ФРА: Плеа се претворио у чудовиште, Лав јури за Марсељом!

Ница прегазила Бретању као плитак поток! Нападач тима са Азурне обале постигао четири гола у тријумфу над Генганом.  Лион не одустаје од Лиге шампиона. . .

Фудбал 11.03.2018 | 23:00
ФРА: Плеа се претворио у чудовиште, Лав јури за Марсељом!
Ница је коначно победила у гостима, први пут у 2018. години! А јунак тријумфа екипе са Азурне обале био је нападач Аласан Плеа који је постигао чак четири гола! “Част” да буде добар домаћин и обрадује госте био је Генган, а Ница је на крају славила са 5:2. Претходни тријумф на страни ова екипа остварила је 10. децембра прошле године.

Ово је вероватно најбоља партија 25-годишњег нападача у дресу Нице, само је питање да ли ова екипа има довољно времена да се поново укључи у борбу за пласман у Европу.

Деловало је да ће Ница доживети још један пораз у гостима када је Клемен Греније у деветом минуту затресао мрежу из пенала, али то је очигледно пробудило госте, пре свих поменутог нападача.

Показао је овај момак у 24. минуту још једном колико је брз, пошто је у контранападу лагано побегао и дао изједначујући гол.

А потпуно се разгоропадио на почетку другог дела утакмице. Најпре је у 47. минуту искористио добро додавање Серија и донео преокрет, а на 3:1 је повисио 11 минута касније. У тој ситуацији у улози асистента нашао се Ле Мелу.

У последњих пет минута дуела на стадиону Рудуру у срцу Бретање гостујућа екипа задала је и коначан удара. Играо се 86. минут када је Басем Срарфи искористио још једну асистенцију Ле Мелуа.

Сјајну партију Плеа је заокружио у првом минуту судијске надокнаде после још једног доброг контрапада. 

Лион не одустаје од Лиге шампиона...

Тријумф у Москви против ЦСКА (1:0) у осмини финала Лиге Европе покренуо је Лион! Тим Бруна Женесија до данас је био у црној серији од шест утакмица без тријумфа у шампионату, што је довело до пада ван зоне Лиге шампиона. С ова три бода, међутим, Лавови су пришли трећепласираном Марсељу на минус два, с тим што екипа са Велодрома свој меч 29. рунде тек треба да одигра.

Разлоге слабих игара Лиона многи су проналазили у томе што Женесио и његова чете желе што даље да догурају у Лиги Европе, желе у финале које организује управо Лион, али ова победа показује да се некадашњи "вечити шампион" не одриче ни борбе за треће место. 

Три бода домаћину данас је својим седмим поготком у сезони донео бивши играч Челсија и Ајакса Бертран Траоре. Играо се 63. минут када је једну "лутајућу" лопту у противничком шеснаестерцу "поклопио" кака треба и сместио је у мрежу. Лион се до краја нападајући бранио, а Каен је најближи голу био је неколико тренутака пре вођства домаћих, када је имао стативу. 

На значају овим бодовима Лиона даје то што у комбинацији за тим није било далеко најбољег играча Набила Фекира, односно што је Женесио одмарао Мемфиса Депаја, указавши му шансу те у гинишу... 

 ФРАНЦУСКА 1 - 29. КОЛО 

Петак
Стразбур - Монако 1:3 (1:3)
/Бахокен 19 - Јоветић 5, Лопес 21, Фабињо 41/

Субота
ПСЖ - Мец 5:0 (4:0)
/Меније 5, Нкунку 20, 28, Мбапе 45+1, Силва 82/

Бордо - Анже 0:0

Дижон - Амијен 1:1 (0:1)
/Саид 69 - Конате 45+2/

Лил - Монпеље 1:1 (1:0)
/Пепе 41 - Русилон 64/

Нант - Троа 1:0 (0:0)
/Сала 86/

Рен - Сент Етјен 1:1 (0:1)
/Сар 86 - Суботић 35/

Недеља
Генган - Ница 2:5 (1:1)
/Греније 9пен, Марлон 83пен - Плеа 24, 47, 58, 90+1, Срарфи 87/

Лион - Каен 1:0 (0:0)
/Траоре 63/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар