Jokanović ispisao istoriju Fulama, bez gola Mitrovića!

Fudbaleri Fulama nisu uspeli da pobede Kvins Park Rendžerse (2:2) u subotu, ali su ispisali klupsku istoriju.  "Kragna" za Mitrovića, Fulamu samo bod! Kraj golgeterske serije srpskog napadača koga je u nadoknadi vremena i davio jedan fudbaler KPR-a.  Trag vukovih kandži vodi ka Premijer ligi! Vulvsi neumoljivo caruju Čempionšipom.  Vila nije iskoristila Jokanov poklon! Bolton oborio na pleća goste iz Birmingema.

Fudbal 18.03.2018 | 11:00
Jokanović ispisao istoriju Fulama, bez gola Mitrovića!
Tim Slaviše Jokanovića je postavio rekord kluba sa 16 utakmica u nizu bez poraza u sezoni.

Malo je nedostajalo da domaćin ovaj rekord proslavi pobedom, ali je prokockao čak dva gola prednosti.

Fulam je poveo preko Toma Karnija udarcem sa 20 metara u 32. minutu, da bi u 45. vođstvo duplirao Lukas Pjason. 

Pre kraja poluvremena Masimo Longo smanjuje na 2:1 sjajnim volejom, da bi desetak minuta pre kraja utakmice Pavel Vzolek doneo bod "policajcima". 

Ove subote okončana je sjajna serija srpskog napadača Aleksandra Mitrovića, centarfor Fulama nije postigao gol nakon što je tresao mrežu na pet uzastopnih mečeva. 

Fulam je i dalje u dobroj poziciji u borbi za Premijer ligu, ali je ispustio šansu da zapreti drugoplasiranom Kardifu koji na poziciji što vodi direktno u elitu ima sedam bodova više, uz meč manje. 

Londonski tim je na deobi trećeg mesta sa Aston Vilom, na devet bodova od najbližeg konkurenta van pozicije koja donosi baraž za PL.

Fudbaleri Fulama bili su briljantni tokom serije teških utakmica protiv timova iz vrha tabele, ali su posustali protiv Kvins Park Rendžersa iz "donjeg doma".

Ekipa Slaviše Jokanovića vodila je 2:0 na svom "Krejvin Kotidžu" golovima Toma Karnija iz 32. i Lukasa Pjazona iz 45. minuta, ali trenutak opuštanja značio je i vraćanje gostiju u meč. Luongo je odlično reagovao u drugom minutu nadoknade, a koncetracija je pala i u finišu meča.

Hadson-Odoi je izgubio loptu, Pavel Všolek se spustio ka golu Betinelija i doneo veliki bod svom timu za smrknuto lice Slaviše Jokanovića.

FULAM - KVINS PARK RENDŽERS 2:2 (2:1)

Od pogotka Poljaka, Fulam je krenuo na "sve ili ništa", ali čini se da se odluka Jokanovića da izvede Sesenjona i Karnija nije pokazala dobro pošto Aleksandar Mitrović nije dobijao prave lopte u finalnim minutima.

Do kraja meča pokušali su gosti i da ga isprovociraju, pa ga je tako Linč uhvatio "u kragnu" dok je ležao na travi, a sve se zavržilo po žutim kartonom za obojicu.

Verovatno nepravedno...

Vulverhempton u petoj brzini ide ka Premijer ligi! U svom 38. meču Vukovi su došli do pobede nad Bartonom  od 3:1 (2:1) i stigli do svog 82. boda što ih jasno stavlja na mesto favorita da odu direktno u Premijer ligu.

Pokazali su Vulvsi igru koja je baš takva da se sa njom može do velikog uspeha. Vrlo jednostavan fudbal, a u isto vreme veoma opasan po protivnika. Ubijali su Vulvsi dugačkim loptama između štopera i bekova svog protivnika, a brzi napadači su to vrlo lepo koristili.

Benik Afobe je dao dva gola, dok je Barton načeo Elder Košta u 15. minutu. Polsednji trzaj gostiju koji se nalaze u zoni ispadanja zadao je Dajer, ali je Afobe svojim drugim golom na meču u 56. minutu praktično rešio pitanje pobednika.

Igrači Espirita Santa su igrali meč koji im je već unapred bio pripisan kao pobeda, takve utakmice nije lako igrati, ali su Vulvsi ostavili još jedan trag šape koji vodi ka Premijer ligi.

Moramo da istaknemo i partiju Birmingema koji je odigrao veoma dobar meč i stigao do izuzetno važna tri boda u borbi za opstanak posle trijumfa nad Halom od 3:0.

Posle osam poraza u svim takmičenjima Birmingem je došao do ovog velikog trijumfa uz pomoć dva gola Đote i jednog Adamsa.

Birmingem je sada na 33 osvojena boda koliko ima i Barnsli koji je na 21. mestu, prvom iznad zone ispadanja. Izgleda da se Birmingem na vreme probudio.

Šefild Venzdej i Midlzbro su imali teška gostovanja.

Boro je odigrao samo 1:1 na gostovanju Brentfordu, dok je Šefild došao do sva tri boda protiv Lidsa i to u nadoknadi vremena preko. Bilo je 1:2.

Aston Vila je opet pala. Nekadašnji šampion Evrope je drugi put zaredom izgbio u Čempionšipu, ovaj put na gostovanju Boltonu koji je slavio sa 1:0 u poslednjoj subotnjoj utakmici 38. kola.

Prema prikazanoj igri gosti iz Birmingema su zaslužili da ostanu neporaženi, ali im je nedostajalo i sreće da se to desi.

Trenutak odluke bio je u 19. minutu kada je pogodak postigao Adam le Fondre, posle dobrog dodavanja Darena Pretlija.

Fudbaleri Boltona upisali su prvu pobedu posle četiri meča, ali protiv Vile inače igraju veoma solidno. To im je bio četvrti trijumf u prethodnih šest međusobnih okršaja.

Ovim porazom Džon Teri i drugovi propustili su priliku da iskoriste remi Fulama i prezmu treće mesto na tabeli.

ČEMPIONŠIP - 38. KOLO

Subota

Fulam - KPR 2:2 (2:1)
/Kerni 32, Pjazon 45 - Luongo 45+2, Všolek 81/

Barnsli - Milvol 0:2 (0:1)
/Gregori 24, Maršal 63/

Birmingem - Hal 3:0 (1:0)
/Đota 12, 59, Adams 48/

Brenford - Mildzbro 1:1 (1:1)
/Mekliod 34 - Traore 21/

Bristol Siti - Ipsvič 1:0 (0:0)
/Đurić 64/

Lids - Šefild Venzdej 1:2 (0:0)
/Grot 87 - Nuhiu 72, 91/

Norič - Reding 3:2 (3:1)
/Vrančić 14, Henli 26, Madison 37pen - Keli 32, Smit 51/

Šefild Junajted - Notingem Forest 0:0

Sanderlend - Preston 0:2 (0:0)
/Megvajer 50, Robinson 63/

Vulverhempton - Barton 3:1 (2:1)
/Kosta 15, Afobe 41, 56 - Dajer 44/

Bolton - Aston Vila 1:0 (1:0)
/Le Fondre 19/

Nedelja
13.00: Derbi - Kardif

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar