Вучић разговарао са Путином

Русија подржава Србију у борби за очување независности и територијалног интегритета.

Србија 28.03.2018 | 18:32
Вучић разговарао са Путином
Председник Србије Александар Вучић и председник Руске федерације Владимир Путин разговарали су данас телефоном о последњим дешавањима на Косову и Метохији.

- Председник Вучић је затражио мишљење и савет председника Руске Федерације како да се супротстави насиљу и агресији Приштине, пошто је потпуно јасно да Албанци за своју једнострано проглашену независност и дела која из тога произлазе имају широку подршку бројних западних земаља - саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

У саопштењу се наводи да је председник Путин рекао председнику Вучићу да Руска Федерација помно прати догађаје на КиМ, да снажно осуђује акције Приштине и насиље над српским народом.

- Недопустиво је и за сваку осуду насилничко понашање против високих српских званичника - рекао је Путин.

Путин је истакао да Русија једино прихвата провођење у дело резолуције 1244 СБ УН и да само оно што се одиграва у оквирима Резолуције 1244 може имати међународно правно дејство и међународно правни ефекат, саопштено је.

- Председник Путин је нагласио да је Србија кључни партнер Русије на Балкану, али и у Европи, и да ће Руска Федерација подржавати Републику Србију и њену борбу за очување независности и територијалног интегритета. Путин је нагласио и да је свестан притисака који се врше на председника Вучића и Србију, и да ће, у складу са тим, предузимати даље мере и реаговати на време, и истакао да ће двојица председника остати у контакту - наводи се у саопштењу.

 
На крају разговора обојица председника су изразили наду и очекивање да ће здрав разум преовладати, као и нормална, цивилизована политика и да ће се сви политички конфликти решавати мирним путем.

 
Председник Путин је, такође, указао на то да се економски односи Републике Србије и Руске Федерације развијају на најбољи могући начин, уз раст од 23 одсто у трговинској размени, као и да очекује још значајнију сарадњу и још већи прилив међусобних инвестиција између две земље.

Председник Вучић искористио је и ову прилику да честита председнику Путину на убедљивој победи на изборима у Руској Федерацији и изразио уверење да ће његова победа допринети унапређењу руско-српских, али и праведнијих односа у свету.

Председник Александар Вучић исказао је изразе најдубљег саучешћа поводом ужасне трагедије у Кемерову и рекао да српски народ заједно са руским данас жали огроман број жртава, међу којима је и велики број деце.

Председник Вучић је саопштио председнику Путину да Србија неће учествовати у спровођењу било каквих мера против Руске федерације, те да неће протеривати руске дипломате из своје земље упркос чињеници да су готово све земље региона у којем се Србија налази то већ учиниле.
 
Председници Вучић и Путин договорили су да због озбиљности свеукупне политичке ситуације буду у сталном контакту.



(Блиц)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Кал

28.03.2018 16:36

А Додика ниси спомињо срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Кал

28.03.2018 17:13

Кад Милокрад цује за ово има да позове Вуцка на рапорт. Од своје муке сто и њега није споменуо, опет це бити неки подбацај.

Name

Пролетер

28.03.2018 18:47

Путин нам не може помоћи. Ко не вјерује, нек погледа на географску карту. Ово је све погрешно и треба мијењати савезнике.

Name

Стрпљења мало

28.03.2018 19:54

Сутра прецедник иде у БГ да се нађе са колегом. Биће сликање и изјава. Као и до сада.

Name

РЕ

28.03.2018 22:16

Истина је да смо окружени НАТО земљама где су нарочито јаке трупе у Румунији(Патриот систем ПВО),Бугарска(Механизоване трупе),Скопље (авиони),али Путин је 1марта упутио поруку Западу да им је сво оружје бескорисно и да не иритирају Русију и њене пријатеље.Имајући у виду да су кроз Босфор прошли руски бродови пуни оружја ка Тартусу нико из НАТО неће желити да испроба рецимо ЦИРКОН хиперсоничне рекете(конвенционалне,лансирају се са бродова и подморница и неухватљиве за ПВО системе) које могу лако да погоде базу РОСУ шиптарске банде.Тако да ће Амери смирити Шиптаре и неће више улазити на Север.Када је Додик у питању очекује се колико ујутро да буде код Вучића јер тешко ће преболети Иванићев разговор са Вучићем и гостовање на ПИНКУ.Проблем су му ова дешавања на КиМ,па се неможе нека небулоза од његових саветника наћи на насловним странама про-Вучићевих таблоида.

Name

Кал

28.03.2018 16:42

Подјели људима пасоше да путују безбједно не зивкај никог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реплика За Ре

29.03.2018 06:49

Јел ти стварно мислиш да би Руси се закачили са Америма ЕУ Нато и заратили због једне Србије.Превише величаш Русију и наоружање јој.Није да није сила али да би због ало Србије ушла у конфликт па кад су таконкур...бити што не удаје.Знају Руси да би им то био крај као и Америма.Као Руси би прошли без неки већи посљедица а Сравнили би Сад Нато и ЕУ.Нису смјели ризиковати да нападну Турску кад су им Турци срушили Авион а да због Србије нападну нато.Свјесни су да би и једни и други нестали.То може само бити ксо што је Путин рекао ако неко само директно нападне Русију и то на њеној територији.А то да Руси имају оружје а СаД нема то су приче за малу дјецу.Ризик и за једне и друге је превелик.Аи ако се буду је.. али је...че се преко Балкана и Европе гдје неће гинути ни Амери ни Руси него ми.Кад се све овде на нашем тлу рећи онда може опет можда бити задњи ударац СаД о Руси.а нестају о једни и други.да није тако давно би једни друге уништили.

Name

борац

28.03.2018 17:02

Ни бајкери нам неце доци у помоц а камо ли Путин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.03.2018 11:59

Ако би некад несто помогао!!?? То би било ради Српског народа а не ради ова два прозападна лазова.

Name

Крај

28.03.2018 17:06

Дај еуропу и америку сви наси срби у америци зиве као господа а и еуропи ,дај нам запад доста тора висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ Коста

28.03.2018 17:13

И ста казе јели ти дао пуну подрску,од које нема користи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

28.03.2018 17:55

Има користи и те како, инаце би Бондстил био у Васем двористу..

Name

Смоки

28.03.2018 17:20

А гдје је баја да узјаши мотор па на Косово да то ријеши политички.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.03.2018 18:31

Мотори мотори моторићи мали .....

Name

За Перо Ако Бондстил Хоче Да Ти Удје У Двориште Био Би Ту За Два Сата..а Дог Би Твоји Руси ДОшли Прошао Воз.а И Куда Би Дошли Око Србије Све Земље

29.03.2018 04:27

ЕУ мора прво прећи преко њих.А да би Русија ратовала и изазвала 3 свјетски рат због Србије само будала може мислити треба ту много много већи и озбиљнији повод. Турци му срушили авион побијени пилоти па ништа.Вучић се игра са ватром и Србски народ код запада представља као црну овцу.С сви одоше на запад зависи о од ЕУ и тога истог запада.Због своје Русофобије народа он као разговарали са ширином купи покрене код народа а са друге стране ови због његове политике на нас гледају као осудјеног на смрт.ова његова политика сједења на две столице само че нама да се одбије од главу коме год сад да се прикључи од друге стране слиједи шамар.

Name

Анте

28.03.2018 17:30

Док се срби наорузавају и пријете са Русијом , све висе је неминован Хрватско-Албанско-Бисњацки савез против евентуалне агресије од познатога агресора који је у задњих 135 година врсио велике геноциде и етницка цисцења по Хрватској,Босни , Косову. ..Они су одговорни за све ратове који су се догодили у посљедњих 135 година.Олуја и блијесак нису агресорски , вец ОДБРБЕНИ покрети против оних који су убијали ,силовали, отимали, нападали....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Један ЧОВЕК и једна ПАТКА!

28.03.2018 19:14

Миле, јес то ти?

Name

По-Вијест

28.03.2018 19:23

Анте,пријатељу,гледај мало ,,хистори канал,,и ,,хистори, то су западна средства информисања,мани се сабрани дјела анте павелица,ја знам да си ти сколован али није на одмет бити образован.

Name

Крајина

28.03.2018 17:46

Доста нам је Истока и сиротиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИК

28.03.2018 17:50

Подршка једног метарског фашисте који је окупирао дијелове територија сваке државе која граничи са руском губернијом? Држи се Путко свог ПИНК-а и не серендај, нико те не *ебе ни 2%. Црногорци вам протјерују дипломате, фукаро руска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИНИК

28.03.2018 21:52

Ниси ти цик него циник. За цовјека који је стао на пут свјетском глобализму (фасизму) и који једино у свијету сваке године обиљезава побједу над фасизмом, мозе реци само идиот. ЦГ је јак фактор у свијету, оно кад заба види да се коњ поткива..... Свој знацај и снагу показао је у догадјајима око Турске, посебно у Сирији. Треба погледат руска достигнуца у наорузању уз цињеницу да руски војник никада није освајао, само се бранио од свих зала овог свијета. Да није Путина сотоне би свијетом владале.

Name

ХАНСWАС

28.03.2018 17:56

Имали ико глупљи од ови политицара у СССС па ста радите народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синнy Боy

28.03.2018 19:39

Причали телефоном цитавих сат времена!? А роминг!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харе

29.03.2018 05:56

Преко Вибера се чули

Name

Супер Хик

28.03.2018 21:49

Него "зелени" несто су вам руси помрсили рацуне у Сирији. Кад боље погледам уназад висе је Нато побио муслимана него ико други.Мало је фалило и да Турска добије своје.Него мрзња према србима је много веца.На васу и насу залост.Оста Иран јос нетакнут и то руски савезник.

ОДГОВОРИТЕ