Ко ће Талиску?

У најави занимљива летња прича. . .

Фудбал 29.03.2018 | 16:00
Ко ће Талиску?
Наредно лето ће бити и прекретница у каријери бразилског нападача Андерсона Талиске. Сазрео је, стекао искуство и чини се да је прерастао средину у Бешикташу и турском фудбалу. А  кандидата за његов аутограм је све више...

Талиска је званично под уговором са Бенфиком, али већ другу сезону одрађује на позајмици у Бешикташу. Изгледало је да су се Португалци мало прерачунали и олако га се одрекли када су га у лето 2016. године послали на позајмицу у Истанбул. Јер и до тада је пружао добре партије у Лисабону и цена му је расла. У Турској је потпуно експлодирао и био један од најзаслужнијих за титулу претходне сезоне, а блиста и ове сезоне. Бешикташ је за позајмицу на две године платио 4.000.000 евра плус 1.500.000 евра без бонуса које уплаћује Бразилцу на име годишње зараде. Али кључни Бенфикин потез у том „дилу“ и кључна грешка Турака је био договор око откупа уговора.

Тачније, договор не постоји.

Бешикташ није убацио фиксну откупну калузулу због чега сада горко жали, а Бенфика је очигледно имала добар осећај када је инсистирала да Бразилац оде без унапред договорене цене за откуп. Сада Бешикташ нуди 21.000.000 евра у шест рата за откуп уговора, али Бенфика се нећка јер мисли да може да извуче више новца. Платили су га нешто мање од 5.000.000 евра Баији пре скоро четири године, могу да на њему зараде четири пута, али желе још!

Талискин менаџер је моћни Жорж Мендес а то значи и отворена врата у јачим клубовима од Бешикташа. Последњих недеља се спекулише да су Манчестер Јунајтед и Ливерпул озбиљно загризли за Талиску и да би Бенфика могла да тражи и 40.000.000 евра за Бразилца. У трку се од пре неколико дана укључила и Рома, тачније њен трансфер гуру Монћи који инсистира на довођењу Талиске. Опција је и будући премијерлигаш Вулверхемптон који је полигон за продају Мендесовихиграча.

Интересовање Јунајтеда и Ливерпула није новост пошто су се за Талиску распитивали и када је играо у Бенфики пре селидбе у Турску. Талиска може да игра на скоро свим позицијама у нападу: као центрафор, офанзивни везни, полушпиц, крило... Нешто што би добро дошло и Мурињу, и Клопу. Ако успе да обезбеди и место у репрезентацији Бразила на предстојећем Мундијалу, Бенфика и Мендес ће бити у могућности да бирају.

Чини се да су Бешикташове шансе минималне, Бенфика размишља искључиво о продаји, а ни Рома не може финансијски да издржи трку са богатим премијерлигашима. Талискини путеви указују на Премијер лигу... Питање је само на којој раскрсници ће скренути.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар