Немојте о рату, већ о слаткишима

Група посластичара у Турској направила је највећу баклаву на свету, тешку више од пола тоне, чиме је оборен светски рекорд, уз слатку поруку свету - не причајте о сукобима, већ о слаткишима.

Занимљивости 25.03.2018 | 11:03
Немојте о рату, већ о слаткишима
Џиновска баклава је представљена на Гастрономском самиту у Анкари, где су десетине посетилаца имале прилику да је пробају, преноси Ројтерс.

Мехмет Канбур, који је предводио групу од 14 посластичара, а иначе се налази на челу турског посластичког ланца „Мадо“, рекао је да је баклава тешка 518 килограма, што је више него двоструко више у поређењу с претходним рекордом.

На прављењу највеће баклаве на свету радило се чак шест месеци, додао је Канбур.

Званичник Гинисове књиге светских рекорда, који је догађај пратио путем видео-линка, потврдио је да је овом баклавом забележен рекорд, јавила је Анадолија.

„Ово је, наравно, успех Турске, турске баклаве. Као што знате, турски народ се рађа једући слаткише и умире једући слактише... То кажемо и целом свету: једите слатко, причајте слатке приче“, истакао је Канбур.

Како је закључио, овај рекорд је слатка порука свету – не причајмо о сукобима, хајде да причамо о слактишима.

(Тањуг) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мутавци

25.03.2018 09:48

Ово ме забрињава,јер говори о нама.На глупости наших политичара ми се сатрасмо бранећи или нападајући,а кад се појави текст са оваком или сличном темом ми к'о мутавци шутимо.Игноришимо њих и њихове хушкачке будалаштине.

ОДГОВОРИТЕ