Бањалука: Сутра бирају ректора

Сутра ће бити одржана посебна 21. сједница Сената Универзитета у Бањалуци на којој ће се бирати ректор Универзитета, саопштено је из УНИБЛ.

Република Српска 19.03.2018 | 17:03
Бањалука: Сутра бирају ректора
На јавни конкурс за избор ректора Универзитета у Бањалуци пријавио се само један кандидат. Из Ректората је саопштено да је пријаву предао проф. др Радослав Гајанин, вршилац дужности ректора.

Милан Матаруга је поднио оставку на функцију ректора почетком новембра прошле године, након побуне студената који су на дан обиљежавања 42. годишњице Универзитета изнијели 18 захтјева, на које није могао да одговори.

- Дешавање и понашање групе студената Универзитета у Бањалуци за мене су неприхватљиви и очигледно оркестрирани и смишљени да би се срушио углед Универзитета и смијенио ректор, казао је Матаруга образлажући разлоге своје оставке.

Сједница ће се одржати у просторијама Ректората с почетком у 13.00 часова.

Извор: Истинито

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Игор

19.03.2018 16:39

Какво дно је Универзитет дотакао, ректори без знања барем једног страног језика, познавање рада на рацунару 0, са књигама које издају преписују једни од дугих...Фуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобан

19.03.2018 16:50

То је ругло од универзитета па ту нема ни један професор који би могао бити асистент у Београдуб али такви требају Додику а тек декан Цераниц па то је дно дна

ОДГОВОРИТЕ
Name

професионалац

19.03.2018 17:02

Универзитет је доживио катаклизму упадом вируса тројана Мићић- Ђурић- Грубачић. Треба им отворити катедру на Туњицама или их послати да предају у КПД Фоча.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То је то

19.03.2018 17:20

Радојцицев искомплексирани потрцко да буде ректор. Ово је дно!

Name

Бања Лука

19.03.2018 17:30

Са Гајанином са био мјесец и по дана на ратишту у студенској бригади на Бихаћу. На мене је оставио утисак једног класичног модерног доктора, препуног амбиција али не у струци већ у политици са огромном жељом да влада над људима ( тад над десетак људи). Жељан је такођер и милошта у изобиљу. Граби. Дај, дај дај. Таквих доктора имамо прегршт у политици: Рашковић, Караџић, Калинић, Костић, Стевандић, Јандрић, Илић.... Понављам, људи који студирају медицину имају страшно велику амбицију која превазилази саму струку и позив који су изабрали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

19.03.2018 17:55

Он це бити постављен јер је Скрбицев цовјек. Скрбиц мора основати Медицински универзитет гдје це он бити ректор, а то није дозволио Матаруга, али зато је Гајанин ту , цовјек од повјерења

Name

Студентска Бригада

19.03.2018 18:46

Немојте да варатеи кажете. У студентској бригади сам био, проф. Гајанина знам као студента генерације од прије рата. Добар и поштен човјек као и породица му. Патриота и човјек који иде за науком а не за звањем...

Name

Бања Лука

19.03.2018 19:22

Студентска бригада, па и јесте поштен и честит човјек али догађаји потврђују моју тезу на супрот твоје, да ипак тежи звању а не знању. Зашто жели да буде ректор цијелог универзитета а не , рецимо, само професор Медицинског факултета. Нучник нпр. Зар је за тебе ректор одраз знања а не звања!?

Name

Дјидји

20.03.2018 12:41

Проф. Гајанин, ма чији кандитат био,примјер је честитог интелектуалца и врхунског професора патологије. Ово је моје лично искуство у раду са проф. Гајанином!

Name

Медо

19.03.2018 19:28

Гајанин је из Котор Вароша. Зар Бањалучани не могу постати ни ректори бањалучког универзитета? Нигдје рођених бањалучана, предсједник из Лакташа, премијер из Теслића, предсједник највеће опозиционе странке из Гацка итд. Бањалучани се задовољавају само другоразредним функцијама. Жалосно.

ОДГОВОРИТЕ