Dijalog s ciljem jačanja regiona

Prije početka trilateralnog sastanka Predsjedništva BiH sa predsjednicima Republike Srbije i Republike Hrvatske, koji se danas održava u Mostaru, održan je neformalni susret ministra inostranih poslova BiH Igora Crnadka sa ministrom spoljnih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem.

Bosna i Hercegovina 06.03.2018 | 16:16
Dijalog s ciljem jačanja regiona
Ministar Crnadak i ministar Dačić razgovarali su o bilateralnim odnosima BiH i Republike Srbije, kao i o odnosima u regionu. Ministar Dačić potvrdio je dolazak na ministarski sastanak WB6, koji će se održati 16. marta 2018. godine u Sarajevu.

Ministri su razgovarali i o budućoj saradnji BiH i Republike Srbije u okviru procesa evropskih integracija, s obzirom na to da je potpisan Sporazum o saradnji između Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji, koji je osnov za jaču institucionalnu saradnju u ovoj oblasti.

Na kraju razgovora, ministri su zajednički konstatovali da trilateralni sastanak članova Predsjedništva BiH sa predsjednicima Republike Srbije i Republike Hrvatske ima veliki značaj u smislu doprinosa trajnoj stabilizaciji regiona i rješavanju otvorenih pitanja, navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova BiH. 


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pendula

06.03.2018 17:09

Dacic sletio u Trebinje sa cesnom !

ODGOVORITE