Joveljić za BN: “Kradem” znanje od saigrača

Crvena zvezda je u aktuelnoj sezoni ostvarila jedan od najvećih uspjeha u protekle dvije decenije, plasmanom u 1/16 finala Lige Evrope. Veliki doprinos uspjehu dali su Kanga, Srnić, Pešić, Boaći, Savić, ali se u timu trenera Vladana Milojevića vodilo računa i o budućnosti kluba.

Fudbal 06.03.2018 | 00:05
Joveljić za BN: “Kradem” znanje od saigrača
Kompletan Zvezdin evropski put, kao ravnopravan član ekipe prošao je i osamnaestogodišnji Dejan Joveljić. Supertalentovani Bijeljinac, koji je kao dominantan napadač u Omladinskoj ligi Srbije, sa preko 30 golova u polusezoni, prekomandovan u prvi tim, kako bi se “čeličio” za izazove koji su pred njim.

“Pre svega zahvaljujem se Stručnom štabu i Upravi što su mi omogućili da treniram u ovoj polusezoni sa prvim timom, da delim svlačionicu sa takvim igračima. Sjajni su igrači i dobri momci, veliki profesionalci. Uvek su tu da pomognu i da kažu ako nešto treba da popravim. Od svakog se trudim da “ukradem” po nešto. S druge strane, gledati ih kako se spremaju za velike utakmice je nešto neverovatno, kaže Joveljić za BN portal.



Dejan je odradio kompletan pripremni period sa prvim timom Crvene zvezde i za razliku od nekolicine svojih mladih kolega, klub nije želio da ga šalje na pozajmicu, ostao je uz prvi tim. Iz sadašnje perspektive, nakon odlaska najboljeg strijelca Ričmonda Boaćija u Kinu, čini se da je ovakav potez bio planski urađen.

“Takva je bila odluka kluba, ali ni ja nisam želio da idem na pozajmicu. Mislim da bih, u novonastaloj situuaciji, mogao i ja da se izborim bar za nekoliko minuta više na terenu, u ovoj sezoni”, smatra Joveljić.

Britanski list „Gardijan“ uvrstio je mladog Zvezdinog napadača na listu 60 najvećih talenata svijeta, od uglednog Tutosporta uvršeten je među 50 najboljih igrača do 21 godine, ali je krajem prošle godine stiglo najveće priznanje iz nacionalnog fudbalskog saveza. Joveljić je dobio poziv za nastup u selekciji U21, zajedno sa momcima koji su stariji i tri godine. Svoj debitantski nastup Dejan je upisao u pobjedi protiv U23 reprezentacije Katara od 2:1.



“Taj poziv mi znači mnogo. Bila mi je to nagrada za sav trud i rad koji se uložio. Veoma sam zahvalan selektoru Goranu Đoroviću, a i Savezu na ukazanom poverenju. Mislim da sa ostavio dobar utisak. Na meni je da još jače i bolje radim i da se nadam se da ću jednoga dana zaslužiti i nastup u A selekciji Srbije”, kaže novopečeni mladi reprezentativac.

Joveljić prati i dešavanja u Premijer ligi BiH, u onoj mjeri koliko mu to obaveze dozvoljavaju. Povremeno pogleda nastupe bijeljinskog Radnika, kome je poželio mnogo sreće u borbi za Ligu za prvaka BiH.

“Proverim kako igra “Radnik”. Iskreno se nadam da će se izboriti za Play-of. Želim im svu sreću. U Bijeljinu dolazim kada mi to obaveze dozvole, uglavnom je to jednom mesečno”.

U Bijeljini se takođe, jednom godišnje, organizuje susret svih zvezdaša, tradicionalno, “Crveno-belo veče”. Ovu manifestaciju do sada su posjećivale neke od največih imena Crvene zvezde, poput Dragana Džajića, Vladimira Petrovića, Zvonka Milojevića i brojnih drugih, a za 18. mart najavljen je dolazak kompletnog tima FK Crvena zvezda. Joveljić ističe da ga posebno ponosnim čini to što se jedna od najvećih crveno-belih manifestacija organizuje upravo u njegovom rodnom gradu i što će i ove godine, kao i u nekoliko prethodnih, imati ulogu svojevrsnog “domaćina”.



"Presrećan sam što se takva manifestacija održava u Bijeljini. Siguran sam da je to najbolje organizovan događaj, tog vida, na ovim prostorima. Biću tu i ove godine, naravno, kao i svake sledeće. Biće sjajno svima, zaključuje razgovor za BN napadač Crvene zvezde, Dejan Joveljić.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

STANKO NEDIĆ

06.03.2018 05:09

PUNO SRECE I ZDRAVLJA NARAVNO I GOLOVA U NAJDRAZEM DRESU.

ODGOVORITE