Тухел: Да није било бомбашког напада...

. . . данас бих био тренер Борусије! Фудбалери и бивши тренер сведочили на суђењу нападачу Сергеју В. који је покушао да их убије прошле године.

Фудбал 20.03.2018 | 18:00
Тухел: Да није било бомбашког напада...
У Дортмунду је данас настављено суђење терористи Сегеју В. који је прошле године извео бомбашки напад на аутобус са фудбалерима Борусије, а уочи утакмице четвртфинала Лиге шампиона против Монака на Вестфалену.

Међу сведоцима данас нашли су се и фудбалер Бајера из Леверкузена Свен Бендер као и искусни голманРоман Вајденфелер. Ипак, убедљиво највише пажње изазвало је сведочење бившег тренера Томаса Тухела(44) којем је бомбаш нанео озбиљну штету.

На питање тужиоца да ли би остао тренер Борусије да се напад није догодио, Тухел је одговорио:

"Мислим да бих. Претпостављам. Понашање после напада и његове последице створиле су огромну нетрпељивост између мене и извршног директора Јоакима Вацкеа. Чињеница је да сам ја био у аутобусу, а он није и не зна шта смо проживели. Ипак, натерао нас је да играмо и изгубимо. Слажем се стопроцентно са изјавама осталих играча, никако није требало да играмо утакмицу после напада", рекао је Тухел.

И заиста, Борусија је тада елиминисана од Монака после пораза у обе утакмице, а Тухел је на крају сезоне упркос освојеном купу и трећем месту у Бундеслиги добио отказ. Тухел је и један од главних кандидата за тренерску функцију у Бајерну из Минхена следеће сезоне.

Капитен Дортумунда Марсел Шмелцер каже да и данас, годину дана после напада, осећа последице.

"Још увек се трзнем када тањир испадне или док возила споро пролазе поред мене. Ниједан играч није спавао у ноћи када су бомбе експлодирале. Били смо срећни што смо се живи вратили породицама", казао јеШмелцер.

Његов саиграч, голман Роман Вајденфелер, каже да је после напада потражио психолошку помоћ, али да још увек није излечен.

Подсетимо, тадашњи дефанзивац Милионера Марк Бартра и полицајац задобили су повреде приликом бомбашког напада у којем је 28-годишњи Сергеј В. активирао три од укупно 11 експлозивних направа, а након што је аутобус са фудбалерима Борусије напустио клупски хотел.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар