Шака бадема против прехладе

Цинка највише има у коштуњавом воћу, посебно у бадемима, пасуљу, сиру, пшеничним клицама.

Здравље 17.03.2018 | 12:42
Шака бадема против прехладе
ЦИНК је један од малобројних минерала који се у организму човека налази у траговима. Изузетно је важан за превенцију прехлада и хроничних инфекција, нормалан рад организма, његов раст и развој. Савршен је антиоксиданс, помаже зарастању рана, спречава увећање простате. Отклања импотенцију, а код стерилитета утиче на стварање тестостерона. Битан је и за раст и развој новорођенчади.

Помаже у опоравку ћелија, регулише рад штитасте жлезде која контролише метаболизам, а представља кључни елемент у сваком процесу губљења сувишних килограма. Одржава виталним наша чула мириса и укуса, а косу чини сјајнијом.

Цинк треба узимати у зимским месецима и то непрекидно шест до осам недеља, саветују стручњаци. Искуства су показала да на нивоу слузокоже грла и носа ствара баријеру која спречава вирусе грипа да продру даље у организам. Уколико се не уноси у довољним количинама може да дође до пада имунитета, менталне летаргије, спорог зарастања рана, склоности ка инфекцијама, опадања косе, смањења броја сперматозоида, као и слабљења сексуалног нагона...

Цинка највише има у коштуњавом воћу, посебно у бадемима, пасуљу, сиру, пшеничним клицама. Налази се и у зрнима житарица, спанаћу, боранији, грашку, јајима, млеку, семену бундеве, пивском квасцу. Има га и у говедини, живинском тамном месу, немасној свињетини и морским плодовима.

Новости
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Марија

17.03.2018 13:53

Јао боже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоповлук

18.03.2018 04:56

порез на будале само нестоизмисле дабига добро продали

ОДГОВОРИТЕ