Srebrenica daje šansu pomirenja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da najveće priznanje opštine Srebrenica - Plaketu sa zlatnim grbom, koje mu je danas dodjeljeno, ne doživljava kao pobjedu nad bilo kim, već kao priznanje za razvoj ove lokalne zajednice.

Bosna i Hercegovina 11.03.2018 | 15:37
Srebrenica daje šansu pomirenja
"Za mene je to priznanje, ne samo za moj rad, nego i za odnos Republike Srpske prema ovoj opštini u kontinuitetu, u teškim uslovima i poslijeratnoj obnovi Srebrenice", rekao je Dodik novinarima, nakon svečane sjednice Skupštine opštine održanoj povodom Dan opštine.

Dodik je naglasio da je Srebrenica uvijek posmatrana kao lokalna zajednica u koju treba dodatno ulagati kako bi se "osposobila i počela fino da izgleda", kao što se to već sada može primijetiti.

"Ovo je specifično mjesto zbog tragedije koja se ovdje desila, ali mjesto koje daje šansu da se pomirimo, da se ne dijeli bol, nego jednostavno da svi oni koji su odgovorni za bilo koji zločin odgovaraju, a da se bol poštuje i uvažava", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da je zahvalan Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću što je pomogao ovu lokalnu zajednicu na vidljiv način.

"Da nije bilo te svesrdne pomoći, sigurno mnogo stvari ne bi uspjeli da uradimo", rekao je Dodik.

Dodik je zahvalio na uručenom visokom priznanju svima onima koji su ga predložili, kao i onima koji su donijeli odluku o dodjeli priznanja.

Predsjedniku Republike Srpske Milorad Dodiku danas je na svečanoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica uručeno najveće opštinsko priznanje - Plaketa sa zlatnim grbom opštine, koja mu je dodijeljena za izuzetan doprinos razvoju ove lokalne zajednice povodom 11. marta, Dana opštine.

Izvor: Srna

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

In

11.03.2018 14:56

Tesko nama sa tobom za tebe su lisicene priznanje

ODGOVORITE
Name

Re

11.03.2018 17:05

Priznanje se dobija voljom onoga ko dodjeljuje a ne naredbom onoga ko dobija

Name

Tragedije?

11.03.2018 18:42

Milorad Dodik:"Ja znam sta se dogodilo u Srebrenici,u Srebrenici se dogodio genocid","Ja znas sta se dogodilo u Srenernici,u Srebrenici se dogodio genocid ",daj covjece ne zaglupljuj i ne pljackaj vlastiti narod.Drzi se necega bar tri sata,a ne so podne jedno a od podne drugo.

Name

Kiki

11.03.2018 18:47

Najveca investicija je frizerski i mesnica.

Name

Proleter

12.03.2018 21:57

Pomirenje je nužno, ali ni Dodik ni Vučić, ni Bakir nisu ljudi za to. Oni su samo za svađu. Glasajte za normalnije likove.

Name

nn

11.03.2018 15:08

Pitanje za predsjednika: ko treba da ponudi pomirenje?

ODGOVORITE
Name

In

11.03.2018 15:44

Ne cuje on ni pitanja ni glas naroda uzalud pitas

Name

punto

11.03.2018 16:28

On je sam sebi dodijelio priznanje jer se taj Grujicic uvuko njemu u dupe pa mora raditi sta mu tata kaze.Trebo je SDS kandidovati svoga kandidata pa nebi imali ovoga poltrona

Name

AR

11.03.2018 16:40

Idiotcina nista vise Samo da povracas na bljuvotine IDIOT

Name

Peki

11.03.2018 17:56

Salkicu je trebalo dodijelit on je velili islamista

Name

re

11.03.2018 17:58

Dobiva onaj covjek koji novinaru kazeda ga zdrma srcani!!! Dobiva onaj covjek koji ponudi pivom zeljeznicara, a onda ga napravi budalom!!! Dobiva ga onaj covjek koji kaze da stegnemo kais, jer je to doboze bolje za nas!!! Dobiva ga onaj covjek koji se naziva predsjednikom a pjeva pjesme pod satorima

Name

re punto

11.03.2018 19:55

Sto sds.ima ga Doboj Bijeljin?pa kakve koristi.opet rade u svoju korist i svoje familije.opljackase boga oca

Name

M.G

11.03.2018 16:12

Seljačina iz Laktaša,dobiće prugasto robijaško odijelo-zbogom Baja -Zatvor je za tebe!!!!

ODGOVORITE
Name

Rade

11.03.2018 17:16

On ce i nasera orica odlikovat za pomirenje za pare bi on i ime u mustafa predijo

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

11.03.2018 17:16

Komad malo boljeg papira za životno /ne/dijelo?!. Etika, tj.moral su srozani na najniži nivo u istoriji ovih krajeva. Sistem vrijednosti naprosto izvrnut naopačke, pa još jednom. Budućnost ovdje? Nema je definitivno!

ODGOVORITE
Name

GRUJO

11.03.2018 18:19

Pa kad je sve normalno i svečano ...što će ti toliko policije okolo zgrade....pa toliko si zgriješio i ovaj narod ojadio da ni priznanje nemožeš dobiti bez jakog obezbjeđenja...pa da li se ikada malo zamisliš......pa ti se okrećeš od momenta kada ustaneš pa sve dok nelegneš...jadno

ODGOVORITE
Name

Luka

11.03.2018 19:04

Je li ovo izjavio Baja? Ma, nemoguce, ovo je neka greska?! Kako je najavio kandidaturu za Sarajevo, ovo je neki "mirovnjak", nema vise bukanja, rikanja, protiv svega sto rade tamo neki drugi, protiv svih koji su " izdajnici" i rade tamo s mrskim protivnicima RS- e. E, sad se ponovo aktuelizuje ono njegovo priznanje"genocida" jos prije 10 godina i to federalnim medijima: "..ne trebate vi meni govoriti sta je bilo u Srebrenici, bio je genocid..."..Priznanje njemu u Srebrenici je vrhunac licemjerja, poltronstva onog malog uvlakaca u fotelji nacelnika..sve mi se ovo gadi, mozda je najbolje ne komentarisati ih?!

ODGOVORITE
Name

Ni

11.03.2018 20:13

Kakva izjava pomirenje a on stalno poziva na sukobe medutim on i bakir su isti napadaju jadan drugog da bi dobila glasace medutim treba ih obojicu u hapsiti

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

11.03.2018 20:33

Ajmo po redu i bez uvijanja o SRPSTVU:1.Ova informacija se objavljuje pod Bosna i Hercegovina-znači li to da je Srebrenica u BiH,a ne u RS..??2.Milorad,da je istinski patriota i da mu je stalo da pokaže srBsku čast i pesnicu bi ODBIO ovo priznanje i to prvenstveno zbog solidarnosti sa Vučićm,jer još nema ni slova o onom poniženju predsjednika Srbije,ali bitan je politički interes,a što je ujedno i dokaz,kako bi to Milorad i svi ostali Miloradi i iz pozicije i opozicije u suštini branili ono u šta se kunu..RAZMISLITE O OVOME SVI VI KOJI IZAĐETE NA IZBORE I ODLUČITE SE DA IPAK NEKOGA ZAOKRUŽITE..3.Kako fino onaj musliman reče novinarima,da su i oni mogli kandidovati muslimane u vrjeme kad su bili na vlasti,ali nisu,nego su sad VIDJELI KAKVI SU SRBI..Ovim su navukli Srbe u "ofsajd" i sad će im se ovo obiti o glavu,poput Dana RS koga je Radovan i kompanija brzinski stvorili da se pokažu velikim Srbima,a onda su im kao logičan slijed muslimani uzvratili 1.martom i sad se Srbi busaju da im neko nešto neda...Braćo moja,ovo sam ja i mnogi stvarali boreći se protiv nekoga tamo koga ste vi kao silni Srbi opečatili kao mog neprijatelja i neprijatelja Srba.25.godina poslije toga,ja i svi živimo u istom okruženju gdje se opet "upire" prstom u neprijatelja,ali ovaj put u Srbina,koji nije na listi gdje i ovaj što me huška ..NEMA OD TOGA NIŠTA,dobijeno oružje,ukoliko bih ga baš morao uzeti,bi bilo upotrjebljeno za ..Srbe,nepodobne,kao ljude,naravno i naravno one koji su lajuckajući zaboravili da odu za svojim mentorima,koji će tada biti u svojim rezervnim pozicijama..Potpis:borac prve kategorije,nažalost..

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

12.03.2018 07:55

Srebrenica je u BiH , naravno. Kao i sva ostala mjesta. Najviše me nervira kada gledam RTRS, pa i neke druge TV kuće i dođe na red vremenska prognoza, a onda voditelj/ka/ kaže: U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas je bilo promjenljivo oblačno... Čitav roman da ispriča da kaže kakvo je vrijeme bilo u BiH?! Toliko se robuje glupostima da to nije normalno.

Name

borac II kat.

12.03.2018 17:50

Odrece se boračkog dodatka. Zašto ga uzimaš i brukaš se...