Наставља се шампионат Грчке, али...

Прекинуто првенство Грчке се наставља, а клубове чека избацивање из лиге, ако навијачи направе инциденте. Спремне казне и за челнике грчких клубова.

Фудбал 31.03.2018 | 11:00
Наставља се шампионат Грчке, али...
Грчке власти донеле су одлуку да се национални фудбалски шампионат прекине после немилих сцена виђених пред крај дербија између ПАОК-а и АЕК-а у Солуну 11. марта.

Улазак председника црно-белих Ивана Савидиса на терен, који је за појасом имао видно истакнут пиштољ, довео је стање у грчком фудбалу до усијања и потпуног расула.

Такође, том прекиду су претходила још два незавршена дербија између екипа које се боре за титулу. Прво су навијачи Олимпијакоса прекинули дуел са АЕК-ом, а потпом су присталице ПАОК-а погодиле ролном папира представника Олимпијакоса пре почетка утакмице на стадиону "Тумба" у Солуну.

Немали допринос лошем стању у грчком фудбалу дале су и судије, посебно на последњем мечу, када су признале гол ПАОК-а, па га поништиле и на крају опет признале...

У протекле две недеље вођени су интезивни разговори између Фудбалског савеза Грче и националних власти како би се пронашло решење за смиривање страсти и обуздавање навијача.

Према информацијама грчких медија, донета је одлука да се шампионат настави, али уз нови пропис - који су прихватили сви клубови.

Правило, врло ригорозно, гласи: Сваки клуб аутоматски ће изгубити прволигашки статус ако по сезони забележи три или више масовних нереда на трибинама. Такође, рачунаће се и изазивање насиља на стадионима, а кажњени ће бити и клупски челници.

Ако се узму у обзир резултати непотпуног 25. кола, АЕК је први и има 54 бода. Следе ПАОК са 52 бода и утакмицом мање, као и Олимпијакос са 50 бодова. До краја главног дела првенстваостало је шест кола.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар