Воће здравља и љепоте

Ово воће снижава и холестерол, неутралише слободне радикале, повећава одбрамбену способност организма и потпомаже елиминацију токсина.

Здравље 22.03.2018 | 08:01
Воће здравља и љепоте
Због обиља витамина А, Ц и Б групе, минерала калцијума, калијума, гвожђа и других корисних састојака, киви се сматра најздравијим воћем, поготово у зимским данима када владају прехладе и грип. Калијум из ове егзотичне воћке регулише и крвни притисак, док фолна киселина синтетише протеине.

Лутеин из кивија чува вид. Киви снижава и холестерол, неутралише слободне радикале, повећава одбрамбену способност организма и потпомаже елиминацију токсина. За будуће мајке ова воћка представља намирницу избора, јер витамини Б групе помажу правилном развоју плода. Али да би се постигли сви жељени ефекти, киви треба јести свакога дана у већим количинама, у свежем стању. Зими посебно.

Киви је изврстан и за козметичке потребе. Представља савршен еликсир у борби против бора. Истраживања су показала да управо обиље витамина Ц и Е стимулише колаген и влажи кожу. Зато се и препоручује да сви они који имају кожне проблеме или боре редовно конзумирају киви у исхрани.

А природна воћна инфузија постиже се једноставном маском. Маска подразумева пасту направљену од кивија и јогурта. Наноси се на лице обилно, остави се кратко да делује, а затим се добро испере. Лице се потом осуши пешкиром и намаже одговарајућом кремом.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар