U nasilnoj akciji povrijeđeno 32

Direktor Kliničko–bolničkog centra Kosovska Mitrovica dr Milan Ivanović rekao je danas da je u toku jučerašnje nasilne akcije pripadnika specijalne jedinice kosovske policije ROSU u ovu zdravstvenu instituciju zbrinuto 32 povrijeđenih, od kojih je petoro imalo teže povrede, a među njima su bili i predstavnika zvaničnih institucija.

Srbija 27.03.2018 | 09:55
U nasilnoj akciji povrijeđeno 32
"U bolnici je sinoć zbrinuto 32 povređenih - 17 je zbrinuto na Oftalmologiji zbog povreda nanetih uglavnom suzavcem, biber sprejem, ali bilo je i ozbiljnih povreda kao što je erozija rožnjače. Trinaestoro je primljeno na Hirurškom i dvoje na Ortopedskom odeljenju", rekao je Ivanović za Tanjug.

Ivanović je rekao da je od ukupno 32 povređene osobe petoro ima teže povrede.

Dodao je i da se radi o povredama glave, toraksa, stomaka, slabinskog predela i karlice.

"Među njima su i zvaničnici kosovskih institucija, predsednici opština, ministar poljoprivrede u vladi Kosova. Očigledno je da je primenjena jedna brutalna sila nad licima koja imaju pun legalitet i legitimitet", rekao je Ivanović koji je i sam prisustvovao nasilnom djelovanju pripadnika ROSU.

Ivanović je dodao da jedan broj pacijenata, iz straha od represije, insistrao da ostane anoniman.

Povrede, prema njegovim riječima, nanijete su dugim cijevima, kundacima i cokulama, a uglavnom se radi o kontuzionim povredama i ekstremiteta, grudnog koša, abdomena i glave.

Ukazao je da u bolnici zadržan Nenad Rikalo, kosovski ministar poljoprivrde, koji je imao povrede abdomena, i koji je opserviran u toku noći, te su mu rađene pretrage rendgenom i skenerima.

"On je u ovom trenutku u intenzivnoj jedinici i njegovo stanje je stabilno. Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović smešten je u bolnicu sa povredama karlice, ekstremiteta i predložena je hospitalizacija. Među pacijentima koji je trebalo da budu hospitalizovani bilo je i onih koji su odbili da ostanu u bolnici, kao što je predsednik opštine Leposavić Zoran Todić, kao savetnik premijera Ivan Milojević, koji je imao povredu oka i toraksa. Oni su zbrinuti na kućno lečenje i ambulantskom tretmanu", naveo je Ivanović.

Izvor: Tanjug

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Di

27.03.2018 08:03

Sta " nocni vukovi " rade? Zasto ne idu na Kosovo pomoci srpskoj braci?

ODGOVORITE
Name

Trn

27.03.2018 11:16

Mislis humanitarci hahaha

Name

Beograd

27.03.2018 08:06

Hvala Zoranu Đinđiću,Borisu Tadiću,Čanku,Čedi,Koštunici i cjelom Dosu,Vučiću,Nikoliću i ovim sa njima jer da nije bilo njih danas bi Srbi bili narod i živjeli u Velikoj Srbiji sa Republikom Srpskom,Kninskom Krajinom,Crnom gorim,djelom Makedonije i bili bi većina u Sloveniji,Austriji a ovako Srbi se i ne izjašnjavaju kao Srbi.

ODGOVORITE
Name

re

27.03.2018 08:39

Zaboravijo si Mileta i Merlin......!! Jos zalosniju vijest sam cuo,siptari sa svojim pekarama su glavni u Bijeljini?? Kod vas u Beogradu ima ih preko 400hiljada, pod laznim imenima se vode itd.

Name

Poslednji kineski car

27.03.2018 11:23

Da niste ubili Đinđića, danas bi situacija na Kosovu bila mnogo drugačija i povoljnija i za Srbe na Kosovu i za Srbiju. I čitav region bi bio kudi kamo mirniji, pogotovo BiH. A Srbija bi već bila u EU. To Vama u Srbiji nije odgovaralo, da jedan demokrata i normalan čovjek vodi Vladu Srbije. Više volite nacionaliste koji uopšte nemaju riješenja, sem glupe ratnohuškačke retorike.

Name

075

27.03.2018 08:12

"Niko ne sme da vas bije!" reče Slobodan!

ODGOVORITE
Name

Munja

27.03.2018 08:23

Ma to Turska ulazi na balkanska vrata i pravi beogradski pašaluk

ODGOVORITE
Name

GRAD

27.03.2018 08:47

DODO STIZE RIJESIT SITUACIU,,,TESKO VAMA

ODGOVORITE
Name

Režija

27.03.2018 11:28

Opet Vučičeva režija samo sad nije ponoćni ekspres.Sve je ovo Vučić izrežirao.Znao je unapred razvoj dogadja i zato je poslao ljude i pored zabrane na Kosovo.Što nije sa Šešeljem otišao.Što Šešelj ne ode sad na Kosovo.

ODGOVORITE