РУС: Зенит стао у ростовском блату, ЦСКА гази!

Титула је далеко за тим из Санкт Петерсбурга - 0:0.  Московска армија без милости у Чеченији! ЦСКА убедљиво поразио Ахмат са 3:0.  Фернандова лепотица у 90. спасила Спартак! Московљани упутили чак 30 ударац ка противничком голу, али су стрепели до краја.

Фудбал 12.03.2018 | 08:00
РУС: Зенит стао у ростовском блату, ЦСКА гази!
Титула је све даље од руку Роберта Манчинија и скупоцених звезда Зенита из Санкт Петерсбурга!

Ростовског блато била је непремостива препрека за Зенита у првом мечу данашњег програма 22.кола руске Премијер лиге (0:0). Локомотива ће, тако, сутра имати шансу да тријумфом против Урала одмакне на велких десет бодова предности. Реално, Зениту предстоји велика борба за Лигу шампиона.

По тешком терену у Ростову екипа Роберта Манчинија се благо речено није снашла. Имала је иницијативу, али је домаћин правио велике проблеме фавориту из контри. Морао је Лодогин неколико пута да интервенише после сјајних акција Гаткана и Сигурдсона.

Врло дисциплиновано је деловала екипа Валерија Карпина. Никако нису гости успевали да наплате квалитет више. Дриуси је био неприметан, није помогла ни чињеница да је Забаљотни ушао у игру у 11.минуту.

Чак је и Ростов у финишу био опаснији. Имао је неколико солидних прилика после прекида.

Московска армија се није намучила на гостовању у Грозном против Ахмата где је успешно спровела војну вежбу и припрему за реванш Лиге Европе против Лиона.

Пулени Виктора Гончаренка лако су поразили незаинтересованог противника са 3:0, а читав посао завршили су у првом полувремену када су Головин у шестом и Витињо у 28. минуту ударцима са дитанце донели лагано вођство. Коначних 3:0 поставио је ветеран Сергеј Игнашевич главом на центрашут Натха из корнера, одличног Израелца који је данас забележио две асистенције.

Нова победа омогућила је екипи из Москве да се пробије на друго место иза лидера Локомотиве која има пет бодова више, али и меч мање. 

Фернандова лепотица у 90. спасила Спартак! Московљани упутили чак 30 ударац ка противничком голу, али су стрепели до краја.

Мало је недостајало да московски Спартак на свом терену направио озбиљан кикс против фењераша, СКА из Хабаровска. Ипак, захваљујући спасиоцу Фернанду који је био бржи од судијске пиштаљке, Московљани су славили са 1:0 у утакмици 22. кола руске Премијер лиге.

Овим тријумфом Спартак је опет дошао на деобу другог места на табели са ЦСКА и има пет бодова мање од водеће Локомотиве.

Све је вечерас апсолутно било на страни Спартака када је у питању статистика - и посед лопте, и шутеви у оквир гола (30), а СКА није упутио ниједан, осим гола који се чекао све до 90. минута.

А тај гол у финишу је био прелеп. Фернандо је извео слободан ударац са 20-ак метара и погодио горњи десни угао гола СКА.  

Тиме је прекратио и муке и нервозу које су расле још од 29. минута када Квинси Промес није искористио пенал.

Никола Максимовић заузео је место у стартној постави Спартака, док је Марко Петковић цео меч одгледао са клупе за резервне играче. На другој страни, у екипи СКА друго полувреме одиграо је српски интернационалац Мирослав Марковић.

РУСИЈА 1 - 22. коло

Петак
Амкар - Арсенал Тула 0:2 (0:1)
/Дзјуба 11, Ткачев 83/

Субота
Уфа - Анжи 3:2 (0:0)
/Никитин 57, Пауревић 66, Јокић 67 - Лескано 64, Полујактов 81/

Динамо Москва - Краснодар 0:0

Тосно - Рубин 0:1 (0:0)
/Подберескин 75/

Недеља
Ростов - Зенит 0:0

Ахмат - ЦСКА Москва 0:3 (0:2)
/Головин 6, Витињо 28, Игнашевич 68/

Спартак Москва - СКА Хабаровск 1:0 (0:0)
/Фернандо 90/

Понедељак
15.00: Урал - Локомотива Москва

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар