Сребреница даје шансу помирења

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да највеће признање општине Сребреница - Плакету са златним грбом, које му је данас додјељено, не доживљава као побједу над било ким, већ као признање за развој ове локалне заједнице.

Босна и Херцеговина 11.03.2018 | 15:37
Сребреница даје шансу помирења
"За мене је то признање, не само за мој рад, него и за однос Републике Српске према овој општини у континуитету, у тешким условима и послијератној обнови Сребренице", рекао је Додик новинарима, након свечане сједнице Скупштине општине одржаној поводом Дан општине.

Додик је нагласио да је Сребреница увијек посматрана као локална заједница у коју треба додатно улагати како би се "оспособила и почела фино да изгледа", као што се то већ сада може примијетити.

"Ово је специфично мјесто због трагедије која се овдје десила, али мјесто које даје шансу да се помиримо, да се не дијели бол, него једноставно да сви они који су одговорни за било који злочин одговарају, а да се бол поштује и уважава", рекао је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да је захвалан Србији и њеном предсједнику Александру Вучићу што је помогао ову локалну заједницу на видљив начин.

"Да није било те свесрдне помоћи, сигурно много ствари не би успјели да урадимо", рекао је Додик.

Додик је захвалио на урученом високом признању свима онима који су га предложили, као и онима који су донијели одлуку о додјели признања.

Предсједнику Републике Српске Милорад Додику данас је на свечаној сједници Скупштине општине Сребреница уручено највеће општинско признање - Плакета са златним грбом општине, која му је додијељена за изузетан допринос развоју ове локалне заједнице поводом 11. марта, Дана општине.

Извор: Срна

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Ин

11.03.2018 14:56

Теско нама са тобом за тебе су лисицене признање

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.03.2018 17:05

Признање се добија вољом онога ко додјељује а не наредбом онога ко добија

Name

Трагедије?

11.03.2018 18:42

Милорад Додик:"Ја знам ста се догодило у Сребреници,у Сребреници се догодио геноцид","Ја знас ста се догодило у Сренерници,у Сребреници се догодио геноцид ",дај цовјеце не заглупљуј и не пљацкај властити народ.Дрзи се нецега бар три сата,а не со подне једно а од подне друго.

Name

Кики

11.03.2018 18:47

Највеца инвестиција је фризерски и месница.

Name

Пролетер

12.03.2018 21:57

Помирење је нужно, али ни Додик ни Вучић, ни Бакир нису људи за то. Они су само за свађу. Гласајте за нормалније ликове.

Name

нн

11.03.2018 15:08

Питање за предсједника: ко треба да понуди помирење?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

11.03.2018 15:44

Не цује он ни питања ни глас народа узалуд питас

Name

пунто

11.03.2018 16:28

Он је сам себи додијелио признање јер се тај Грујициц увуко њему у дупе па мора радити ста му тата казе.Требо је СДС кандидовати свога кандидата па неби имали овога полтрона

Name

АР

11.03.2018 16:40

Идиотцина ниста висе Само да поврацас на бљувотине ИДИОТ

Name

Пеки

11.03.2018 17:56

Салкицу је требало додијелит он је велили исламиста

Name

ре

11.03.2018 17:58

Добива онај цовјек који новинару казеда га здрма срцани!!! Добива онај цовјек који понуди пивом зељезницара, а онда га направи будалом!!! Добива га онај цовјек који казе да стегнемо каис, јер је то добозе боље за нас!!! Добива га онај цовјек који се назива предсједником а пјева пјесме под саторима

Name

ре пунто

11.03.2018 19:55

Сто сдс.има га Добој Бијељин?па какве користи.опет раде у своју корист и своје фамилије.опљацкасе бога оца

Name

М.Г

11.03.2018 16:12

Сељачина из Лакташа,добиће пругасто робијашко одијело-збогом Баја -Затвор је за тебе!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

11.03.2018 17:16

Он це и насера орица одликоват за помирење за паре би он и име у мустафа предијо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

11.03.2018 17:16

Комад мало бољег папира за животно /не/дијело?!. Етика, тј.морал су срозани на најнижи ниво у историји ових крајева. Систем вриједности напросто изврнут наопачке, па још једном. Будућност овдје? Нема је дефинитивно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГРУЈО

11.03.2018 18:19

Па кад је све нормално и свечано ...што ће ти толико полиције около зграде....па толико си згријешио и овај народ ојадио да ни признање неможеш добити без јаког обезбјеђења...па да ли се икада мало замислиш......па ти се окрећеш од момента када устанеш па све док нелегнеш...јадно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

11.03.2018 19:04

Је ли ово изјавио Баја? Ма, немогуце, ово је нека греска?! Како је најавио кандидатуру за Сарајево, ово је неки "мировњак", нема висе букања, рикања, против свега сто раде тамо неки други, против свих који су " издајници" и раде тамо с мрским противницима РС- е. Е, сад се поново актуелизује оно његово признање"геноцида" јос прије 10 година и то федералним медијима: "..не требате ви мени говорити ста је било у Сребреници, био је геноцид..."..Признање њему у Сребреници је врхунац лицемјерја, полтронства оног малог увлакаца у фотељи нацелника..све ми се ово гади, мозда је најбоље не коментарисати их?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ни

11.03.2018 20:13

Каква изјава помирење а он стално позива на сукобе медутим он и бакир су исти нападају јадан другог да би добила гласаце медутим треба их обојицу у хапсити

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

11.03.2018 20:33

Ајмо по реду и без увијања о СРПСТВУ:1.Ова информација се објављује под Босна и Херцеговина-значи ли то да је Сребреница у БиХ,а не у РС..??2.Милорад,да је истински патриота и да му је стало да покаже срБску част и песницу би ОДБИО ово признање и то првенствено због солидарности са Вучићм,јер још нема ни слова о оном понижењу предсједника Србије,али битан је политички интерес,а што је уједно и доказ,како би то Милорад и сви остали Милоради и из позиције и опозиције у суштини бранили оно у шта се куну..РАЗМИСЛИТЕ О ОВОМЕ СВИ ВИ КОЈИ ИЗАЂЕТЕ НА ИЗБОРЕ И ОДЛУЧИТЕ СЕ ДА ИПАК НЕКОГА ЗАОКРУЖИТЕ..3.Како фино онај муслиман рече новинарима,да су и они могли кандидовати муслимане у врјеме кад су били на власти,али нису,него су сад ВИДЈЕЛИ КАКВИ СУ СРБИ..Овим су навукли Србе у "офсајд" и сад ће им се ово обити о главу,попут Дана РС кога је Радован и компанија брзински створили да се покажу великим Србима,а онда су им као логичан слијед муслимани узвратили 1.мартом и сад се Срби бусају да им неко нешто неда...Браћо моја,ово сам ја и многи стварали борећи се против некога тамо кога сте ви као силни Срби опечатили као мог непријатеља и непријатеља Срба.25.година послије тога,ја и сви живимо у истом окружењу гдје се опет "упире" прстом у непријатеља,али овај пут у Србина,који није на листи гдје и овај што ме хушка ..НЕМА ОД ТОГА НИШТА,добијено оружје,уколико бих га баш морао узети,би било употрјебљено за ..Србе,неподобне,као људе,наравно и наравно оне који су лајуцкајући заборавили да оду за својим менторима,који ће тада бити у својим резервним позицијама..Потпис:борац прве категорије,нажалост..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

12.03.2018 07:55

Сребреница је у БиХ , наравно. Као и сва остала мјеста. Највише ме нервира када гледам РТРС, па и неке друге ТВ куће и дође на ред временска прогноза, а онда водитељ/ка/ каже: У Републици Српској и Федерацији БиХ данас је било промјенљиво облачно... Читав роман да исприча да каже какво је вријеме било у БиХ?! Толико се робује глупостима да то није нормално.

Name

борац ИИ кат.

12.03.2018 17:50

Одреце се борачког додатка. Зашто га узимаш и брукаш се...