Ko će Talisku?

U najavi zanimljiva letnja priča. . .

Fudbal 29.03.2018 | 16:00
Ko će Talisku?
Naredno leto će biti i prekretnica u karijeri brazilskog napadača Andersona Taliske. Sazreo je, stekao iskustvo i čini se da je prerastao sredinu u Bešiktašu i turskom fudbalu. A  kandidata za njegov autogram je sve više...

Taliska je zvanično pod ugovorom sa Benfikom, ali već drugu sezonu odrađuje na pozajmici u Bešiktašu. Izgledalo je da su se Portugalci malo preračunali i olako ga se odrekli kada su ga u leto 2016. godine poslali na pozajmicu u Istanbul. Jer i do tada je pružao dobre partije u Lisabonu i cena mu je rasla. U Turskoj je potpuno eksplodirao i bio jedan od najzaslužnijih za titulu prethodne sezone, a blista i ove sezone. Bešiktaš je za pozajmicu na dve godine platio 4.000.000 evra plus 1.500.000 evra bez bonusa koje uplaćuje Brazilcu na ime godišnje zarade. Ali ključni Benfikin potez u tom „dilu“ i ključna greška Turaka je bio dogovor oko otkupa ugovora.

Tačnije, dogovor ne postoji.

Bešiktaš nije ubacio fiksnu otkupnu kaluzulu zbog čega sada gorko žali, a Benfika je očigledno imala dobar osećaj kada je insistirala da Brazilac ode bez unapred dogovorene cene za otkup. Sada Bešiktaš nudi 21.000.000 evra u šest rata za otkup ugovora, ali Benfika se nećka jer misli da može da izvuče više novca. Platili su ga nešto manje od 5.000.000 evra Baiji pre skoro četiri godine, mogu da na njemu zarade četiri puta, ali žele još!

Taliskin menadžer je moćni Žorž Mendes a to znači i otvorena vrata u jačim klubovima od Bešiktaša. Poslednjih nedelja se spekuliše da su Mančester Junajted i Liverpul ozbiljno zagrizli za Talisku i da bi Benfika mogla da traži i 40.000.000 evra za Brazilca. U trku se od pre nekoliko dana uključila i Roma, tačnije njen transfer guru Monći koji insistira na dovođenju Taliske. Opcija je i budući premijerligaš Vulverhempton koji je poligon za prodaju Mendesovihigrača.

Interesovanje Junajteda i Liverpula nije novost pošto su se za Talisku raspitivali i kada je igrao u Benfiki pre selidbe u Tursku. Taliska može da igra na skoro svim pozicijama u napadu: kao centrafor, ofanzivni vezni, polušpic, krilo... Nešto što bi dobro došlo i Murinju, i Klopu. Ako uspe da obezbedi i mesto u reprezentaciji Brazila na predstojećem Mundijalu, Benfika i Mendes će biti u mogućnosti da biraju.

Čini se da su Bešiktašove šanse minimalne, Benfika razmišlja isključivo o prodaji, a ni Roma ne može finansijski da izdrži trku sa bogatim premijerligašima. Taliskini putevi ukazuju na Premijer ligu... Pitanje je samo na kojoj raskrsnici će skrenuti.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar