Јовељић за БН: “Крадем” знање од саиграча

Црвена звезда је у актуелној сезони остварила један од највећих успјеха у протекле двије деценије, пласманом у 1/16 финала Лиге Европе. Велики допринос успјеху дали су Канга, Срнић, Пешић, Боаћи, Савић, али се у тиму тренера Владана Милојевића водило рачуна и о будућности клуба.

Фудбал 06.03.2018 | 00:05
Јовељић за БН: “Крадем” знање од саиграча
Комплетан Звездин европски пут, као равноправан члан екипе прошао је и осамнаестогодишњи Дејан Јовељић. Суперталентовани Бијељинац, који је као доминантан нападач у Омладинској лиги Србије, са преко 30 голова у полусезони, прекомандован у први тим, како би се “челичио” за изазове који су пред њим.

“Пре свега захваљујем се Стручном штабу и Управи што су ми омогућили да тренирам у овој полусезони са првим тимом, да делим свлачионицу са таквим играчима. Сјајни су играчи и добри момци, велики професионалци. Увек су ту да помогну и да кажу ако нешто треба да поправим. Од сваког се трудим да “украдем” по нешто. С друге стране, гледати их како се спремају за велике утакмице је нешто невероватно, каже Јовељић за БН портал.



Дејан је одрадио комплетан припремни период са првим тимом Црвене звезде и за разлику од неколицине својих младих колега, клуб није желио да га шаље на позајмицу, остао је уз први тим. Из садашње перспективе, након одласка најбољег стријелца Ричмонда Боаћија у Кину, чини се да је овакав потез био плански урађен.

“Таква је била одлука клуба, али ни ја нисам желио да идем на позајмицу. Мислим да бих, у новонасталој ситууацији, могао и ја да се изборим бар за неколико минута више на терену, у овој сезони”, сматра Јовељић.

Британски лист „Гардијан“ уврстио је младог Звездиног нападача на листу 60 највећих талената свијета, од угледног Тутоспорта увршетен је међу 50 најбољих играча до 21 године, али је крајем прошле године стигло највеће признање из националног фудбалског савеза. Јовељић је добио позив за наступ у селекцији У21, заједно са момцима који су старији и три године. Свој дебитантски наступ Дејан је уписао у побједи против У23 репрезентације Катара од 2:1.



“Тај позив ми значи много. Била ми је то награда за сав труд и рад који се уложио. Веома сам захвалан селектору Горану Ђоровићу, а и Савезу на указаном поверењу. Мислим да са оставио добар утисак. На мени је да још јаче и боље радим и да се надам се да ћу једнога дана заслужити и наступ у А селекцији Србије”, каже новопечени млади репрезентативац.

Јовељић прати и дешавања у Премијер лиги БиХ, у оној мјери колико му то обавезе дозвољавају. Повремено погледа наступе бијељинског Радника, коме је пожелио много среће у борби за Лигу за првака БиХ.

“Проверим како игра “Радник”. Искрено се надам да ће се изборити за Плаy-оф. Желим им сву срећу. У Бијељину долазим када ми то обавезе дозволе, углавном је то једном месечно”.

У Бијељини се такође, једном годишње, организује сусрет свих звездаша, традиционално, “Црвено-бело вече”. Ову манифестацију до сада су посјећивале неке од највечих имена Црвене звезде, попут Драгана Џајића, Владимира Петровића, Звонка Милојевића и бројних других, а за 18. март најављен је долазак комплетног тима ФК Црвена звезда. Јовељић истиче да га посебно поносним чини то што се једна од највећих црвено-белих манифестација организује управо у његовом родном граду и што ће и ове године, као и у неколико претходних, имати улогу својеврсног “домаћина”.



"Пресрећан сам што се таква манифестација одржава у Бијељини. Сигуран сам да је то најбоље организован догађај, тог вида, на овим просторима. Бићу ту и ове године, наравно, као и сваке следеће. Биће сјајно свима, закључује разговор за БН нападач Црвене звезде, Дејан Јовељић.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СТАНКО НЕДИЋ

06.03.2018 05:09

ПУНО СРЕЦЕ И ЗДРАВЉА НАРАВНО И ГОЛОВА У НАЈДРАЗЕМ ДРЕСУ.

ОДГОВОРИТЕ