Voće zdravlja i ljepote

Ovo voće snižava i holesterol, neutrališe slobodne radikale, povećava odbrambenu sposobnost organizma i potpomaže eliminaciju toksina.

Zdravlje 22.03.2018 | 08:01
Voće zdravlja i ljepote
Zbog obilja vitamina A, C i B grupe, minerala kalcijuma, kalijuma, gvožđa i drugih korisnih sastojaka, kivi se smatra najzdravijim voćem, pogotovo u zimskim danima kada vladaju prehlade i grip. Kalijum iz ove egzotične voćke reguliše i krvni pritisak, dok folna kiselina sintetiše proteine.

Lutein iz kivija čuva vid. Kivi snižava i holesterol, neutrališe slobodne radikale, povećava odbrambenu sposobnost organizma i potpomaže eliminaciju toksina. Za buduće majke ova voćka predstavlja namirnicu izbora, jer vitamini B grupe pomažu pravilnom razvoju ploda. Ali da bi se postigli svi željeni efekti, kivi treba jesti svakoga dana u većim količinama, u svežem stanju. Zimi posebno.

Kivi je izvrstan i za kozmetičke potrebe. Predstavlja savršen eliksir u borbi protiv bora. Istraživanja su pokazala da upravo obilje vitamina C i E stimuliše kolagen i vlaži kožu. Zato se i preporučuje da svi oni koji imaju kožne probleme ili bore redovno konzumiraju kivi u ishrani.

A prirodna voćna infuzija postiže se jednostavnom maskom. Maska podrazumeva pastu napravljenu od kivija i jogurta. Nanosi se na lice obilno, ostavi se kratko da deluje, a zatim se dobro ispere. Lice se potom osuši peškirom i namaže odgovarajućom kremom.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar