Станоје, Марко, Столица - само још да Ђука оде!

Мирослав Ђукић је и даље тренер Партизана. Управа српског првака тражи решење - како се растати са шефом стручног штаба и кога поставити уместо њега. Контактирани Александар Станојевић, жеље су још Марко Николић, Илија Столица. . .

Фудбал 05.03.2018 | 21:45
Станоје, Марко, Столица - само још да Ђука оде!
У тренутку када је судија Зоран Широки означио крај утакмице у Нишу, и тиме озваничио победу Радничког у дербију, односно нови кикс Партизана, било је јасно да су дани Мирослава Ђукића у другом мандату на клупи црно-белих одбројани.

У исто време, чекајући расплет око растанка трофејног клуба са шефом стручног штаба, почела је и лицитација Ђукићевог наследника.

Управа "парног ваљка" у недељу се нашла у двоструком проблему! 

Први је да се финансијки што безболније растане са досадашњим тренером, а други је потрага за новим шефом стручног штаба, која, очигледно, није нимало једноставна.

Наиме, Ђукић је прошлог лета потписао двогодишњи уговор, али је себе, заштитио клаузулом уговора, по којој је Партизан дужан да му исплати 600.000 евра у случају отказа.

Из тог разлога челници црно-белих услед катастрофалних резултата чекају да Ђукић поднесе оставку или да се споразумно раскине уговор, како клуб не би доживео нове финансијке потресе. С друге стране, Ђукић ће, уколико се убрзо нико не упусти у преговоре око раскида сарадње, у понедељак извести екипу на терен "Земунела" и наставити рад као да ништа није било.

Свима у Хумској је јасно, па и најужем руководству, да је смена тренера неминовна и да би свака друга одлука могла да има далеко дубље последице, не само по резултате Партизана, већ и директно по управу. У вези с тим, Партизан је од суботе у потрази за новим шефом стручног штаба и увелико се контактирају тренери.

За разлику од прошлог лета када се тражио налседник Марка Николића, сада је знатно теже наћи идеално решење за "врућу" клупу. Шампионски тим црно-белих практично је остао на окупу за европске квалификације, а шанса да се домогне Лиге шампиона била је примамљива за све фудбалске стручњаке жељних доказивања. Партизан је одрешио кесу и определио за Мирослава Ђукића.

Црно-бели су сада без Европе и са минималним шансама да се домогну титуле првака. Екипа је у тоталном нокдауну, без резултата, игре и самопоуздања.

Можда је баш због тога први пик Партизана био Александар Станојевић, а други Марко Николић. Обојица су већ преузимала црно-беле у сличним ситуацијама, извлачили их из криза и освајали трофеје. Међутим, довести некога од њих двојице биће једнако тешко као Сизифов посао. Не и узалудан! 

Станојевић је више пута контактиран у суботу и, према сазнањима које има МОНДО, не жели да се врати у Партизан, што је у нераскидивој вези с повратком у српски фудбал. Резултат и стручни квалитет у првом његовом мандату на клупи Партизана, као и велика жеља навијача да остане тренер, били су потучени од стране личних интереса руководства клуба на челу са Драганом Ђурићем. Слично се Станојевић провео и када је барем на једно вече преузео репрезентацију Србије, а онда у току ноћи, без много објашњења, добио поруку да, ипак, неће водити "орлове".

Поједини челници клуба из Хумске и даље не одустају од омиљног тренера навијача Партизана...

Још један миљеник Гробара је Марко Николић! И он огромне симпатије међу партизановцима и велика је жеља црно-белих, што се чак и не крије у просторијама на северној трибини стадиона у Хумској. Али, ако Марко није желео прошлог лета да за много већу плату настави победнички поход кроз квалификације за Лигу шампиона, већ се одлучио да прихвати понуду мађарског Видеотона, с којим се озбиљно бори за титулу, зашто би сада опет преузимао тим у врло лошем стању и са свим проблемима у Суперлиги, о којима је често и јавно говорио, али са којима је и те како знао да се бори и избори?

Ипак, "никад не реци никад"!

И Илија Столица би могао да наследи Ђукића. Прошлог лета практично је већ био промивисан у тренера, ипак, договор, након што је млади тренер изнео своје услове, није постигнут. Ове зиме Столица је амбициозно представљен као велико појачање Војводине из Вождовца, међутим, од првог дана не функционише све по договору. Столица је, према информацијама које има МОНДО, већ неколико пута хтео да оде из новосадског клуба, јер управа није испоштовала обећано, што се пре свега односи на плате спортском сектору.

Власник компаније "Енерготехника - Јужна Бачка" Драгољуб Збиљић вратио се у Војводину, а он није део управе која је ангажовала Столицу. Постоји чак и непроверена информација да уговор између клуба и тренера није оверен. То су све разлози због којих би некадашњи помоћник Зорана Милинковића у Партизану могао да напусти "стару даму" и врати се у Хумску.

Партизану су интересантни још Владимир Ивић (прича се да је одбио црно-беле), Зоран Бата Мирковић, Бранко Брновић, а спомињао се чак и Радомир Антић.

У овом тренутку шампион Србије нема дефинитивно решење, али се у набројаним тренерима, вероватно, крије наследник Мирослава Ђукића!

Неће се дуго чекати на дефинитивну потврду...

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

пелемоусе

05.03.2018 20:54

Значи Мурињо ил' евентуално Пеп Гвардиола

ОДГОВОРИТЕ