FRA: Plea se pretvorio u čudovište, Lav juri za Marseljom!

Nica pregazila Bretanju kao plitak potok! Napadač tima sa Azurne obale postigao četiri gola u trijumfu nad Genganom.  Lion ne odustaje od Lige šampiona. . .

Fudbal 11.03.2018 | 23:00
FRA: Plea se pretvorio u čudovište, Lav juri za Marseljom!
Nica je konačno pobedila u gostima, prvi put u 2018. godini! A junak trijumfa ekipe sa Azurne obale bio je napadač Alasan Plea koji je postigao čak četiri gola! “Čast” da bude dobar domaćin i obraduje goste bio je Gengan, a Nica je na kraju slavila sa 5:2. Prethodni trijumf na strani ova ekipa ostvarila je 10. decembra prošle godine.

Ovo je verovatno najbolja partija 25-godišnjeg napadača u dresu Nice, samo je pitanje da li ova ekipa ima dovoljno vremena da se ponovo uključi u borbu za plasman u Evropu.

Delovalo je da će Nica doživeti još jedan poraz u gostima kada je Klemen Grenije u devetom minutu zatresao mrežu iz penala, ali to je očigledno probudilo goste, pre svih pomenutog napadača.

Pokazao je ovaj momak u 24. minutu još jednom koliko je brz, pošto je u kontranapadu lagano pobegao i dao izjednačujući gol.

A potpuno se razgoropadio na početku drugog dela utakmice. Najpre je u 47. minutu iskoristio dobro dodavanje Serija i doneo preokret, a na 3:1 je povisio 11 minuta kasnije. U toj situaciji u ulozi asistenta našao se Le Melu.

U poslednjih pet minuta duela na stadionu Ruduru u srcu Bretanje gostujuća ekipa zadala je i konačan udara. Igrao se 86. minut kada je Basem Srarfi iskoristio još jednu asistenciju Le Melua.

Sjajnu partiju Plea je zaokružio u prvom minutu sudijske nadoknade posle još jednog dobrog kontrapada. 

Lion ne odustaje od Lige šampiona...

Trijumf u Moskvi protiv CSKA (1:0) u osmini finala Lige Evrope pokrenuo je Lion! Tim Bruna Ženesija do danas je bio u crnoj seriji od šest utakmica bez trijumfa u šampionatu, što je dovelo do pada van zone Lige šampiona. S ova tri boda, međutim, Lavovi su prišli trećeplasiranom Marselju na minus dva, s tim što ekipa sa Velodroma svoj meč 29. runde tek treba da odigra.

Razloge slabih igara Liona mnogi su pronalazili u tome što Ženesio i njegova čete žele što dalje da doguraju u Ligi Evrope, žele u finale koje organizuje upravo Lion, ali ova pobeda pokazuje da se nekadašnji "večiti šampion" ne odriče ni borbe za treće mesto. 

Tri boda domaćinu danas je svojim sedmim pogotkom u sezoni doneo bivši igrač Čelsija i Ajaksa Bertran Traore. Igrao se 63. minut kada je jednu "lutajuću" loptu u protivničkom šesnaestercu "poklopio" kaka treba i smestio je u mrežu. Lion se do kraja napadajući branio, a Kaen je najbliži golu bio je nekoliko trenutaka pre vođstva domaćih, kada je imao stativu. 

Na značaju ovim bodovima Liona daje to što u kombinaciji za tim nije bilo daleko najboljeg igrača Nabila Fekira, odnosno što je Ženesio odmarao Memfisa Depaja, ukazavši mu šansu te u ginišu... 

 FRANCUSKA 1 - 29. KOLO 

Petak
Strazbur - Monako 1:3 (1:3)
/Bahoken 19 - Jovetić 5, Lopes 21, Fabinjo 41/

Subota
PSŽ - Mec 5:0 (4:0)
/Menije 5, Nkunku 20, 28, Mbape 45+1, Silva 82/

Bordo - Anže 0:0

Dižon - Amijen 1:1 (0:1)
/Said 69 - Konate 45+2/

Lil - Monpelje 1:1 (1:0)
/Pepe 41 - Rusilon 64/

Nant - Troa 1:0 (0:0)
/Sala 86/

Ren - Sent Etjen 1:1 (0:1)
/Sar 86 - Subotić 35/

Nedelja
Gengan - Nica 2:5 (1:1)
/Grenije 9pen, Marlon 83pen - Plea 24, 47, 58, 90+1, Srarfi 87/

Lion - Kaen 1:0 (0:0)
/Traore 63/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar