Јокановић исписао историју Фулама, без гола Митровића!

Фудбалери Фулама нису успели да победе Квинс Парк Ренџерсе (2:2) у суботу, али су исписали клупску историју.  "Крагна" за Митровића, Фуламу само бод! Крај голгетерске серије српског нападача кога је у надокнади времена и давио један фудбалер КПР-а.  Траг вукових канџи води ка Премијер лиги! Вулвси неумољиво царују Чемпионшипом.  Вила није искористила Јоканов поклон! Болтон оборио на плећа госте из Бирмингема.

Фудбал 18.03.2018 | 11:00
Јокановић исписао историју Фулама, без гола Митровића!
Тим Славише Јокановића је поставио рекорд клуба са 16 утакмица у низу без пораза у сезони.

Мало је недостајало да домаћин овај рекорд прослави победом, али је прокоцкао чак два гола предности.

Фулам је повео преко Тома Карнија ударцем са 20 метара у 32. минуту, да би у 45. вођство дуплирао Лукас Пјасон. 

Пре краја полувремена Масимо Лонго смањује на 2:1 сјајним волејом, да би десетак минута пре краја утакмице Павел Взолек донео бод "полицајцима". 

Ове суботе окончана је сјајна серија српског нападача Александра Митровића, центарфор Фулама није постигао гол након што је тресао мрежу на пет узастопних мечева. 

Фулам је и даље у доброј позицији у борби за Премијер лигу, али је испустио шансу да запрети другопласираном Кардифу који на позицији што води директно у елиту има седам бодова више, уз меч мање. 

Лондонски тим је на деоби трећег места са Астон Вилом, на девет бодова од најближег конкурента ван позиције која доноси бараж за ПЛ.

Фудбалери Фулама били су бриљантни током серије тешких утакмица против тимова из врха табеле, али су посустали против Квинс Парк Ренџерса из "доњег дома".

Екипа Славише Јокановића водила је 2:0 на свом "Крејвин Котиџу" головима Тома Карнија из 32. и Лукаса Пјазона из 45. минута, али тренутак опуштања значио је и враћање гостију у меч. Луонго је одлично реаговао у другом минуту надокнаде, а концетрација је пала и у финишу меча.

Хадсон-Одои је изгубио лопту, Павел Вшолек се спустио ка голу Бетинелија и донео велики бод свом тиму за смркнуто лице Славише Јокановића.

ФУЛАМ - КВИНС ПАРК РЕНЏЕРС 2:2 (2:1)

Од поготка Пољака, Фулам је кренуо на "све или ништа", али чини се да се одлука Јокановића да изведе Сесењона и Карнија није показала добро пошто Александар Митровић није добијао праве лопте у финалним минутима.

До краја меча покушали су гости и да га испровоцирају, па га је тако Линч ухватио "у крагну" док је лежао на трави, а све се завржило по жутим картоном за обојицу.

Вероватно неправедно...

Вулверхемптон у петој брзини иде ка Премијер лиги! У свом 38. мечу Вукови су дошли до победе над Бартоном  од 3:1 (2:1) и стигли до свог 82. бода што их јасно ставља на место фаворита да оду директно у Премијер лигу.

Показали су Вулвси игру која је баш таква да се са њом може до великог успеха. Врло једноставан фудбал, а у исто време веома опасан по противника. Убијали су Вулвси дугачким лоптама између штопера и бекова свог противника, а брзи нападачи су то врло лепо користили.

Беник Афобе је дао два гола, док је Бартон начео Елдер Кошта у 15. минуту. Полседњи трзај гостију који се налазе у зони испадања задао је Дајер, али је Афобе својим другим голом на мечу у 56. минуту практично решио питање победника.

Играчи Еспирита Санта су играли меч који им је већ унапред био приписан као победа, такве утакмице није лако играти, али су Вулвси оставили још један траг шапе који води ка Премијер лиги.

Морамо да истакнемо и партију Бирмингема који је одиграо веома добар меч и стигао до изузетно важна три бода у борби за опстанак после тријумфа над Халом од 3:0.

После осам пораза у свим такмичењима Бирмингем је дошао до овог великог тријумфа уз помоћ два гола Ђоте и једног Адамса.

Бирмингем је сада на 33 освојена бода колико има и Барнсли који је на 21. месту, првом изнад зоне испадања. Изгледа да се Бирмингем на време пробудио.

Шефилд Венздеј и Мидлзбро су имали тешка гостовања.

Боро је одиграо само 1:1 на гостовању Брентфорду, док је Шефилд дошао до сва три бода против Лидса и то у надокнади времена преко. Било је 1:2.

Астон Вила је опет пала. Некадашњи шампион Европе је други пут заредом изгбио у Чемпионшипу, овај пут на гостовању Болтону који је славио са 1:0 у последњој суботњој утакмици 38. кола.

Према приказаној игри гости из Бирмингема су заслужили да остану непоражени, али им је недостајало и среће да се то деси.

Тренутак одлуке био је у 19. минуту када је погодак постигао Адам ле Фондре, после доброг додавања Дарена Претлија.

Фудбалери Болтона уписали су прву победу после четири меча, али против Виле иначе играју веома солидно. То им је био четврти тријумф у претходних шест међусобних окршаја.

Овим поразом Џон Тери и другови пропустили су прилику да искористе реми Фулама и презму треће место на табели.

ЧЕМПИОНШИП - 38. КОЛО

Субота

Фулам - КПР 2:2 (2:1)
/Керни 32, Пјазон 45 - Луонго 45+2, Вшолек 81/

Барнсли - Милвол 0:2 (0:1)
/Грегори 24, Маршал 63/

Бирмингем - Хал 3:0 (1:0)
/Ђота 12, 59, Адамс 48/

Бренфорд - Милдзбро 1:1 (1:1)
/Меклиод 34 - Траоре 21/

Бристол Сити - Ипсвич 1:0 (0:0)
/Ђурић 64/

Лидс - Шефилд Венздеј 1:2 (0:0)
/Грот 87 - Нухиу 72, 91/

Норич - Рединг 3:2 (3:1)
/Вранчић 14, Хенли 26, Мадисон 37пен - Кели 32, Смит 51/

Шефилд Јунајтед - Нотингем Форест 0:0

Сандерленд - Престон 0:2 (0:0)
/Мегвајер 50, Робинсон 63/

Вулверхемптон - Бартон 3:1 (2:1)
/Коста 15, Афобе 41, 56 - Дајер 44/

Болтон - Астон Вила 1:0 (1:0)
/Ле Фондре 19/

Недеља
13.00: Дерби - Кардиф

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар