Tuhel: Da nije bilo bombaškog napada...

. . . danas bih bio trener Borusije! Fudbaleri i bivši trener svedočili na suđenju napadaču Sergeju V. koji je pokušao da ih ubije prošle godine.

Fudbal 20.03.2018 | 18:00
Tuhel: Da nije bilo bombaškog napada...
U Dortmundu je danas nastavljeno suđenje teroristi Segeju V. koji je prošle godine izveo bombaški napad na autobus sa fudbalerima Borusije, a uoči utakmice četvrtfinala Lige šampiona protiv Monaka na Vestfalenu.

Među svedocima danas našli su se i fudbaler Bajera iz Leverkuzena Sven Bender kao i iskusni golmanRoman Vajdenfeler. Ipak, ubedljivo najviše pažnje izazvalo je svedočenje bivšeg trenera Tomasa Tuhela(44) kojem je bombaš naneo ozbiljnu štetu.

Na pitanje tužioca da li bi ostao trener Borusije da se napad nije dogodio, Tuhel je odgovorio:

"Mislim da bih. Pretpostavljam. Ponašanje posle napada i njegove posledice stvorile su ogromnu netrpeljivost između mene i izvršnog direktora Joakima Vackea. Činjenica je da sam ja bio u autobusu, a on nije i ne zna šta smo proživeli. Ipak, naterao nas je da igramo i izgubimo. Slažem se stoprocentno sa izjavama ostalih igrača, nikako nije trebalo da igramo utakmicu posle napada", rekao je Tuhel.

I zaista, Borusija je tada eliminisana od Monaka posle poraza u obe utakmice, a Tuhel je na kraju sezone uprkos osvojenom kupu i trećem mestu u Bundesligi dobio otkaz. Tuhel je i jedan od glavnih kandidata za trenersku funkciju u Bajernu iz Minhena sledeće sezone.

Kapiten Dortumunda Marsel Šmelcer kaže da i danas, godinu dana posle napada, oseća posledice.

"Još uvek se trznem kada tanjir ispadne ili dok vozila sporo prolaze pored mene. Nijedan igrač nije spavao u noći kada su bombe eksplodirale. Bili smo srećni što smo se živi vratili porodicama", kazao jeŠmelcer.

Njegov saigrač, golman Roman Vajdenfeler, kaže da je posle napada potražio psihološku pomoć, ali da još uvek nije izlečen.

Podsetimo, tadašnji defanzivac Milionera Mark Bartra i policajac zadobili su povrede prilikom bombaškog napada u kojem je 28-godišnji Sergej V. aktivirao tri od ukupno 11 eksplozivnih naprava, a nakon što je autobus sa fudbalerima Borusije napustio klupski hotel.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar