Дијалог с циљем јачања региона

Прије почетка трилатералног састанка Предсједништва БиХ са предсједницима Републике Србије и Републике Хрватске, који се данас одржава у Мостару, одржан је неформални сусрет министра иностраних послова БиХ Игора Црнадка са министром спољних послова Републике Србије Ивицом Дачићем.

Босна и Херцеговина 06.03.2018 | 16:16
Дијалог с циљем јачања региона
Министар Црнадак и министар Дачић разговарали су о билатералним односима БиХ и Републике Србије, као и о односима у региону. Министар Дачић потврдио је долазак на министарски састанак WБ6, који ће се одржати 16. марта 2018. године у Сарајеву.

Министри су разговарали и о будућој сарадњи БиХ и Републике Србије у оквиру процеса европских интеграција, с обзиром на то да је потписан Споразум о сарадњи између Савјета министара БиХ и Владе Републике Србије у процесу приступања Европској унији, који је основ за јачу институционалну сарадњу у овој области.

На крају разговора, министри су заједнички констатовали да трилатерални састанак чланова Предсједништва БиХ са предсједницима Републике Србије и Републике Хрватске има велики значај у смислу доприноса трајној стабилизацији региона и рјешавању отворених питања, наводи се у саопштењу Министарства иностраних послова БиХ. 


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пендула

06.03.2018 17:09

Дациц слетио у Требиње са цесном !

ОДГОВОРИТЕ