TUR: Galatasaraj preživeo odlazak u Aziju!

Muslera i Demirel sve odbranili, Fener više nije konkurentan! Bez golova u velikom derbiju Istanbula - 0:0.

Fudbal 18.03.2018 | 11:30
TUR: Galatasaraj preživeo odlazak u Aziju!
Nije uspeo Galatasaraj da slavi na neprijateljskoj teritoriji ni posle 19 godina. Međutim, malo ko će mariti u redovima crveno-žutih za nastavak loše tradicije protiv Fenera. Galata je ostala neporažena na gostovanju u azijskom delu Istanbula (0:0) i praktično otpisali Fener iz borbe za titulu.

Iako je situacija na tabeli nagoveštavala nešto drugo, nismo videli vatrometni derbi na stadionu Fenera. Galata, vođena iskusnom trenerskom rukom, Fatiha Terima odigrala je na nulu i - uspela. Ostaće gosti na liderskoj poziciji i posle ovog kola , mada će Bešiktaš i Bašakšehir u sutrašnjim mečevima imati šansu da ozbiljno zakuvaju.

Tresle su se tribina stadiona Fenera. Međutim, na terenu kamilica od od fudbala. Domaćin je imao imperativ trijumfa, ali nije krenuo grlom u jagode. Bila je to taktička borba, sa malo pravih šansi.  Fener je najbolju priliku imao preko Soldada, ali je Muslera odlično odbranio.

Galata je bila vrlo opasna u dobrom delu nastavka, oslanjajući se na kvalitet Gomisa. Musleri se odužio golman domaćina  Demirel koncentrisanim reakcijama... Kada je shvatio da nema vremena za čekanje  trener domaćina Ajkut Kočeman je u igru ubacio Valbuenu. Krenuli su svim silama napred domaći, Fernandao je postigao sjajan gol glavom. Ispostavilo se posle ofsajda. Pomoćni arbitar je odlično reagovao.

Potom je i Đulijano bio u prilici, ali je loše reagovao.

Otvorio se Fener u finišu i počeo da stvara šanse. Međutim, posle odbrana Muslere Galata je imala šansu prvenstva. Igrao se 94.minut kada je krenula kontra gostiju. Odlično je Gomis proigrao Rodrigesa, ali je Demirel odlično reagovao. Bila je to mat pozicija. 

TURSKA 1 - 26. KOLO

Petak
Karabuk - Osmanli 0:4 (0:2)
/Gurler 22, 90+2, Batdal 41, 47/

Kasimpaša - Antalija 2:3 (0:1)
/Dijanj 66, 70 - Kadah 42, Dukara 53, Alpsoj 82/

Subota
Genčlerbirligi - Ahisar 1:1 (0:1)
/Škuletić 90+3 - Seleznjov 43/

Bursa - Sivas 1:0 (0:0)
/Stanču 84/

Fenerbahče - Galatasaraj 0:0

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar