ЛШ: Реал нокаутирао Свеце, нула на Енфилду!

ПСЖ немоћан без Нејмара! Фудбалери Реал Мадрида и Ливерпула пласирали су се у четвртину финала Лиге шампиона.  Реал утишао Парк принчева, Ливерпул одрадио посао! У четвртфинале Лиге шампиона ће Реал Мадрид, који је победио ПСЖ (2:1) и у Паризу, а наравно и Ливерпул. "Редси" су после 5:0 у Порту, код куће одиграли тек 0:0.  Све што цвета и треба да цвета, ал' не сме да почне да смета… А Пари Сен Жермен је помало почео да смета и Газда европског фудбала морао је да реагује. . .  На Енфилду се одмарало вечерас.  Ливерпул и Порто ремијем без голова одрадили реванш осмине финала Лиге шампиона.

Фудбал 06.03.2018 | 23:15
ЛШ: Реал нокаутирао Свеце, нула на Енфилду!
Реал је победио Пари Сен Жермен 2:1 у реваншу у Паризу и са укупних 5:2 елиминисао једног од главних изазивача за европски трон.

С друге стране, Ливерпул и Порто су ремизирали без голова на Енфилду, па су "црвени" даље прошли захваљујући импресивних 5:0 на Драгау.

ПСЖ није имао снаге да се супротстави Мадриђанима без Нејмара да Силве. Имали су "Свеци" иницијативу у првом полувремену на Парку принчева, али јалову.

Реал је био знатно опаснији из контранапада, а голман Алфонсо Ареола је спречио Шпанце да већ у првом полувремену овере победу у двомечу.

Тек у завршници првих 45 минута ПСЖ је конкретно запретио голу Реала, али је и између статива Мадриђана одличан био голман Кејлор Навас.

Ипак, почетком другог полувремена Реал долази до гола одлуке. Лукас Васкес је фантастично центрирао са леве стране, а Кристијано Роналдо се на другој стативи се винуо високо и главом постигао 14. гол у такмичењу ове сезоне, а на деветом узастопном мечу.

Парижани су потом погубили "конце" игре, посебно се изнервирао Марко Верати који због приговора судији добија други жути картон.

Ипак, неколико минута касније ПСЖ поравнава резултат. Единсон Кавани се одлично снашао у гужви у казненом простору Реала и успео некако да угура лопту у гол.

Међутим, домаћин није успео да избегне пораз на опроштају од Европе. Десет минута пре краја после траљаве реакције домаће одбране, Каземиро уз помоћ одбитка доноси нову победу Реалу.

Реал Мадрид, Ливерпул...

То су први учесници четвртфинала Лиге шампиона. Мадриђани су савладали ПСЖ и као гости на "Парку принчева" - 2:1, док је Ливерпул после феноменалног првог меча, код куће играо само 0:0 са Портом.

У среду се састају Манчестер сити - Базел (4:0) и Тотенхем - Јувентус (2:2).

ПСЖ - Реал Мадрид 1:2, први меч 1:3
/Кавани 71 - Роналдо 51, Каземиро 80/

Препун "Парк принчева" обећавао је спектакл. Сјајна атмосфера повела је ПСЖ у подвиг против Реал Мадрида...

Ипак, двоструки узастопни првак Европе одиграо је савршен меч, добио битку управо на средини терена, тамо где се чинило да су Мадриђани најслабији због силних повреда, тако да је и други пут ове зиме бацио "свеце" на колена.

После 3:1 на "Сантјаго Бернабеу", у Паризу је било 2:1 (0:0).

Реал је у првом делу имао две сјајне шансе, међутим Серхио Рамос и Карим Бензема нису имали среће да постину гол. Оба пута је Ареола изашао као победник. Бензема је чак имао ситуацију "један на један" с голманом.

Када је Килијан Мбапе себично шутирао искоса с десне стране, уместо да дода лопту потпуно слободном Единсону Каванију пред крај првог полувремена, било је јасно да ће ПСЖ тешко до четвртфинала.

Казна је стигла у 51. минуту, а стрелац је био, наравно, Кристијан Роналдо.

Португалац је био само реализатор, а највећи део посла завршили су Асенсио, који је одузео лопту Каванију, и асистент Лукас Васкез. Пошто је добио идеалан пас у простор, уследио је још бољи центаршут и сјајан скок Роналда на "другој стативи".

Кавани је у 71. минуту, после правог карамбола у казненом простору Реала, успео да скрене лопту у мрежу. Али, мало ко је веровао у успех, јер је већ у том тренутку ПСЖ имао играча мање, пошто је због приговора и другог жутог картона искључен Марко Верати.

Коначан резултат поставио је Каземиро у 80. Имао је фудбалер Реала много среће, јер је приликом његовог шута са 13-14 метара уклизао Маркињос и лопти променио правац - 2:1.

Реал је највише ићчекиваном двомечу био бољи и заслужено корача ка одбрани титуле, док "свецима" остаје да се кају због пропуштених прилика у Мадриду и повреде Нејмара, који је морао да пропусти реванш.

Стихови чика Душка Радовића, пре много година “адаптирани” од стране Боре Ђорђевића ономе што ће се вечерас догодити на Парку принчева (из угла Мадриђана, наравно): Све што расте хтело би да расте; нека расте и треба да расте. Све што цвета и треба да цвета, ал не сме да почне да смета… А ПСЖ је помало почео да смета и морао је да буде заустављен у свом напредовању. Од већег, јачег, бољег. Расти даље ПСЖ, али тек од јесени. У реванш утакмици највећег дербија осмине финала Лиге шампиона: Пари Сен Жермен – Реал Мадрид 1:2!

Некоме ће бити жао због Каванија, некоме због повређеног Нејмара, некоме због самог Париза, једног од најфудбалскијих градова без титуле шампиона Европе, али уствари јаче од те туге – ако је код некога има – треба да буде израз поштовања за двоструког узастопног шампиона Европе који је баш онда када су га сви отписали – има томе неких месец, месец и по дана - показао своју величину и снагу. Показао ју је после оних 0:1 на Сантијаго Бернабеуу у првом мечу против Парижана; показао ју је и вечерас, можда понајвише оличену у тренерској генијалности Зинедина Зидана. Крос – клупа. Бејл – клупа.Иско – клупа. Модрић – клупа. Сви су се чудили. Шта то ради Зизу?! И онда смо видели. Са Ковачићем и Каземиром направио је такав блок да је потпуно фрустрирао креативну линију домаћина – све ће резултирати црвеним картоном Вератија у 65. минуту – а Васкез и Асенсио били су просто (или можда генијално?)запажање из прве утакмице. Када су ушли у Мадриду све се изокренуло за 180 степени. Вечерас са њимаЗидан је имао све што је желео: и креативност, и пробојност, и велику дозу дисциплине на својој половини. Напослетку и тај завршни пас.

Преко Асенсија и Лукаса Васкеза стављена је тачка на овај двомеч. Овај први је одузео лопту Данију Алвесу, направио трк од педесетак метара, мало се вратио, па окрет, популарно “прцкање”, па онда пас убица за Васкеза, центаршут и небески скок Роналда 0:1. Минут 51.

Први пут у том 51. минуту Кристијано Роналдо успео је да умакне чуварима и одмах немилосрдан – мат.

Једину кризу у игри Реал је имао у финишу првог полувремена. После боље игре и доминације скоро 40 минута, задња линија Мадриђана дозволила је да се Ди Марија искраде и покуша ударцем искоса. Навас је лако одбранио. Друга ситуација била је боља, само два минута касније, али Мбапе је био себичан, или није видео Каванија. С том шансом наде Парижана отишле су доврага. И на 0:0. Толико је Реал био бољи. 

После гола Роналда ПСЖ је био у нокдауну, а након што је Верати направио глупост и зарадио други жути на средини терена – класичан нокаут. Гроги нема шта да тражи у рингу са најбољим "ударачем" данашњице. Реал до краја умешно чува лопту, напада у таласима и два пута погађа стативу. У мрежу су гађали првоПасторе – то је за Мадриђане било као ујед комарца – и онда Каземиро. То је била тачка на и.  

ПСЖ – Реал Мадрид 1:2.

Има ли потребе да сада "думамо" ко је главни фаворит за "ушатог"?

Све што расте хтело би да расте; нека расте и треба да расте. Све што цвета и треба да цвета, ал не сме да почне да смета…

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН - РЕАЛ МАДРИД 1:2 (0:0)
/Кавани 71 - Роналдо 52, Каземиро 80/

Стадион: Парк принчева
Судија: Феликс Брих (Немачка)

Пари Сен Жермен (4-3-3): Ареола - Алвес, Тијаго Силва, Маркињос, Јури Берчиче - Верати, Мота (Пасторе), Рабио - Мбапе (Дијара), Кавани, Ди Марија (Дракслер);
Реал Мадрид (4-4-2): Навас - Карвахал, Варан, Рамос, Марсело - Лукас Васкез, Каземиро, Ковачић (Крос), Асенсио (Иско) - Бензема (Бејл), Роналдо.

Ливерпул - Порто 0:0, први меч 5:0

У другом мечу дана није било голова, али не због незаинтересованости две стране. Тражио је Ливерпул победу и на свом терену, али није успео.

"Црвени" су доминирали током 90 минута против Порта, константно нападали, али су за разлику од Драгаа било очајни у завршници. Није помогао ни улазак Мохамеда Салаха у последњих 15 минута са клупе.

Могло би се рећи да домаћин није имао ни среће, с обзиром да је Садио Мане погодио стативу у првом полувремену. Неколико минута раније је послао лопту за мало преко гола са свега неколико метара удаљености.

У другом полувремену запретио је и Роберто Фирмино, али дефанзивци Порта стижу да га изблокирају у последњем тренутку.

У самој завршници Порто је први пут конкретно запретио, Торес је шутирао након одбитка, али је и његов ударац изблокиран.

Најбољу шансу је два минута пре краја имао Дани Ингс, сјајни је скочио после центаршута, шутирао је главом из непосредне близине, али је Икер Касиљас показао зашто има чак 167 наступа у елитном такмичењу.

ЛШ се наставља у среду, Манчестер сити дочекује Базел (први меч 4:0), док је дерби на Вемблију где Јувентус гостује Тотенхему (2:2 у Торину).

На Енфилду је све било јасно и пре почетка утакмице. Колико је Ливерпул после 5:0 на "Драгау" реванш схватио као формалност, говори и податак да је Јирген Клоп оставио на клупи Мохамеда Салаха и дао му шансу да се мало истрчи тек у последњих 15-20 минута.

За разлику од првог меча, када је публика, барем она наклоњена "црвенима", могла да ужива у головима, у другој утакмици их није било.

Прилика јесте, на обе стране.

Најбољу је пропустио Мане, који је погодио стативу у првом делу. Порто је такође имао неколико шанси, одличну у 84. да макар постигне почасни гол за 180 минута против Ливерпула, али су двојица дефанзиваца домаћег тима изблокирала на петерцу покушај Тореса.

"Редси" заслужено иду у четвртфинале, а Порто није успео ни у 13. покушају да на тлу Енглеске забележи победу. Двоструком шампиону "старог континента" ово је уз 10 пораза био тек трећи реми.

Ако сте којим случајем изабрали да гледате вечерас реванш између Ливерпула и Порта, радије од дербија у Паризу, нисте се усрећили, пошто су оба тима одиграла на Енфилду утакмицу да им прође време с намером да се одморе за обавезе у националним првенствима. Све је било решено већ у првом сусрету у којем су Црвени славили са 5:0, па отуда вечерас и опуштен приступ пулена Јиргена Клопа у мршавом ремију без голова - 0:0.

Чак пет промена у односу на стандардни тим условили су нешто спорију игру домаћина која је сасвим пристојно одговарала Порту јер је и Сержо Консеисао измешао карте. Све вредно помена десило се у првих 45 минута када је херој првог меча у Португалији Садио Манепропустио две лепе шансе да повећа свој гоглетерски конто. Није имао среће Африканац у 18. минуту је пребацио гол, у 31. окрзнуо стативу.

У већем делу меча играло се између два шеснаестерца. Порто је на моменте показао да уме да игра течно и размењује пасове, а Ливерпул је тек на моменте претио искусном Икеру Касиљасу. У другом полувремену је добру шансу за домаћине пропустио је Фирмино на истеку једног часа игре, а најбољу можда на мечу имао је заборављени Дени Ингс чији је покушај главом у 88. минуту Икер Касиљасмајсторски послао у корнер.

Да не грешимо душу и Порто је могао до гола, али је у 84. минуту Дејан Ловрен изблокирао у петерцу покушај Оливера Тореса. Када се све сабере можда је реми и најправеднији исход после свега, а навијачима Ливерпула преостаје да сачекају следећи петак и сазнају име ривала у четвртфиналу. Порто је био прелак залогај...

ЛИВЕРПУЛ - ПОРТО 0:0

Стадион: Енфилд Роуд
Судија: Феликс Цвајер (Немачка)

ЛИВЕРПУЛ (4-3-3): Каријус - Гомез, Ловрен, Матип, Морено - Хендерсон, Милнер, Џан (од 80. Клаван) - Лалана, Мане (од 74. Салах), Фирмино (од 62. Ингс);

ПОРТО (4-4-2): Касиљас - Переира (од 68. Мажид), Фелипе, Рејес, Дало - Оливер Торес, Андре (од 62. Серхио Оливеира), Бруно Коста, Корона - Вари, Абубакар (од 80. Пасијенсија).

ЛШ, реванши осмине финала:

ПСЖ – Реал Мадрид 1:2 (први меч 1:3)
Кавани 71 – Роалдо 52, Каземиро 80

Ливерпул – Порто 0:0 (5:0)

Среда:

20:45 М. Сити – Базел (4:0)
20:45 Тотенхем – Јувентус (2:2)

13. март:

20:45 М. Јунајтед – Севиља (0:0)
20:45 Рома – Шахтјор - први меч (1:2)

14. март:

18:00 Бешикташ – Бајерн (0:5)
20:45 Барселона – Челси (1:1)

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар