ПОР: Кључа у Португалији!

Лисабонски Орлови морали да се намуче за три бода против Феиренсеа! Порто се вратио на врх, ВАР му поништио гол из пенала! Змајеви у градском дербију рутински изашли на крај са Боавистом.

Фудбал 18.03.2018 | 12:00
ПОР: Кључа у Португалији!
Лисабонски Орлови опет су били лидери Примеире, макар на пар сати, пошто су у гостима победили Феиренсе са 2:0 у утакмици 27. кола. Бенфика је после тог меча имала бод више од Порта који је после ње у малом градском дербију дочекао Боависту.

То је фудбалерима славног клуба била шеста победа заредом у националном шампионату, али су, руку на срце, до њега дошли и захваљујући бројчајној надмоћи.

Наиме, Феиренсе, који се грчевито бори за опстанак, утакмицу је завршио са деветорицом фудбалера.

А Бенфика је браву гостију откључала тек након што је други жути картон и искључење зарадио Тијаго Силва. И то због наводног прекршаја над Рафом Силвом, али се на успореном снимку јасно може видети да се везиста Бенфике саплео о сопствену ногу.

Узалуд су били протести домаћих играча, судија Мота је био неумољив. А Орлови су то искористили тек у 59. минуту после контранапада који је Раул Хименез претворио у гол.

Коначан резултат, после још једног контранапада, поставио је поменути Рафа Силва и ту је био крај свим надањима Фереинсеа. Али не и узбуђењима јер је у 86. минуту директан црвени зарадио још један играч домаћих, Брисењо.

Српски тандем Љубомир Фејса - Андрија Живковић одиграо је целу утакмицу у за победничку екипу.

Порто се вратио на врх, ВАР му поништио гол из пенала! Змајеви у градском дербију рутински изашли на крај са Боавистом.

Фудбалери Порта вратили су се на лидерску позицију на табели Примеире, пошто су у градском дербију победили Боависту са 2:0 у оквиру 27. кола.

И после ове рунде јасно је да ће се шампионска трка водити малтене до последњег даха између Порта и Бенфике, а вероватно ће је одлучити велики дерби који се игра у априлу у Лисабону.

Вечерас су Змајеви релативно лако дошли до тријумфа у дуелу са некада великим ривалом чија слава је ипак избледела у последњих 15-ак година.

Већ у другом минуту Фелипе је на асистенцију Сержа Оливеире довео Порто у вођство и најавио освајање нова три бода.

Домаћин је наставио да напада и после првог гола, али је тек у другом полувремену успео да дуплира вођство и отклони све дилеме.

Играо се 62. минут када је Ектор Ерера искористио грешку голмана и донео нову радост навијачима.

Дао је Порто и трећи гол, у 70. минуту је Оливеира искористио пенал, али је судија, иначе његов презимењак, поништио тај гол после гледања видео снимка који је показао да се играч оклизнуо при извођењу и два пута дотакао лопту приликом шута.

ПОРТУГАЛ 1 - 27. КОЛО

Петак
Сетубал - Портимоненсе 1:1 (1:1)
/Переира 2 - Денер 14/

Субота
Тондела - Маритимо 1:2 (1:1)
/Кардосо 10 - Жоел 43, 53/

Ешторил - Фереира 1:1 (1:0)
/Гомес 1 - Вијеира 54/

Феиренсе - Бенфика 0:2 (0:0)
/Хименез 59, Силва 76/

Порто - Боависта 2:0 (1:0)
/Фелипе 2, Ерера 62/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар