ТУР: Галатасарај преживео одлазак у Азију!

Муслера и Демирел све одбранили, Фенер више није конкурентан! Без голова у великом дербију Истанбула - 0:0.

Фудбал 18.03.2018 | 11:30
ТУР: Галатасарај преживео одлазак у Азију!
Није успео Галатасарај да слави на непријатељској територији ни после 19 година. Међутим, мало ко ће марити у редовима црвено-жутих за наставак лоше традиције против Фенера. Галата је остала непоражена на гостовању у азијском делу Истанбула (0:0) и практично отписали Фенер из борбе за титулу.

Иако је ситуација на табели наговештавала нешто друго, нисмо видели ватрометни дерби на стадиону Фенера. Галата, вођена искусном тренерском руком, Фатиха Терима одиграла је на нулу и - успела. Остаће гости на лидерској позицији и после овог кола , мада ће Бешикташ и Башакшехир у сутрашњим мечевима имати шансу да озбиљно закувају.

Тресле су се трибина стадиона Фенера. Међутим, на терену камилица од од фудбала. Домаћин је имао императив тријумфа, али није кренуо грлом у јагоде. Била је то тактичка борба, са мало правих шанси.  Фенер је најбољу прилику имао преко Солдада, али је Муслера одлично одбранио.

Галата је била врло опасна у добром делу наставка, ослањајући се на квалитет Гомиса. Муслери се одужио голман домаћина  Демирел концентрисаним реакцијама... Када је схватио да нема времена за чекање  тренер домаћина Ајкут Кочеман је у игру убацио Валбуену. Кренули су свим силама напред домаћи, Фернандао је постигао сјајан гол главом. Испоставило се после офсајда. Помоћни арбитар је одлично реаговао.

Потом је и Ђулијано био у прилици, али је лоше реаговао.

Отворио се Фенер у финишу и почео да ствара шансе. Међутим, после одбрана Муслере Галата је имала шансу првенства. Играо се 94.минут када је кренула контра гостију. Одлично је Гомис проиграо Родригеса, али је Демирел одлично реаговао. Била је то мат позиција. 

ТУРСКА 1 - 26. КОЛО

Петак
Карабук - Османли 0:4 (0:2)
/Гурлер 22, 90+2, Батдал 41, 47/

Касимпаша - Анталија 2:3 (0:1)
/Дијањ 66, 70 - Кадах 42, Дукара 53, Алпсој 82/

Субота
Генчлербирлиги - Ахисар 1:1 (0:1)
/Шкулетић 90+3 - Селезњов 43/

Бурса - Сивас 1:0 (0:0)
/Станчу 84/

Фенербахче - Галатасарај 0:0

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар