У насилној акцији повријеђено 32

Директор Клиничко–болничког центра Косовска Митровица др Милан Ивановић рекао је данас да је у току јучерашње насилне акције припадника специјалне јединице косовске полиције РОСУ у ову здравствену институцију збринуто 32 повријеђених, од којих је петоро имало теже повреде, а међу њима су били и представника званичних институција.

Србија 27.03.2018 | 09:55
У насилној акцији повријеђено 32
"У болници је синоћ збринуто 32 повређених - 17 је збринуто на Офталмологији због повреда нанетих углавном сузавцем, бибер спрејем, али било је и озбиљних повреда као што је ерозија рожњаче. Тринаесторо је примљено на Хируршком и двоје на Ортопедском одељењу", рекао је Ивановић за Тањуг.

Ивановић је рекао да је од укупно 32 повређене особе петоро има теже повреде.

Додао је и да се ради о повредама главе, торакса, стомака, слабинског предела и карлице.

"Међу њима су и званичници косовских институција, председници општина, министар пољопривреде у влади Косова. Очигледно је да је примењена једна брутална сила над лицима која имају пун легалитет и легитимитет", рекао је Ивановић који је и сам присуствовао насилном дјеловању припадника РОСУ.

Ивановић је додао да један број пацијената, из страха од репресије, инсистрао да остане анониман.

Повреде, према његовим ријечима, нанијете су дугим цијевима, кундацима и цокулама, а углавном се ради о контузионим повредама и екстремитета, грудног коша, абдомена и главе.

Указао је да у болници задржан Ненад Рикало, косовски министар пољоприврде, који је имао повреде абдомена, и који је опсервиран у току ноћи, те су му рађене претраге рендгеном и скенерима.

"Он је у овом тренутку у интензивној јединици и његово стање је стабилно. Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Жељко Јовић смештен је у болницу са повредама карлице, екстремитета и предложена је хоспитализација. Међу пацијентима који је требало да буду хоспитализовани било је и оних који су одбили да остану у болници, као што је председник општине Лепосавић Зоран Тодић, као саветник премијера Иван Милојевић, који је имао повреду ока и торакса. Они су збринути на кућно лечење и амбулантском третману", навео је Ивановић.

Извор: Тањуг

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Ди

27.03.2018 08:03

Ста " ноцни вукови " раде? Засто не иду на Косово помоци српској браци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трн

27.03.2018 11:16

Мислис хуманитарци хахаха

Name

Београд

27.03.2018 08:06

Хвала Зорану Ђинђићу,Борису Тадићу,Чанку,Чеди,Коштуници и цјелом Досу,Вучићу,Николићу и овим са њима јер да није било њих данас би Срби били народ и живјели у Великој Србији са Републиком Српском,Книнском Крајином,Црном горим,дјелом Македоније и били би већина у Словенији,Аустрији а овако Срби се и не изјашњавају као Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

27.03.2018 08:39

Заборавијо си Милета и Мерлин......!! Јос залоснију вијест сам цуо,сиптари са својим пекарама су главни у Бијељини?? Код вас у Београду има их преко 400хиљада, под лазним именима се воде итд.

Name

Последњи кинески цар

27.03.2018 11:23

Да нисте убили Ђинђића, данас би ситуација на Косову била много другачија и повољнија и за Србе на Косову и за Србију. И читав регион би био куди камо мирнији, поготово БиХ. А Србија би већ била у ЕУ. То Вама у Србији није одговарало, да један демократа и нормалан човјек води Владу Србије. Више волите националисте који уопште немају ријешења, сем глупе ратнохушкачке реторике.

Name

075

27.03.2018 08:12

"Нико не сме да вас бије!" рече Слободан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муња

27.03.2018 08:23

Ма то Турска улази на балканска врата и прави београдски пашалук

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРАД

27.03.2018 08:47

ДОДО СТИЗЕ РИЈЕСИТ СИТУАЦИУ,,,ТЕСКО ВАМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Режија

27.03.2018 11:28

Опет Вучичева режија само сад није поноћни експрес.Све је ово Вучић изрежирао.Знао је унапред развој догадја и зато је послао људе и поред забране на Косово.Што није са Шешељем отишао.Што Шешељ не оде сад на Косово.

ОДГОВОРИТЕ