Banjaluka: Sutra biraju rektora

Sutra će biti održana posebna 21. sjednica Senata Univerziteta u Banjaluci na kojoj će se birati rektor Univerziteta, saopšteno je iz UNIBL.

Republika Srpska 19.03.2018 | 17:03
Banjaluka: Sutra biraju rektora
Na javni konkurs za izbor rektora Univerziteta u Banjaluci prijavio se samo jedan kandidat. Iz Rektorata je saopšteno da je prijavu predao prof. dr Radoslav Gajanin, vršilac dužnosti rektora.

Milan Mataruga je podnio ostavku na funkciju rektora početkom novembra prošle godine, nakon pobune studenata koji su na dan obilježavanja 42. godišnjice Univerziteta iznijeli 18 zahtjeva, na koje nije mogao da odgovori.

- Dešavanje i ponašanje grupe studenata Univerziteta u Banjaluci za mene su neprihvatljivi i očigledno orkestrirani i smišljeni da bi se srušio ugled Univerziteta i smijenio rektor, kazao je Mataruga obrazlažući razloge svoje ostavke.

Sjednica će se održati u prostorijama Rektorata s početkom u 13.00 časova.

Izvor: Istinito

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Igor

19.03.2018 16:39

Kakvo dno je Univerzitet dotakao, rektori bez znanja barem jednog stranog jezika, poznavanje rada na racunaru 0, sa knjigama koje izdaju prepisuju jedni od dugih...Fuj

ODGOVORITE
Name

Boban

19.03.2018 16:50

To je ruglo od univerziteta pa tu nema ni jedan profesor koji bi mogao biti asistent u Beogradub ali takvi trebaju Dodiku a tek dekan Ceranic pa to je dno dna

ODGOVORITE
Name

profesionalac

19.03.2018 17:02

Универзитет је доживио катаклизму упадом вируса тројана Мићић- Ђурић- Грубачић. Треба им отворити катедру на Туњицама или их послати да предају у КПД Фоча.

ODGOVORITE
Name

To je to

19.03.2018 17:20

Radojcicev iskompleksirani potrcko da bude rektor. Ovo je dno!

Name

Banja Luka

19.03.2018 17:30

Sa Gajaninom sa bio mjesec i po dana na ratištu u studenskoj brigadi na Bihaću. Na mene je ostavio utisak jednog klasičnog modernog doktora, prepunog ambicija ali ne u struci već u politici sa ogromnom željom da vlada nad ljudima ( tad nad desetak ljudi). Željan je također i milošta u izobilju. Grabi. Daj, daj daj. Takvih doktora imamo pregršt u politici: Rašković, Karadžić, Kalinić, Kostić, Stevandić, Jandrić, Ilić.... Ponavljam, ljudi koji studiraju medicinu imaju strašno veliku ambiciju koja prevazilazi samu struku i poziv koji su izabrali.

ODGOVORITE
Name

Milica

19.03.2018 17:55

On ce biti postavljen jer je Skrbicev covjek. Skrbic mora osnovati Medicinski univerzitet gdje ce on biti rektor, a to nije dozvolio Mataruga, ali zato je Gajanin tu , covjek od povjerenja

Name

Studentska Brigada

19.03.2018 18:46

Nemojte da varatei kažete. U studentskoj brigadi sam bio, prof. Gajanina znam kao studenta generacije od prije rata. Dobar i pošten čovjek kao i porodica mu. Patriota i čovjek koji ide za naukom a ne za zvanjem...

Name

Banja Luka

19.03.2018 19:22

Studentska brigada, pa i jeste pošten i čestit čovjek ali događaji potvrđuju moju tezu na suprot tvoje, da ipak teži zvanju a ne znanju. Zašto želi da bude rektor cijelog univerziteta a ne , recimo, samo profesor Medicinskog fakulteta. Nučnik npr. Zar je za tebe rektor odraz znanja a ne zvanja!?

Name

Djidji

20.03.2018 12:41

Prof. Gajanin, ma čiji kanditat bio,primjer je čestitog intelektualca i vrhunskog profesora patologije. Ovo je moje lično iskustvo u radu sa prof. Gajaninom!

Name

Medo

19.03.2018 19:28

Gajanin je iz Kotor Varoša. Zar Banjalučani ne mogu postati ni rektori banjalučkog univerziteta? Nigdje rođenih banjalučana, predsjednik iz Laktaša, premijer iz Teslića, predsjednik najveće opozicione stranke iz Gacka itd. Banjalučani se zadovoljavaju samo drugorazrednim funkcijama. Žalosno.

ODGOVORITE