Vučić razgovarao sa Putinom

Rusija podržava Srbiju u borbi za očuvanje nezavisnosti i teritorijalnog integriteta.

Srbija 28.03.2018 | 18:32
Vučić razgovarao sa Putinom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Ruske federacije Vladimir Putin razgovarali su danas telefonom o poslednjim dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

- Predsednik Vučić je zatražio mišljenje i savet predsednika Ruske Federacije kako da se suprotstavi nasilju i agresiji Prištine, pošto je potpuno jasno da Albanci za svoju jednostrano proglašenu nezavisnost i dela koja iz toga proizlaze imaju široku podršku brojnih zapadnih zemalja - saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

U saopštenju se navodi da je predsednik Putin rekao predsedniku Vučiću da Ruska Federacija pomno prati događaje na KiM, da snažno osuđuje akcije Prištine i nasilje nad srpskim narodom.

- Nedopustivo je i za svaku osudu nasilničko ponašanje protiv visokih srpskih zvaničnika - rekao je Putin.

Putin je istakao da Rusija jedino prihvata provođenje u delo rezolucije 1244 SB UN i da samo ono što se odigrava u okvirima Rezolucije 1244 može imati međunarodno pravno dejstvo i međunarodno pravni efekat, saopšteno je.

- Predsednik Putin je naglasio da je Srbija ključni partner Rusije na Balkanu, ali i u Evropi, i da će Ruska Federacija podržavati Republiku Srbiju i njenu borbu za očuvanje nezavisnosti i teritorijalnog integriteta. Putin je naglasio i da je svestan pritisaka koji se vrše na predsednika Vučića i Srbiju, i da će, u skladu sa tim, preduzimati dalje mere i reagovati na vreme, i istakao da će dvojica predsednika ostati u kontaktu - navodi se u saopštenju.

 
Na kraju razgovora obojica predsednika su izrazili nadu i očekivanje da će zdrav razum preovladati, kao i normalna, civilizovana politika i da će se svi politički konflikti rešavati mirnim putem.

 
Predsednik Putin je, takođe, ukazao na to da se ekonomski odnosi Republike Srbije i Ruske Federacije razvijaju na najbolji mogući način, uz rast od 23 odsto u trgovinskoj razmeni, kao i da očekuje još značajniju saradnju i još veći priliv međusobnih investicija između dve zemlje.

Predsednik Vučić iskoristio je i ovu priliku da čestita predsedniku Putinu na ubedljivoj pobedi na izborima u Ruskoj Federaciji i izrazio uverenje da će njegova pobeda doprineti unapređenju rusko-srpskih, ali i pravednijih odnosa u svetu.

Predsednik Aleksandar Vučić iskazao je izraze najdubljeg saučešća povodom užasne tragedije u Kemerovu i rekao da srpski narod zajedno sa ruskim danas žali ogroman broj žrtava, među kojima je i veliki broj dece.

Predsednik Vučić je saopštio predsedniku Putinu da Srbija neće učestvovati u sprovođenju bilo kakvih mera protiv Ruske federacije, te da neće proterivati ruske diplomate iz svoje zemlje uprkos činjenici da su gotovo sve zemlje regiona u kojem se Srbija nalazi to već učinile.
 
Predsednici Vučić i Putin dogovorili su da zbog ozbiljnosti sveukupne političke situacije budu u stalnom kontaktu.



(Blic)

Komentari / 25

Ostavite komentar
Name

Kal

28.03.2018 16:36

A Dodika nisi spominjo sramota.

ODGOVORITE
Name

Re Kal

28.03.2018 17:13

Kad Milokrad cuje za ovo ima da pozove Vucka na raport. Od svoje muke sto i njega nije spomenuo, opet ce biti neki podbacaj.

Name

Proleter

28.03.2018 18:47

Putin nam ne može pomoći. Ko ne vjeruje, nek pogleda na geografsku kartu. Ovo je sve pogrešno i treba mijenjati saveznike.

Name

Strpljenja malo

28.03.2018 19:54

Sutra precednik ide u BG da se nađe sa kolegom. Biće slikanje i izjava. Kao i do sada.

Name

RE

28.03.2018 22:16

Istina je da smo okruženi NATO zemljama gde su naročito jake trupe u Rumuniji(Patriot sistem PVO),Bugarska(Mehanizovane trupe),Skoplje (avioni),ali Putin je 1marta uputio poruku Zapadu da im je svo oružje beskorisno i da ne iritiraju Rusiju i njene prijatelje.Imajući u vidu da su kroz Bosfor prošli ruski brodovi puni oružja ka Tartusu niko iz NATO neće želiti da isproba recimo CIRKON hipersonične rekete(konvencionalne,lansiraju se sa brodova i podmornica i neuhvatljive za PVO sisteme) koje mogu lako da pogode bazu ROSU šiptarske bande.Tako da će Ameri smiriti Šiptare i neće više ulaziti na Sever.Kada je Dodik u pitanju očekuje se koliko ujutro da bude kod Vučića jer teško će preboleti Ivanićev razgovor sa Vučićem i gostovanje na PINKU.Problem su mu ova dešavanja na KiM,pa se nemože neka nebuloza od njegovih savetnika naći na naslovnim stranama pro-Vučićevih tabloida.

Name

Kal

28.03.2018 16:42

Podjeli ljudima pasoše da putuju bezbjedno ne zivkaj nikog.

ODGOVORITE
Name

Replika Za Re

29.03.2018 06:49

Jel ti stvarno misliš da bi Rusi se zakačili sa Amerima EU Nato i zaratili zbog jedne Srbije.Previše veličaš Rusiju i naoružanje joj.Nije da nije sila ali da bi zbog alo Srbije ušla u konflikt pa kad su takonkur...biti što ne udaje.Znaju Rusi da bi im to bio kraj kao i Amerima.Kao Rusi bi prošli bez neki veći posljedica a Sravnili bi Sad Nato i EU.Nisu smjeli rizikovati da napadnu Tursku kad su im Turci srušili Avion a da zbog Srbije napadnu nato.Svjesni su da bi i jedni i drugi nestali.To može samo biti kso što je Putin rekao ako neko samo direktno napadne Rusiju i to na njenoj teritoriji.A to da Rusi imaju oružje a SaD nema to su priče za malu djecu.Rizik i za jedne i druge je prevelik.Ai ako se budu je.. ali je...če se preko Balkana i Evrope gdje neće ginuti ni Ameri ni Rusi nego mi.Kad se sve ovde na našem tlu reći onda može opet možda biti zadnji udarac SaD o Rusi.a nestaju o jedni i drugi.da nije tako davno bi jedni druge uništili.

Name

borac

28.03.2018 17:02

Ni bajkeri nam nece doci u pomoc a kamo li Putin.

ODGOVORITE
Name

re

29.03.2018 11:59

Ako bi nekad nesto pomogao!!?? To bi bilo radi Srpskog naroda a ne radi ova dva prozapadna lazova.

Name

Kraj

28.03.2018 17:06

Daj europu i ameriku svi nasi srbi u americi zive kao gospoda a i europi ,daj nam zapad dosta tora vise.

ODGOVORITE
Name

@ Kosta

28.03.2018 17:13

I sta kaze jeli ti dao punu podrsku,od koje nema koristi.

ODGOVORITE
Name

Pero

28.03.2018 17:55

Ima koristi i te kako, inace bi Bondstil bio u Vasem dvoristu..

Name

Smoki

28.03.2018 17:20

A gdje je baja da uzjaši motor pa na Kosovo da to riješi politički.

ODGOVORITE
Name

Re

28.03.2018 18:31

Motori motori motorići mali .....

Name

Za Pero Ako Bondstil Hoče Da Ti Udje U Dvorište Bio Bi Tu Za Dva Sata..a Dog Bi Tvoji Rusi DOšli Prošao Voz.a I Kuda Bi Došli Oko Srbije Sve Zemlje

29.03.2018 04:27

EU mora prvo preći preko njih.A da bi Rusija ratovala i izazvala 3 svjetski rat zbog Srbije samo budala može misliti treba tu mnogo mnogo veći i ozbiljniji povod. Turci mu srušili avion pobijeni piloti pa ništa.Vučić se igra sa vatrom i Srbski narod kod zapada predstavlja kao crnu ovcu.S svi odoše na zapad zavisi o od EU i toga istog zapada.Zbog svoje Rusofobije naroda on kao razgovarali sa širinom kupi pokrene kod naroda a sa druge strane ovi zbog njegove politike na nas gledaju kao osudjenog na smrt.ova njegova politika sjedenja na dve stolice samo če nama da se odbije od glavu kome god sad da se priključi od druge strane slijedi šamar.

Name

Ante

28.03.2018 17:30

Dok se srbi naoruzavaju i prijete sa Rusijom , sve vise je neminovan Hrvatsko-Albansko-Bisnjacki savez protiv eventualne agresije od poznatoga agresora koji je u zadnjih 135 godina vrsio velike genocide i etnicka ciscenja po Hrvatskoj,Bosni , Kosovu. ..Oni su odgovorni za sve ratove koji su se dogodili u posljednjih 135 godina.Oluja i blijesak nisu agresorski , vec ODBRBENI pokreti protiv onih koji su ubijali ,silovali, otimali, napadali....

ODGOVORITE
Name

Jedan ČOVEK i jedna PATKA!

28.03.2018 19:14

Mile, jes to ti?

Name

Po-Vijest

28.03.2018 19:23

Ante,prijatelju,gledaj malo ,,histori kanal,,i ,,histori, to su zapadna sredstva informisanja,mani se sabrani djela ante pavelica,ja znam da si ti skolovan ali nije na odmet biti obrazovan.

Name

Krajina

28.03.2018 17:46

Dosta nam je Istoka i sirotinje.

ODGOVORITE
Name

CIK

28.03.2018 17:50

Podrška jednog metarskog fašiste koji je okupirao dijelove teritorija svake države koja graniči sa ruskom gubernijom? Drži se Putko svog PINK-a i ne serendaj, niko te ne *ebe ni 2%. Crnogorci vam protjeruju diplomate, fukaro ruska!

ODGOVORITE
Name

CINIK

28.03.2018 21:52

Nisi ti cik nego cinik. Za covjeka koji je stao na put svjetskom globalizmu (fasizmu) i koji jedino u svijetu svake godine obiljezava pobjedu nad fasizmom, moze reci samo idiot. CG je jak faktor u svijetu, ono kad zaba vidi da se konj potkiva..... Svoj znacaj i snagu pokazao je u dogadjajima oko Turske, posebno u Siriji. Treba pogledat ruska dostignuca u naoruzanju uz cinjenicu da ruski vojnik nikada nije osvajao, samo se branio od svih zala ovog svijeta. Da nije Putina sotone bi svijetom vladale.

Name

HANSWAS

28.03.2018 17:56

Imali iko gluplji od ovi politicara u SSSS pa sta radite narodu.

ODGOVORITE
Name

Sinny Boy

28.03.2018 19:39

Pričali telefonom citavih sat vremena!? A roming!?

ODGOVORITE
Name

Hare

29.03.2018 05:56

Preko Vibera se čuli

Name

Super Hik

28.03.2018 21:49

Nego "zeleni" nesto su vam rusi pomrsili racune u Siriji. Kad bolje pogledam unazad vise je Nato pobio muslimana nego iko drugi.Malo je falilo i da Turska dobije svoje.Nego mrznja prema srbima je mnogo veca.Na vasu i nasu zalost.Osta Iran jos netaknut i to ruski saveznik.

ODGOVORITE