Dodikovci bili za NATO savez

Iz Partije demokratskog progresa saopštili su da SNSD danas drži lekcije o patriotizmu i vojnoj neutralnosti, dok su savjetnici Milorada Dodika i Nebojše Radmanovića najodgovorniji za potpisivanje dokumenata o strateškoj saradnji BiH sa NATO.

Republika Srpska 29.03.2018 | 18:23
Dodikovci bili za NATO savez
Iz ove stranke podsjećaju na neke od izjava o NATO savezu Dodikove aktuelne savjetnice za međunarodne odnose Ane Trišić-Babić, dok je obavljala funkciju zamjenice ministra inostranih poslova BiH i na čelu NATO koordinacionog tima, a koja, kako tvrde, danas prebacuje odgovornost na svoje političke protivnike.

U PDP navode da je Trišić-Babićeva u julu 2013. godine izjavila: „Ulaskom u NATO BiH bi pripadala klubu najekskluzivnijih zemalja svijeta. BiH bi bila trajni partner sa SAD, Velikom Britanijom, Francuskom, Turskom… Imamo izbor da uhvatimo korak sa dinamičnim svijetom i tehnološkim napretkom, ili da postanemo jedna crna rupa u Evropi. Po meni je realno da, članstvom u NATO, pripadamo jednom modernom svijetu.“

Sljedeće godine, navode u ovoj stranci, bila je stava „da je BiH u MAP-u i da je to veliki korak prema NATO-u. Svi u BiH znaju koji su prioriteti: počevši sa ulaskom u EU, slijedi punopravno članstvo u NATO-u. Ja sam za NATO, a Dodika pitajte lično je li on“.

Iste godine, u junu 2014. godine, ona je izjavila, kako tvrde u PDP: „ Ja sam apsolutno ubijeđena da bez nastavka puta prema NATO-u nema ni nastavka puta prema EU. Ne želimo da nam se desi scenario u kojem BiH zaostaje na putu prema NATO. NATO je otvorio svoja vrata za BiH, vjerujem da će takvu politiku potvrditi i na dolazećem NATO samitu u septembru u Velikoj Britaniji. Mjesto BiH je u NATO integracijama“.

U saopštenju iz ove stranke ističu i da je za vrijeme mandata u Ministarstvu inostranih poslova BiH, Dodikova savjetnica tokom 2015. godine izjavila „da je strateški spoljnopolitički cilj BiH punopravno članstvo u NATO. BiH treba postati članica NATO, ne samo zbog činjenica što nam to garantuje unutrašnju stabilnost ili što nam je potreban „bezbjednosni kišobran”, već i zbog toga što će BiH, prilagođavanjem standardima i vrijednostima koje zagovara NATO, postati savremena zemlja“.

U ovoj stranci tvrde i da SNSD uporno laže narod, a sve što su njihovi funkcioneri proističe iz deklaracije SNSD koja NATO definiše kao strateški cilj.

(Agencije)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

29.03.2018 16:44

Pa i Vi ste pobogu za Nato Savez i ne znam što sada bježite od toga. SNSD davno potpisao da je za Nato. Svi su za Nato, a narodu pričaju da nisu. To je pročitana priča. Dodik bio na američkom nosaču aviona prije nekoliko godina,dali mu najveću kacigu-šljem koji su imali na brodu, Ivanić uopšte nije protiv Nato saveza samo glumi Srbina, malo, malo pa priča kako je dobar sa ambasadorima i diplomatama , sutra bi to prihvatio ... I neka prihvate više ako im neko zavrće muda, protiv sile nemožeš. Ne znam ima li od njih iko da je iskren. Samo mute narodu.a od naroda traže taj glas podrške. Sramota.

ODGOVORITE
Name

KINEZI NISU

29.03.2018 17:13

Zar od svih kinescica i kineza samo im Car za nato... Ja ne znam. Jedino znam sta o nato-u kazu Pernar i Malagurski. Oni znaju. Slusajmo one koji znaju...

Name

Poslednji kineski car

29.03.2018 20:17

Drži se onda Pernara, moj ti je savjet. Idi za tuđom pameti. I sam si rekao da ne znaš. O čemu onda komentrišeš.

Name

Geostrategija

29.03.2018 17:05

Nema potrebe ići u NATO. Nema smisla ni raspisivati nekakve referendume, provoditi ankete, spinovati javnost, ispaljivati glupave zakletve. NATO je tu. I ne od juče. Otići sam neće. Istjerati ga me možeš. I svuda je okolo. I Srbija će pristupiti. A Rusija daleko, predaleko, kao što je i uvijek bila. I geografski i politički.

ODGOVORITE
Name

Dijagnoza

29.03.2018 17:42

Što više obećavaš a što manje ispuniš obećanja to si bolji poliričar i stranke se otimaju za tebe.

ODGOVORITE
Name

007

29.03.2018 18:08

Bio je i berlinski zid,pa je prošlost.Imaš li ti išta novo,pametno,jer ne verujem da si i ti za NATO.

ODGOVORITE
Name

Па

29.03.2018 18:26

Добро то си нам до сада 5 пута рекао. Значи до јуче су хтјели а данас неће. То сам већ напамет научио. Него до сада нам ни једанпут не рече шта сте ви хтјело до јуче а шта хоћете данас. Додик је јасно рекао па порекао и није му први пут. А ти шта ти хоћеш, мани се тога шуш муш буш. Ако морате а мислим да морамо реци већ једном. Ако није обавеза кажи нећемо и завршена прича.

ODGOVORITE
Name

džibril

29.03.2018 19:20

Od njih je svašta očekivat i savez sa djavolom damo da vladaju....

ODGOVORITE