POR: Ključa u Portugaliji!

Lisabonski Orlovi morali da se namuče za tri boda protiv Feirensea! Porto se vratio na vrh, VAR mu poništio gol iz penala! Zmajevi u gradskom derbiju rutinski izašli na kraj sa Boavistom.

Fudbal 18.03.2018 | 12:00
POR: Ključa u Portugaliji!
Lisabonski Orlovi opet su bili lideri Primeire, makar na par sati, pošto su u gostima pobedili Feirense sa 2:0 u utakmici 27. kola. Benfika je posle tog meča imala bod više od Porta koji je posle nje u malom gradskom derbiju dočekao Boavistu.

To je fudbalerima slavnog kluba bila šesta pobeda zaredom u nacionalnom šampionatu, ali su, ruku na srce, do njega došli i zahvaljujući brojčajnoj nadmoći.

Naime, Feirense, koji se grčevito bori za opstanak, utakmicu je završio sa devetoricom fudbalera.

A Benfika je bravu gostiju otključala tek nakon što je drugi žuti karton i isključenje zaradio Tijago Silva. I to zbog navodnog prekršaja nad Rafom Silvom, ali se na usporenom snimku jasno može videti da se vezista Benfike sapleo o sopstvenu nogu.

Uzalud su bili protesti domaćih igrača, sudija Mota je bio neumoljiv. A Orlovi su to iskoristili tek u 59. minutu posle kontranapada koji je Raul Himenez pretvorio u gol.

Konačan rezultat, posle još jednog kontranapada, postavio je pomenuti Rafa Silva i tu je bio kraj svim nadanjima Fereinsea. Ali ne i uzbuđenjima jer je u 86. minutu direktan crveni zaradio još jedan igrač domaćih, Brisenjo.

Srpski tandem Ljubomir Fejsa - Andrija Živković odigrao je celu utakmicu u za pobedničku ekipu.

Porto se vratio na vrh, VAR mu poništio gol iz penala! Zmajevi u gradskom derbiju rutinski izašli na kraj sa Boavistom.

Fudbaleri Porta vratili su se na lidersku poziciju na tabeli Primeire, pošto su u gradskom derbiju pobedili Boavistu sa 2:0 u okviru 27. kola.

I posle ove runde jasno je da će se šampionska trka voditi maltene do poslednjeg daha između Porta i Benfike, a verovatno će je odlučiti veliki derbi koji se igra u aprilu u Lisabonu.

Večeras su Zmajevi relativno lako došli do trijumfa u duelu sa nekada velikim rivalom čija slava je ipak izbledela u poslednjih 15-ak godina.

Već u drugom minutu Felipe je na asistenciju Serža Oliveire doveo Porto u vođstvo i najavio osvajanje nova tri boda.

Domaćin je nastavio da napada i posle prvog gola, ali je tek u drugom poluvremenu uspeo da duplira vođstvo i otkloni sve dileme.

Igrao se 62. minut kada je Ektor Erera iskoristio grešku golmana i doneo novu radost navijačima.

Dao je Porto i treći gol, u 70. minutu je Oliveira iskoristio penal, ali je sudija, inače njegov prezimenjak, poništio taj gol posle gledanja video snimka koji je pokazao da se igrač okliznuo pri izvođenju i dva puta dotakao loptu prilikom šuta.

PORTUGAL 1 - 27. KOLO

Petak
Setubal - Portimonense 1:1 (1:1)
/Pereira 2 - Dener 14/

Subota
Tondela - Maritimo 1:2 (1:1)
/Kardoso 10 - Žoel 43, 53/

Eštoril - Fereira 1:1 (1:0)
/Gomes 1 - Vijeira 54/

Feirense - Benfika 0:2 (0:0)
/Himenez 59, Silva 76/

Porto - Boavista 2:0 (1:0)
/Felipe 2, Erera 62/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar