Чемпионшип: Митровић ''комада два'', првенац Грујића!

После три меча са по једним постигнутим поготком, центарфор Фулама био је двоструки стрелац у победи над Шефилд јунајтедом.  Говори српски да те цео Чемпионшип разуме! Фулам прегазио Шефилд Јунајтед, Кардиф бољи од Барнслија, победе и за Астон Вилу, односно Мидлзбро.

Фудбал 06.03.2018 | 23:29
Чемпионшип: Митровић ''комада два'', првенац Грујића!
Александар Митровић ове зиме је по доласку у Фулам јасно поручио да је циљ пласман у Премијер лигу и за сада се реализација тог плана одвија веома добро.

Откако је репрезентативац Србије дебитовао за тим Славише Јокановића, забележили су пет победа и два ремија, уз његових пет голова - све у последња четири кола.

После победа над водећим Вулверхемптоном (2:0) и директним конкурентом Дербијем (2:1), Фулам је у среду, у оквиру 36. кола, савладао још једну екипу из горњег дела табеле, Шефилд јунајтед - 3:0.

Митровић је у окршајима са Бристол ситијем, Вулвсима и Дербијем постигао по један погодак, а сада је већ у првом полувремену дуплирао своју норму, затресавши мрежу у 31. и 44. минуту.

Прво је уклизавањем на оштар центаршут "закуцао" лопту иза голманових леђа...

...док је у акцији код другог гола демонстрирао завидну технику, употребивши један префињен додир да спроведе у мрежу проигравање Норвежанина Јохансена.

И док Фулам са 65 бодова заузима четврту позицију, са које би ишао у плеј-оф за попуну Премијершипа, Кардиф са 70 бодова и утакмицом мање држи друго место.

Тај тим је заједно са Вулверхемптоном (73, два меча мање) фаворит за директну промоцију, мада до краја такмичења има још 10 кола и много простора за промене на табели.

Победи Велшана над Барнслијем (2:1) у среду је веома конкретно допринео и Марко Грујић, који је ударцем са 17-18 метара у 46. минуту повећао вођство на 2:0!

Младом српском "везисти" то је првенац у дресу Кардифа, коме је као позајмљени играч Ливерпула приступио половином јануара.

Било је ово српско вече у Чемпионшипу, а Славиша Јокановић, Александар Митровић и Марко Грујић наставили су да крче пут ка Премијер лиги. Фулам је наставио са серијом победа, а у уторак увече на Крејвен Котиџу, у мечу 36. кола пао је Шефилд Јунајтед - 3:0.

Лондонској екипи то је била трећа узастопна победа у овом такмичењу и Јокановићеви момци сада су на четвртом месту са реалном шансама да нападну и неку вишу позицију.

Сјајни Митровић је са два поготка у првом полувремену, у 31. и 44. минуту, отворио врата победе, а коначан резултат поставио је толико хваљени Том Карни у 61. минуту.

На другој страни, Шефилд Јунајтед је овим поразом направио озбиљан корак уназад у борби за место у плеј-офу за пласман у Премијер лигу.

Гледајући како се одвијала вечерашња утакмица и колико је Фулам био доминантан (посед лопте 65 према 37 посто), другачије исход осим убедљиве победе домаћина није ни био за очекивати. 

У сјајној форми налази се и другопласирани Кардиф Сити који је код куће победио Барнсли са 2:1. То је велшкој екипи била пета узастопна победа у Чемпионшипу.

Памтиће се ова утакмица по првом голу Марка Грујића на Острву. Репрезентативац Србије је у првом минуту другог полувремена дуплирао предност домаћина.

Иначе, Кардиф је повео у 31. минуту преко Калума Патерсона, а пораз Барнслија ублажио је Оливер Мекбарниу 60. минуту. 

А Кардифу је за петама некадашњи првак Европе, Астон Вила која је у гостима победила још једног бившег члана елите, Сандерленд, са 3:0. Голови Грабана и Честера отворили су врата победе екипи из Бирмингема, а коначан резултат поставио је Овиједо аутоголом у 66. минуту.

Борбу за плеј-оф успешно је наставио Мидлзбро пошто је као гост савладао Бирмингем Сити са 1:0. Стрелац победоносног гола био је Патрик Бамфорд у 39. минуту.

ЧЕМПИОНШИП, 36. коло

Бирмингем Сити - Мидлзбро 0:1 (0:1)
/Бамфорд 39/

Бартон - Брентфорд 0:2 (0:0)
/Мекфаџин 60аг, Воткинс 80/

Кардиф Сити - Барнсли 2:1 (2:0)
/Патерсон 31, Грујић 37 - Мекбарни 60/

Фулам - Шефилд Јунајтед 3:0 (2:0)
/Митровић 31, 44, Карни 61/

Хал Сити - Милвол 1:2 (0:2)
/Ернандез 79 - Севил 1, Купер 33/

Норич - Нотингем 0:0

Престон - Бристол 2:1 (1:0)
/Браун 20, Мекгир 69 - Диду 67/

КПР - Дерби 1:1 (0:1)
/Луонго 87 - Вајман 38/

Шефилд Венздеј - Ипсвич 1:2 (0:0)
/Жоао 69 - Вегхорн 51, 83/

Сандерленд - Астон Вила (0:2)
/Грабан 34, Честер 45+2, Овиједо 66аг/

Рединг - Болтон (1:1)
/Бероу 32 - Ле Фондр 45+1/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар