Stanoje, Marko, Stolica - samo još da Đuka ode!

Miroslav Đukić je i dalje trener Partizana. Uprava srpskog prvaka traži rešenje - kako se rastati sa šefom stručnog štaba i koga postaviti umesto njega. Kontaktirani Aleksandar Stanojević, želje su još Marko Nikolić, Ilija Stolica. . .

Fudbal 05.03.2018 | 21:45
Stanoje, Marko, Stolica - samo još da Đuka ode!
U trenutku kada je sudija Zoran Široki označio kraj utakmice u Nišu, i time ozvaničio pobedu Radničkog u derbiju, odnosno novi kiks Partizana, bilo je jasno da su dani Miroslava Đukića u drugom mandatu na klupi crno-belih odbrojani.

U isto vreme, čekajući rasplet oko rastanka trofejnog kluba sa šefom stručnog štaba, počela je i licitacija Đukićevog naslednika.

Uprava "parnog valjka" u nedelju se našla u dvostrukom problemu! 

Prvi je da se finansijki što bezbolnije rastane sa dosadašnjim trenerom, a drugi je potraga za novim šefom stručnog štaba, koja, očigledno, nije nimalo jednostavna.

Naime, Đukić je prošlog leta potpisao dvogodišnji ugovor, ali je sebe, zaštitio klauzulom ugovora, po kojoj je Partizan dužan da mu isplati 600.000 evra u slučaju otkaza.

Iz tog razloga čelnici crno-belih usled katastrofalnih rezultata čekaju da Đukić podnese ostavku ili da se sporazumno raskine ugovor, kako klub ne bi doživeo nove finansijke potrese. S druge strane, Đukić će, ukoliko se ubrzo niko ne upusti u pregovore oko raskida saradnje, u ponedeljak izvesti ekipu na teren "Zemunela" i nastaviti rad kao da ništa nije bilo.

Svima u Humskoj je jasno, pa i najužem rukovodstvu, da je smena trenera neminovna i da bi svaka druga odluka mogla da ima daleko dublje posledice, ne samo po rezultate Partizana, već i direktno po upravu. U vezi s tim, Partizan je od subote u potrazi za novim šefom stručnog štaba i uveliko se kontaktiraju treneri.

Za razliku od prošlog leta kada se tražio nalsednik Marka Nikolića, sada je znatno teže naći idealno rešenje za "vruću" klupu. Šampionski tim crno-belih praktično je ostao na okupu za evropske kvalifikacije, a šansa da se domogne Lige šampiona bila je primamljiva za sve fudbalske stručnjake željnih dokazivanja. Partizan je odrešio kesu i opredelio za Miroslava Đukića.

Crno-beli su sada bez Evrope i sa minimalnim šansama da se domognu titule prvaka. Ekipa je u totalnom nokdaunu, bez rezultata, igre i samopouzdanja.

Možda je baš zbog toga prvi pik Partizana bio Aleksandar Stanojević, a drugi Marko Nikolić. Obojica su već preuzimala crno-bele u sličnim situacijama, izvlačili ih iz kriza i osvajali trofeje. Međutim, dovesti nekoga od njih dvojice biće jednako teško kao Sizifov posao. Ne i uzaludan! 

Stanojević je više puta kontaktiran u subotu i, prema saznanjima koje ima MONDO, ne želi da se vrati u Partizan, što je u neraskidivoj vezi s povratkom u srpski fudbal. Rezultat i stručni kvalitet u prvom njegovom mandatu na klupi Partizana, kao i velika želja navijača da ostane trener, bili su potučeni od strane ličnih interesa rukovodstva kluba na čelu sa Draganom Đurićem. Slično se Stanojević proveo i kada je barem na jedno veče preuzeo reprezentaciju Srbije, a onda u toku noći, bez mnogo objašnjenja, dobio poruku da, ipak, neće voditi "orlove".

Pojedini čelnici kluba iz Humske i dalje ne odustaju od omiljnog trenera navijača Partizana...

Još jedan miljenik Grobara je Marko Nikolić! I on ogromne simpatije među partizanovcima i velika je želja crno-belih, što se čak i ne krije u prostorijama na severnoj tribini stadiona u Humskoj. Ali, ako Marko nije želeo prošlog leta da za mnogo veću platu nastavi pobednički pohod kroz kvalifikacije za Ligu šampiona, već se odlučio da prihvati ponudu mađarskog Videotona, s kojim se ozbiljno bori za titulu, zašto bi sada opet preuzimao tim u vrlo lošem stanju i sa svim problemima u Superligi, o kojima je često i javno govorio, ali sa kojima je i te kako znao da se bori i izbori?

Ipak, "nikad ne reci nikad"!

I Ilija Stolica bi mogao da nasledi Đukića. Prošlog leta praktično je već bio promivisan u trenera, ipak, dogovor, nakon što je mladi trener izneo svoje uslove, nije postignut. Ove zime Stolica je ambiciozno predstavljen kao veliko pojačanje Vojvodine iz Voždovca, međutim, od prvog dana ne funkcioniše sve po dogovoru. Stolica je, prema informacijama koje ima MONDO, već nekoliko puta hteo da ode iz novosadskog kluba, jer uprava nije ispoštovala obećano, što se pre svega odnosi na plate sportskom sektoru.

Vlasnik kompanije "Energotehnika - Južna Bačka" Dragoljub Zbiljić vratio se u Vojvodinu, a on nije deo uprave koja je angažovala Stolicu. Postoji čak i neproverena informacija da ugovor između kluba i trenera nije overen. To su sve razlozi zbog kojih bi nekadašnji pomoćnik Zorana Milinkovića u Partizanu mogao da napusti "staru damu" i vrati se u Humsku.

Partizanu su interesantni još Vladimir Ivić (priča se da je odbio crno-bele), Zoran Bata Mirković, Branko Brnović, a spominjao se čak i Radomir Antić.

U ovom trenutku šampion Srbije nema definitivno rešenje, ali se u nabrojanim trenerima, verovatno, krije naslednik Miroslava Đukića!

Neće se dugo čekati na definitivnu potvrdu...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

pelemouse

05.03.2018 20:54

Znači Murinjo il' eventualno Pep Gvardiola

ODGOVORITE