су савјетници Милорада Додика и Небојше Радмановића најодговорнији за потписивање докумената о стратешкој сарадњи БиХ са НАТО.

Република Српска 29.03.2018 | 18:23
Додиковци били за НАТО савез
Из ове странке подсјећају на неке од изјава о НАТО савезу Додикове актуелне савјетнице за међународне односе Ане Тришић-Бабић, док је обављала функцију замјенице министра иностраних послова БиХ и на челу НАТО координационог тима, а која, како тврде, данас пребацује одговорност на своје политичке противнике.

У ПДП наводе да је Тришић-Бабићева у јулу 2013. године изјавила: „Уласком у НАТО БиХ би припадала клубу најексклузивнијих земаља свијета. БиХ би била трајни партнер са САД, Великом Британијом, Француском, Турском… Имамо избор да ухватимо корак са динамичним свијетом и технолошким напретком, или да постанемо једна црна рупа у Европи. По мени је реално да, чланством у НАТО, припадамо једном модерном свијету.“

Сљедеће године, наводе у овој странци, била је става „да је БиХ у МАП-у и да је то велики корак према НАТО-у. Сви у БиХ знају који су приоритети: почевши са уласком у ЕУ, слиједи пуноправно чланство у НАТО-у. Ја сам за НАТО, а Додика питајте лично је ли он“.

Исте године, у јуну 2014. године, она је изјавила, како тврде у ПДП: „ Ја сам апсолутно убијеђена да без наставка пута према НАТО-у нема ни наставка пута према ЕУ. Не желимо да нам се деси сценарио у којем БиХ заостаје на путу према НАТО. НАТО је отворио своја врата за БиХ, вјерујем да ће такву политику потврдити и на долазећем НАТО самиту у септембру у Великој Британији. Мјесто БиХ је у НАТО интеграцијама“.

У саопштењу из ове странке истичу и да је за вријеме мандата у Министарству иностраних послова БиХ, Додикова савјетница током 2015. године изјавила „да је стратешки спољнополитички циљ БиХ пуноправно чланство у НАТО. БиХ треба постати чланица НАТО, не само због чињеница што нам то гарантује унутрашњу стабилност или што нам је потребан „безбједносни кишобран”, већ и због тога што ће БиХ, прилагођавањем стандардима и вриједностима које заговара НАТО, постати савремена земља“.

У овој странци тврде и да СНСД упорно лаже народ, а све што су њихови функционери проистиче из декларације СНСД која НАТО дефинише као стратешки циљ.

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

29.03.2018 16:44

Па и Ви сте побогу за Нато Савез и не знам што сада бјежите од тога. СНСД давно потписао да је за Нато. Сви су за Нато, а народу причају да нису. То је прочитана прича. Додик био на америчком носачу авиона прије неколико година,дали му највећу кацигу-шљем који су имали на броду, Иванић уопште није против Нато савеза само глуми Србина, мало, мало па прича како је добар са амбасадорима и дипломатама , сутра би то прихватио ... И нека прихвате више ако им неко заврће муда, против силе неможеш. Не знам има ли од њих ико да је искрен. Само муте народу.а од народа траже тај глас подршке. Срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КИНЕЗИ НИСУ

29.03.2018 17:13

Зар од свих кинесцица и кинеза само им Цар за нато... Ја не знам. Једино знам ста о нато-у казу Пернар и Малагурски. Они знају. Слусајмо оне који знају...

Name

Последњи кинески цар

29.03.2018 20:17

Држи се онда Пернара, мој ти је савјет. Иди за туђом памети. И сам си рекао да не знаш. О чему онда коментришеш.

Name

Геостратегија

29.03.2018 17:05

Нема потребе ићи у НАТО. Нема смисла ни расписивати некакве референдуме, проводити анкете, спиновати јавност, испаљивати глупаве заклетве. НАТО је ту. И не од јуче. Отићи сам неће. Истјерати га ме можеш. И свуда је около. И Србија ће приступити. А Русија далеко, предалеко, као што је и увијек била. И географски и политички.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

29.03.2018 17:42

Што више обећаваш а што мање испуниш обећања то си бољи полиричар и странке се отимају за тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

29.03.2018 18:08

Био је и берлински зид,па је прошлост.Имаш ли ти ишта ново,паметно,јер не верујем да си и ти за НАТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

29.03.2018 18:26

Добро то си нам до сада 5 пута рекао. Значи до јуче су хтјели а данас неће. То сам већ напамет научио. Него до сада нам ни једанпут не рече шта сте ви хтјело до јуче а шта хоћете данас. Додик је јасно рекао па порекао и није му први пут. А ти шта ти хоћеш, мани се тога шуш муш буш. Ако морате а мислим да морамо реци већ једном. Ако није обавеза кажи нећемо и завршена прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

џибрил

29.03.2018 19:20

Од њих је свашта очекиват и савез са дјаволом дамо да владају....

ОДГОВОРИТЕ