RUS: Zenit stao u rostovskom blatu, CSKA gazi!

Titula je daleko za tim iz Sankt Petersburga - 0:0.  Moskovska armija bez milosti u Čečeniji! CSKA ubedljivo porazio Ahmat sa 3:0.  Fernandova lepotica u 90. spasila Spartak! Moskovljani uputili čak 30 udarac ka protivničkom golu, ali su strepeli do kraja.

Fudbal 12.03.2018 | 08:00
RUS: Zenit stao u rostovskom blatu, CSKA gazi!
Titula je sve dalje od ruku Roberta Mančinija i skupocenih zvezda Zenita iz Sankt Petersburga!

Rostovskog blato bila je nepremostiva prepreka za Zenita u prvom meču današnjeg programa 22.kola ruske Premijer lige (0:0). Lokomotiva će, tako, sutra imati šansu da trijumfom protiv Urala odmakne na velkih deset bodova prednosti. Realno, Zenitu predstoji velika borba za Ligu šampiona.

Po teškom terenu u Rostovu ekipa Roberta Mančinija se blago rečeno nije snašla. Imala je inicijativu, ali je domaćin pravio velike probleme favoritu iz kontri. Morao je Lodogin nekoliko puta da interveniše posle sjajnih akcija Gatkana i Sigurdsona.

Vrlo disciplinovano je delovala ekipa Valerija Karpina. Nikako nisu gosti uspevali da naplate kvalitet više. Driusi je bio neprimetan, nije pomogla ni činjenica da je Zabaljotni ušao u igru u 11.minutu.

Čak je i Rostov u finišu bio opasniji. Imao je nekoliko solidnih prilika posle prekida.

Moskovska armija se nije namučila na gostovanju u Groznom protiv Ahmata gde je uspešno sprovela vojnu vežbu i pripremu za revanš Lige Evrope protiv Liona.

Puleni Viktora Gončarenka lako su porazili nezainteresovanog protivnika sa 3:0, a čitav posao završili su u prvom poluvremenu kada su Golovin u šestom i Vitinjo u 28. minutu udarcima sa ditance doneli lagano vođstvo. Konačnih 3:0 postavio je veteran Sergej Ignaševič glavom na centrašut Natha iz kornera, odličnog Izraelca koji je danas zabeležio dve asistencije.

Nova pobeda omogućila je ekipi iz Moskve da se probije na drugo mesto iza lidera Lokomotive koja ima pet bodova više, ali i meč manje. 

Fernandova lepotica u 90. spasila Spartak! Moskovljani uputili čak 30 udarac ka protivničkom golu, ali su strepeli do kraja.

Malo je nedostajalo da moskovski Spartak na svom terenu napravio ozbiljan kiks protiv fenjeraša, SKA iz Habarovska. Ipak, zahvaljujući spasiocu Fernandu koji je bio brži od sudijske pištaljke, Moskovljani su slavili sa 1:0 u utakmici 22. kola ruske Premijer lige.

Ovim trijumfom Spartak je opet došao na deobu drugog mesta na tabeli sa CSKA i ima pet bodova manje od vodeće Lokomotive.

Sve je večeras apsolutno bilo na strani Spartaka kada je u pitanju statistika - i posed lopte, i šutevi u okvir gola (30), a SKA nije uputio nijedan, osim gola koji se čekao sve do 90. minuta.

A taj gol u finišu je bio prelep. Fernando je izveo slobodan udarac sa 20-ak metara i pogodio gornji desni ugao gola SKA.  

Time je prekratio i muke i nervozu koje su rasle još od 29. minuta kada Kvinsi Promes nije iskoristio penal.

Nikola Maksimović zauzeo je mesto u startnoj postavi Spartaka, dok je Marko Petković ceo meč odgledao sa klupe za rezervne igrače. Na drugoj strani, u ekipi SKA drugo poluvreme odigrao je srpski internacionalac Miroslav Marković.

RUSIJA 1 - 22. kolo

Petak
Amkar - Arsenal Tula 0:2 (0:1)
/Dzjuba 11, Tkačev 83/

Subota
Ufa - Anži 3:2 (0:0)
/Nikitin 57, Paurević 66, Jokić 67 - Leskano 64, Polujaktov 81/

Dinamo Moskva - Krasnodar 0:0

Tosno - Rubin 0:1 (0:0)
/Podbereskin 75/

Nedelja
Rostov - Zenit 0:0

Ahmat - CSKA Moskva 0:3 (0:2)
/Golovin 6, Vitinjo 28, Ignaševič 68/

Spartak Moskva - SKA Habarovsk 1:0 (0:0)
/Fernando 90/

Ponedeljak
15.00: Ural - Lokomotiva Moskva

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar