Čempionšip: Mitrović ''komada dva'', prvenac Grujića!

Posle tri meča sa po jednim postignutim pogotkom, centarfor Fulama bio je dvostruki strelac u pobedi nad Šefild junajtedom.  Govori srpski da te ceo Čempionšip razume! Fulam pregazio Šefild Junajted, Kardif bolji od Barnslija, pobede i za Aston Vilu, odnosno Midlzbro.

Fudbal 06.03.2018 | 23:29
Čempionšip: Mitrović ''komada dva'', prvenac Grujića!
Aleksandar Mitrović ove zime je po dolasku u Fulam jasno poručio da je cilj plasman u Premijer ligu i za sada se realizacija tog plana odvija veoma dobro.

Otkako je reprezentativac Srbije debitovao za tim Slaviše Jokanovića, zabeležili su pet pobeda i dva remija, uz njegovih pet golova - sve u poslednja četiri kola.

Posle pobeda nad vodećim Vulverhemptonom (2:0) i direktnim konkurentom Derbijem (2:1), Fulam je u sredu, u okviru 36. kola, savladao još jednu ekipu iz gornjeg dela tabele, Šefild junajted - 3:0.

Mitrović je u okršajima sa Bristol sitijem, Vulvsima i Derbijem postigao po jedan pogodak, a sada je već u prvom poluvremenu duplirao svoju normu, zatresavši mrežu u 31. i 44. minutu.

Prvo je uklizavanjem na oštar centaršut "zakucao" loptu iza golmanovih leđa...

...dok je u akciji kod drugog gola demonstrirao zavidnu tehniku, upotrebivši jedan prefinjen dodir da sprovede u mrežu proigravanje Norvežanina Johansena.

I dok Fulam sa 65 bodova zauzima četvrtu poziciju, sa koje bi išao u plej-of za popunu Premijeršipa, Kardif sa 70 bodova i utakmicom manje drži drugo mesto.

Taj tim je zajedno sa Vulverhemptonom (73, dva meča manje) favorit za direktnu promociju, mada do kraja takmičenja ima još 10 kola i mnogo prostora za promene na tabeli.

Pobedi Velšana nad Barnslijem (2:1) u sredu je veoma konkretno doprineo i Marko Grujić, koji je udarcem sa 17-18 metara u 46. minutu povećao vođstvo na 2:0!

Mladom srpskom "vezisti" to je prvenac u dresu Kardifa, kome je kao pozajmljeni igrač Liverpula pristupio polovinom januara.

Bilo je ovo srpsko veče u Čempionšipu, a Slaviša Jokanović, Aleksandar Mitrović i Marko Grujić nastavili su da krče put ka Premijer ligi. Fulam je nastavio sa serijom pobeda, a u utorak uveče na Krejven Kotidžu, u meču 36. kola pao je Šefild Junajted - 3:0.

Londonskoj ekipi to je bila treća uzastopna pobeda u ovom takmičenju i Jokanovićevi momci sada su na četvrtom mestu sa realnom šansama da napadnu i neku višu poziciju.

Sjajni Mitrović je sa dva pogotka u prvom poluvremenu, u 31. i 44. minutu, otvorio vrata pobede, a konačan rezultat postavio je toliko hvaljeni Tom Karni u 61. minutu.

Na drugoj strani, Šefild Junajted je ovim porazom napravio ozbiljan korak unazad u borbi za mesto u plej-ofu za plasman u Premijer ligu.

Gledajući kako se odvijala večerašnja utakmica i koliko je Fulam bio dominantan (posed lopte 65 prema 37 posto), drugačije ishod osim ubedljive pobede domaćina nije ni bio za očekivati. 

U sjajnoj formi nalazi se i drugoplasirani Kardif Siti koji je kod kuće pobedio Barnsli sa 2:1. To je velškoj ekipi bila peta uzastopna pobeda u Čempionšipu.

Pamtiće se ova utakmica po prvom golu Marka Grujića na Ostrvu. Reprezentativac Srbije je u prvom minutu drugog poluvremena duplirao prednost domaćina.

Inače, Kardif je poveo u 31. minutu preko Kaluma Patersona, a poraz Barnslija ublažio je Oliver Mekbarniu 60. minutu. 

A Kardifu je za petama nekadašnji prvak Evrope, Aston Vila koja je u gostima pobedila još jednog bivšeg člana elite, Sanderlend, sa 3:0. Golovi Grabana i Čestera otvorili su vrata pobede ekipi iz Birmingema, a konačan rezultat postavio je Ovijedo autogolom u 66. minutu.

Borbu za plej-of uspešno je nastavio Midlzbro pošto je kao gost savladao Birmingem Siti sa 1:0. Strelac pobedonosnog gola bio je Patrik Bamford u 39. minutu.

ČEMPIONŠIP, 36. kolo

Birmingem Siti - Midlzbro 0:1 (0:1)
/Bamford 39/

Barton - Brentford 0:2 (0:0)
/Mekfadžin 60ag, Votkins 80/

Kardif Siti - Barnsli 2:1 (2:0)
/Paterson 31, Grujić 37 - Mekbarni 60/

Fulam - Šefild Junajted 3:0 (2:0)
/Mitrović 31, 44, Karni 61/

Hal Siti - Milvol 1:2 (0:2)
/Ernandez 79 - Sevil 1, Kuper 33/

Norič - Notingem 0:0

Preston - Bristol 2:1 (1:0)
/Braun 20, Mekgir 69 - Didu 67/

KPR - Derbi 1:1 (0:1)
/Luongo 87 - Vajman 38/

Šefild Venzdej - Ipsvič 1:2 (0:0)
/Žoao 69 - Veghorn 51, 83/

Sanderlend - Aston Vila (0:2)
/Graban 34, Čester 45+2, Ovijedo 66ag/

Reding - Bolton (1:1)
/Berou 32 - Le Fondr 45+1/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar