Nastavlja se šampionat Grčke, ali...

Prekinuto prvenstvo Grčke se nastavlja, a klubove čeka izbacivanje iz lige, ako navijači naprave incidente. Spremne kazne i za čelnike grčkih klubova.

Fudbal 31.03.2018 | 11:00
Nastavlja se šampionat Grčke, ali...
Grčke vlasti donele su odluku da se nacionalni fudbalski šampionat prekine posle nemilih scena viđenih pred kraj derbija između PAOK-a i AEK-a u Solunu 11. marta.

Ulazak predsednika crno-belih Ivana Savidisa na teren, koji je za pojasom imao vidno istaknut pištolj, doveo je stanje u grčkom fudbalu do usijanja i potpunog rasula.

Takođe, tom prekidu su prethodila još dva nezavršena derbija između ekipa koje se bore za titulu. Prvo su navijači Olimpijakosa prekinuli duel sa AEK-om, a potpom su pristalice PAOK-a pogodile rolnom papira predstavnika Olimpijakosa pre početka utakmice na stadionu "Tumba" u Solunu.

Nemali doprinos lošem stanju u grčkom fudbalu dale su i sudije, posebno na poslednjem meču, kada su priznale gol PAOK-a, pa ga poništile i na kraju opet priznale...

U protekle dve nedelje vođeni su intezivni razgovori između Fudbalskog saveza Grče i nacionalnih vlasti kako bi se pronašlo rešenje za smirivanje strasti i obuzdavanje navijača.

Prema informacijama grčkih medija, doneta je odluka da se šampionat nastavi, ali uz novi propis - koji su prihvatili svi klubovi.

Pravilo, vrlo rigorozno, glasi: Svaki klub automatski će izgubiti prvoligaški status ako po sezoni zabeleži tri ili više masovnih nereda na tribinama. Takođe, računaće se i izazivanje nasilja na stadionima, a kažnjeni će biti i klupski čelnici.

Ako se uzmu u obzir rezultati nepotpunog 25. kola, AEK je prvi i ima 54 boda. Slede PAOK sa 52 boda i utakmicom manje, kao i Olimpijakos sa 50 bodova. Do kraja glavnog dela prvenstvaostalo je šest kola.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar